Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Na netbuku Asus eeePC1001HA nejde wi-fi  ( 17311 )
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« : February 13, 2010, 12:26:23 »

ahoj všem.
Prosím o radu, jak mohu zprovoznit wi-fi na netbuku Asus eeePC1001HA?
Na jedom oddíle mám WinXP. Na druhém oddíle bych rád měl nainstalovaný Linux. Zkusil jsem Ubuntu 9.10, 9.10, eeebuntu, ubuntu DNR a ted Mandrivu(tu poslední)

Ani na jednom distru se mi nepodařilo zprovoznit bezdrátové připojení k netu. Hledal jsem na anglických serverech, tady na českých, ale i když někdo sem tam nabízel návod jak to zprovoznit, tak se mi to stejně nepodařilo úspěšně zprovoznit.

Pevné připojení mi jde
Karta wi-fi je RaLink rt3090

Prosím tedy, mohl by mi někdo tak nějak polopaticky vysvětlit, jak to mohu zprovoznit? Už jsem z toho zoufalý.

Děkuji
Petr
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : February 13, 2010, 12:31:33 »

RaLink mi vždy fungoval hned a "out-of-box". Spíše by mě zajímalo, k jaké wifi se připojuješ. Je to Tvá osobní wifi? Pokud ano, připoj se k routeru (192.168.x.x) a podívej se, jaký je u wifi nastaven kanál. Pokud 12 nebo 13, tak jej sniž na 1--11.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #2 : February 13, 2010, 12:42:35 »

no ja mám tu vnitřní wi-fi kartu, co je uvnitř přístroje...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : February 13, 2010, 12:43:33 »

no ja mám tu vnitřní wi-fi kartu, co je uvnitř přístroje...
hehe, ne; myslel jsem tím wifi síť. Jako jestli se připojuješ v práci, nebo doma a router stojí někde v předsíni

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #4 : February 13, 2010, 12:54:01 »

aha? tak to pardon. Já moc problematice okolo sítí nerozumím, takže bych prosil trochu polopatičtěji...Děkuji

Router mám tady u nohy... Doma. :-)
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #5 : February 13, 2010, 13:04:57 »

a zapoměl jsem dodat jednu podstatnou věc. Když zmačku Fn+F2, tak mi zhasne modrá LEDka. Když zmačku podruhé, tka se zase rožne.
System ji nejspíš detekuje tu wifi kartu. A když kliknu na Sítová připojení a dám vyhledávat sítě v mém okolí, tak se mi nezobrazí vůbec žádná.
Chce to asi nějak doinstalovat ovládač, ale nevím jak na to...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : February 13, 2010, 13:06:02 »

No, problém by mohl být v tom, co popisuji tady:
http://petos.cz/2010/wi-fi-a-kanal-13

V manuálu k routeru bys měl mít, na jaké IP adrese je připojen. S největší pravděpodobností to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.0 nebo něco podobného. Tuto IP adresu zadáš do adresního řádku www prohlížeče. Dostaneš se do rozhraní pro nastavení routeru. Mezi nastavením wifi bude i políčko "channel" /kanál něco takového. A u toho rolovací menu s čísly 1 -- 13. Tak tam nastav něco nižšího, potvrď, aplikuj změny atd...
A zkus se připojit teď

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #7 : February 13, 2010, 13:22:19 »

no já nevím.ale mandriva mi nedetekuje vůbec žádnou sít. Bude to tedy na straně netbuku a ne routeru....

Jinak já tam měl na reuteru kanal 1 nastaven
D.Palamarchuk


« #8 : February 13, 2010, 13:37:38 »

Na kolik vim tak rRalink v Mandriva 2010 jede bez problemu. Myslim si ze numis nastavit pripojeni k routeru pres WIFI. V MAndrive se to dela dela prez Ovladaci centrum MAndriva Linux (MCC)-> Internet a Sit' -> Nastavit pripojeni k internetu-> Bezdrat a pak ze seznamu dostupnyx AP vybrat pripojny bod tveho routeru
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : February 13, 2010, 13:37:51 »

To vypadá divně. Zkus toto:
Jak instalovat programy rpm v mandrive:
1. mit nastavene zdroje (nejen kvuli instalaci, ale i pro pripadne zavislosti)
http://wiki.mandrivalinux.cz/nastaveni-zdroju-softwaru
2. spustit HardDrake: http://www.mandrivalinux.cz/sprava-hardwaru-v-mandriva-linuxu-pomoci-harddrake/ (kvuli detekci a instalaci ovladačů)
3. znovu zkusit nastavit wifi: http://www.mandrivalinux.cz/nastaveni-a-sprava-siti-v-mandriva-linuxu/ (a tam to všechno nastavit znovu)
« : February 13, 2010, 13:39:23 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
petrzovy
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #10 : February 13, 2010, 17:00:32 »

Výborně.
bod jedna a dvě zabral. Nastavil jsem zdroje, našel jsem to místo s HW, hned to hlásilo, že to chce ovládač pro wi-fi, nainstalovalo se to a ani sem nemusel restartovat a už to detekovalo všechny sítě v mém okolí. Zadal jsem klíč k wpa a mydlím.

Snad bude Mandriva stejně pro mě dobrá na běžnou práci(hlavně net), jako Ubuntu...

Děkuji za ochotu pomoci
Petr
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : February 13, 2010, 17:03:58 »

Jsem rád, že jsme to nakonec dali dohromady

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dudus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 72



« #12 : February 13, 2010, 20:58:00 »

Ahoj tak to já má taky problém s wi-fi ale na eee 1005HA. Tam je karta atheros. Když jsem si zkusil nainstalovat Ubuntu přes Wubi tak tam wi-fi jede úplně hned od začátku, bez konfigurace. U Mandrivy jsem zkusil verzi One a tam jsem si wi-fi nakonfiguroval, ale mojí síť nevidím. Vidím vše okolo jen né tu mou. Už se mi to jednou stalo s jiným noťasem, ale to bylo na Ubuntu 9.04, když vyšla verze 9.10 tak tam byla vidět hned. Zajímalo včem by mohl být zakopaný pes. Jinak ta moje síť běží naprosto normálně mám na ni napojenou další dva PC. A ve Win 7 to běhá taky správně.
« : February 13, 2010, 21:07:46 Dudus »
Dudus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 72



« #13 : February 14, 2010, 10:56:44 »

Opravdu nikdo netušíte, čím to může být, že noťas nevidí tu mou síť? 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : February 14, 2010, 10:57:57 »

Opravdu nikdo netušíte, čím to může být, že noťas nevidí tu mou síť? 
Mrkni na toto:
No, problém by mohl být v tom, co popisuji tady:
http://petos.cz/2010/wi-fi-a-kanal-13

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2
   |   
 
: