Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Canon MP 550  ( 13699 )
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« : February 22, 2010, 14:27:20 »

Zdravím, mám problémek. Koupil sem novou multifunkční tiskárnu viz nadpis. Stáhnul sem ze stránek kanonu ovladače, nainstaloval. Tiskárna chodí perfektně, ale scaneru se nechce. zkoušel se ho přidat ručně, ale v nabídce je jen MP 500 a nebo až MP 750. Když sem zkusil obojí tak ani jedno scaner nenašlo. Celkem bych ho potřeboval, kvůli tomu sem si to koupil...  Poradí mi někdo nějaký fígl?? Díky

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : February 22, 2010, 14:34:48 »

Kdyby jsi se zeptal nebo pohledal, tak bys věděl, že koupě tiskárny nebo skerenu Canon je v Linuxu opravdu spíše sázka. Kdybys koupil HP, jelo by to skoro jistě. Canon moc nepodporuje Linux, jeho drivery jsou špatné a mnohdy nefunkční. Stačí to tu prohledat -- s Canonem jsou jen problémy.

Příště trochu hledej a poptej se. Koupě Canonu je prostě zlá. Rada je prudit, prudit a prudit na podpoře Canonu.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #2 : February 22, 2010, 14:50:42 »

Já si to četl, ale canon oproti HP vyjde i na provoz o moc levněj... No nic no budu bádat dál... 

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : February 22, 2010, 14:53:50 »

Já si to četl, ale canon oproti HP vyjde i na provoz o moc levněj...
To asi jo -- když to bude vypnuté a nefunkční, tak to mnoho energie nespotřebuje. A pokud jsi četl i ta naše varování, tak pak bádej, očividně Ti totiž není pomoci.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #4 : February 22, 2010, 15:30:17 »

No tak už sem to vyřešil přes vitrualbox když to teda jinak nejde.

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #5 : March 01, 2010, 22:35:46 »

Já si to četl, ale canon oproti HP vyjde i na provoz o moc levněj... No nic no budu bádat dál... 

Hádam nemyslíš vážne, že Canon je v prevádzke lacnejší ako HP (teda čo sa týka tlačiarní)!!!
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #6 : March 02, 2010, 08:24:47 »

Hádam nemyslíš vážne, že Canon je v prevádzke lacnejší ako HP (teda čo sa týka tlačiarní)!!!
To vážně myslím... Si srovnej ceny barev..
http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitems&fulltext=CLI-521C  pro Canona
http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitems&fulltext=CB323EE  pro HP

Jsou do podobných zařízení - obě multifunkční fototiskárny s přibližně stejnými vlastnostmi.

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : March 02, 2010, 09:58:06 »

Hmm, a započítáváš do toho i to, že jsi v rámci svých úsporných opatření pořídil bazmek, kvůli kterému musíš platit licenci Windows, abys je mohl používat? Že jakmile budeš chtít vyhodit windows z virtuálu, budeš si muset pořídit jiný stroj (a nejspíše to HP, které opravdu funguje)? Já nevím, ale mi tahle matematika vychází dost zajímavě:
Peníze 2300.- za tiskárnu, 2300.- za windows je celkem 4600. Pokud se cena náplně liší o stovku, tak to je 46 náplní, než vůbec budeš na nule (a pak to bude o celé kilo dražší)...

ber to jako hrubý odhad s tím, že jsem předpokládal, že nemáš žádné koupené Widle a že je nebudeš pirátit a používat načerno!!!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
trpek
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #8 : March 02, 2010, 10:06:00 »

Zprovoznění scaneru v MDV - doporučuji nainstalovat ovladače ze stránky http://software.canon-europe.com/software/0037285.asp?model= (dva soubory), při zapnuté tiskárně spouštět příkazem "scangearmp". Mám Canon MP 210, chodí bez problémů.
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #9 : March 02, 2010, 10:06:37 »

No, cena je rozdielna. To je pravda. Ale nič viac to nehovorí. Krabička za 107 je lacnejšia ako tá za 311 korún. A čo mi to viac hovori???
Skúsenosti mi hovoria však iné.
9 ml Canon nevydrží toľko, čo 9 ml HP (síce HP nedáva náplne po 9 ml - teda už iba na náplni prerábaš, lebo platíš za balenie).
Je to osobná vec, ale poznám pár ľudí, ktorí malil Canon a potom kúpili HP  nadávali si, že boli takí hlúpi a používali tak drahú tlačiareň.
A to už nehovorím o tom, ktorá vydrží viac rokov slúžiť... HP je ĎALEKO pred Canonom.

Ináč, ja používam toto:
http://www.hponline.sk/index.cfm?module=Catalog&page=product&productID=12057&CategoryID=13567
A to je 69 ml za 710 korún (českých). Teda ak si cenu za 9 ml. pre Canon vynásobím na 69 ml, vyjde mi, že by to malo stáť 820 korún. A to mi už nepríde lacnejšie.
« : March 02, 2010, 10:37:12 Ivko »
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #10 : March 02, 2010, 11:38:10 »

Já to zase beru podle sebe. Já měl HP a náklady byly o moc vyšší... Tohle sem si koupil kvůli scaneru a sem tam vytisknutí nějaké té fotky. Jinak si fotky nechávám vyvolávat přes fotolab. Tam fotka vyjde na 1,90kč Takže cenu nějak neřeším... Jinak tato tiskárna má 5 inkoustů a ty jdou v pohodě doplňovat náhradníma barvama, které stojí cca 150kč a vyjde to na 4 naplnění... Otázkou zůstává kvalita těchto náplní. Takže pokud budu chtít něco tisknout a dojde mi barva tak si stejně koupím originál za 200,- ...
Jinak tohle už trochu OT. původně sem chtěl vyřešit skener v mandrivě a ne náklady na tisk... 

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : March 02, 2010, 12:14:21 »

Já to stále nechápu. Buďto tiskneš výjimečně a v tom případě je Ti jedno, kolik to stojí, protože to je jen čas od času. No a do HP taky můžeš dát neoriginální náplň, v tu chvíli je to finančně naprosto stejné.
A když říkáš, že jsi to kupoval hlavně kvůli skeneru, tak pak cena tisku naprosto nehraje roli, spíše se musíš orientovat na to, zda-li ta požadovaná funkce v linuxu je vůbec podporována. Vypadá to totiž tak, že jsi koupil tiskárnu, která tiskne levně, ale kterou nepotřebuješ, zatímco účel nákupu, tj. skener, podporován není. A toto jsi udělal i přes to, že jsi věděl, že je zde velká pravděpodobnost, že to nebude fungovat...
Já to prostě nechápu. Pokud máš stažené ovladače od Canonu (dle tvého prvního příspěvku máš) a enfunguje Ti to, tak je zde jediná  rada: příště si pořiď HP.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #12 : March 02, 2010, 13:17:29 »

Už sem skener vyřšil i jinak než přes virtualbox ve windows.. Ono to totiž má vstupy na SD karty a Flash paměti. Taktéž to disponuje displejem a vlastním OS, skenované věci tudíž jdou ukládat na tyto média. Celá tiskárna se pak hlásí jako připojená karta, takže co naskenuju mám hned v PC. Nechal sem tam jednu SD kartu vloženou a je to... 

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #13 : March 02, 2010, 13:35:19 »

Aj to je riešenie.
Tie ovládače, ktoré Ti odporúčil "trpek" nefungujú?

Ešte ku Canonu. Ja som kedysi dávno - keď som ešte o Linuxe ani nesníval kúpil scaner Canon Lide 25. Keď som prešiel na linux nebolo šance to rozchodiť. Momentálne to funguje ako Plustek, neviem aký. Skús aj takú voľbu - jednoducho skúšať s ktorým ovládačom by to aspoň čiastočne šlo. Ale to je náročné na čas.
Lenž lepšie ako plakať nad rozliatym mliekom...
To, čo som písal, to je tak do budúcna. Canon a linux sa nemusia - preto si treba vybrať.
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #14 : March 02, 2010, 15:51:06 »

Pro ty ovladače na stránky canonu sem šel jako první, protože už předtím sem měl tiskárnu canon IP2200 (šla přidat i bez nich). Takže už sem věděl kde hledat, ale právě nešel ten skener ani po nainstalování těch "originálních" ovladačů, na které mě odkázali i z jejich podpory. Nicméně tiskárna tiskne perfektně a ten skener sem vyřešil přes tu SD kartu a nebo v horším případě ve Win, které mám ve virtualboxu, kvůli programu k GPSce. Třeba se to časem vyřeší..

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
: [1] 2
   |   
 
: