Přihlásit
: 1 2 [3] 4
   |   
: Problém po instalaci  ( 8407 )
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #30 : March 28, 2010, 19:25:41 »

Aspon pro zacatek bych to nechal tak a az si budes trochu jistejsi, zkusil bych další krok.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
gimo


« #31 : March 29, 2010, 08:48:58 »

Zdravim tak aky ten dalši krok navrhujete s tou mojov grafikov nemam rad nedokončenu pracu.
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #32 : March 29, 2010, 16:31:44 »

Zdravim tak aky ten dalši krok navrhujete s tou mojov grafikov nemam rad nedokončenu pracu.
V první řadě je potřeba přidat zdroje. Pokud jsou již přidané tak najet na hardware - grafická karta a mělo by se nabídnout nainstalování proprietárního ovladače. Ještě jsem se nedočetl o jakou grafickou kartu je jedná!   
gimo


« #33 : March 29, 2010, 17:13:23 »

Grafika  je Geforce 8200 M G dosť mi to trvalo spustiť. Teraz ide Vesa ale neviem sa pohnuť ďalej. Premňa tento system (tmavy les) a okrem toho stale mi zamyka displej čo je to? Pomoc poteši. Dik
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #34 : March 29, 2010, 17:21:36 »

Grafika  je Geforce 8200 M G dosť mi to trvalo spustiť. Teraz ide Vesa ale neviem sa pohnuť ďalej. Premňa tento system (tmavy les) a okrem toho stale mi zamyka displej čo je to? Pomoc poteši. Dik
Pro tuto grafickou kartu je (nebo měl by být) proprietární ovladač. Je třeba nejdříve přidat zdroje, pak doporučuji celý systém z aktualizovat. Poté jak jsem již psal by to v ovládacím centru mandriva v hardware - grafická karta mělo nabídnout proprietární ovladač. Ten je nutné vyzkoušet tlačítkem test. Pokud by se nezobrazily barevné pruhy, tak je nutné znova přenastavit driver! Jinak doporučuji jako začátečníkovi koupit si knihu Mandriva Linux 2010. I já jsem se z ní dozvěděl hodně dalších věcí a to tento systém nějakou chvíli používám. Pokud nebudou přídány zdroje nic z toho nebude fungovat, je to to nejzákladnější v linuxu.  
gimo


« #35 : March 29, 2010, 17:34:22 »

Skušal som všetky možnosti v tej ponuke grafiky ale ide len na Vesa od Nvidia ani jeden. A čo to zamy kanie displeju da sa to vypnuť? Alebo nastaviť dlhšiu premlku?
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #36 : March 29, 2010, 18:32:17 »

Skušal som všetky možnosti v tej ponuke grafiky ale ide len na Vesa od Nvidia ani jeden. A čo to zamy kanie displeju da sa to vypnuť? Alebo nastaviť dlhšiu premlku?
Ještě je jedna možnost nainstalovat si driver verzi 190.53 teď by měla být nainstalována verze 185.18.36. Mě osobně to jede na oba, ale je to tak 5 dní co jsem řešil kartu kamaráda a tomu to nejelo, poté co nainstalil verzi 190.53 mu to frčí i s 3D akcelerací. Je třeba to vyzkoušet. To jen začátek je horší, pak už každý ví co a jak, aby se mu hardware rozběhal (pokud to vůbec jde).

http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12023.30

S tím zamykáním je to asi nastavené tak že, šetřič displeje má zaškrtnuto vyžadovat heslo pro ukončení.
viz. screenshot    


* 2.jpeg (123.75 , 817x677 - 232 .)
gimo


« #37 : March 29, 2010, 19:36:29 »

 Ja viem že som otravny ale kde najdem ten ovladač v akom repozitáři, v kontrolnom centre to nie je, alebo som slepy.
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #38 : March 29, 2010, 19:56:51 »

Ja viem že som otravny ale kde najdem ten ovladač v akom repozitáři, v kontrolnom centre to nie je, alebo som slepy.

http://wiki.mandrivalinux.cz/nastaveni-zdroju-softwaru

Peťoš ti dobře radí, to není o nedodělané práci, ale o tom že přeskakuješ postupy.
Prvně se zeznam se systémem.

http://wiki.mandrivalinux.cz/





« : March 29, 2010, 20:00:33 Jiří Doskočil »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #39 : March 29, 2010, 19:59:16 »

Peťoš ti dobře radí, to není o nedodělané práci, ale o tom že přeskakuješ postupy.
Prvně se zeznam se systémem systém
Peťoš už má totiž pár let práce na foru za sebou -- on ví, o čem mluví. A proto taky následně nereagoval... Ale znáš to, Jiří: komu není rady...

Konkrétně ten 190.cosi je v backportech.
« : March 29, 2010, 20:03:20 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #40 : March 29, 2010, 20:00:59 »

Ja viem že som otravny ale kde najdem ten ovladač v akom repozitáři, v kontrolnom centre to nie je, alebo som slepy.
Repozitáře stačí dát jen oficiální a PLF. Zde na fórum je tu toho plno. Sám žádné jiné nepoužívám, protože takto je systém stabilní. Ve vyjímečném případě si přidám i jiný zdroj proto, abych si nainstaloval nějaký balíček, který jinde není. Poté ihned tento zdroj odeberu. Jediné neoficiální které ještě mohu doporučit jsou od Peťoše a Bibri, u těchto se člověk nemusí bát, ale nepoužívám tyto dva jako aktualizační.  

http://easyurpmi.zarb.org
« : March 29, 2010, 20:05:58 vallonew »
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #41 : March 29, 2010, 20:08:37 »

Konkrétně ten 190.cosi je v backportech.

Peťoši já backport nepoužívám. Je buď Main, Contrib, PLF free a nebo nonfree.
« : March 29, 2010, 20:11:31 vallonew »
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #42 : March 29, 2010, 20:14:28 »

Teď se tam objevila nová verze 195.36.15 .
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #43 : March 29, 2010, 20:22:41 »

Máš povoleny nonfree/backports. Vidím to, co je ve zdrojích:
http://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/MandrivaLinux/official/2010.0/SRPMS/non-free/release/ --NonFree/release
http://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/MandrivaLinux/official/2010.0/SRPMS/non-free/updates/ -- NonFree/updates
Ani v jednom z těchto není nvidia-current-195.36.15-3mdv2010.0.src.rpm   . Ten je až tady:
http://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/MandrivaLinux/official/2010.0/SRPMS/non-free/backports/ -- NonFree/backports

Máš zapnuty backporty, minimálně pro NonFree repozitář. Navíc vidím, CO se nahrává na jaký repozitář. tady máš detail z uploadu na Repository: non-free/backports. Mám přístup přímo na cluster -- vidím, co se kam nahrává a co kde je a není
« : March 29, 2010, 20:26:19 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
gimo


« #44 : March 29, 2010, 21:04:45 »

preto som otravoval stale mi vyhadzovalo toto a nebol som si isty či som tam gde mam byť. skusim a tu druhu možnosť.
Ozvem sa DIK
Nie je možné pridať zdroj, chyba je oznámená:

retrieval of [ftp://gd.tuwien.ac.at/linux/mandriva/official/2010.0/i586/media/main/updates/media_info/synthesis.hdlist.cz] failed (md5sum mismatch)
problém s čítaním synthesis súboru pre zdroj "Main Updates (Official2010.0-25)"
retrieval of [ftp://gd.tuwien.ac.at/linux/mandriva/official/2010.0/i586/media/contrib/updates/media_info/synthesis.hdlist.cz] failed (md5sum mismatch)
problém s čítaním synthesis súboru pre zdroj "Contrib Updates (Official2010.0-26)"
: 1 2 [3] 4
   |   
 
: