Přihlásit
: [1]
   |   
: Spojení NTB s WIN a LIN  ( 4076 )
David Mašek
Jr. Member
**

Karma: -2
: 82


« : March 04, 2010, 13:28:48 »

Hojte,
jelikož tomuhle vůbec nehovím, potřebuju polopatickej návod-)

Kamarád má notebook s Win Vista, já mám notebook s Mandriva Linux 2010


Máme kabel, ale ani já ho nevidím, a ani on mě... zajímá mě, jak je spojit aby spolu komunikovali, přesněji řečeno kam kliknout a co nastavit.... Děkuji


btw: Co se má dělat ve Win kamarád ví, ale akorát nevim co mám dělat já...

Díky moc
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : March 04, 2010, 13:31:19 »

jeden z vás musí  zapnout DHCP, aby přiradilo tomu druhému síťovou (IP) adresu. Pak stačí spustit (u Tebe) sambu (mcc > sdílení v síti > samba). Mělo by to stačit.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #2 : March 04, 2010, 14:55:44 »

Pokud se spojujete přímo bez nějakého aktivního prvku (switche, routeru), potřebujete křížený kabel. Máte ho?

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
David Mašek
Jr. Member
**

Karma: -2
: 82


« #3 : March 04, 2010, 19:43:15 »

Děláme to přes jeden kabel - ten samej co je na ethernet (tušim RJ-45?). Win tak spolu fungovali...
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #4 : March 04, 2010, 20:05:25 »

Děláme to přes jeden kabel - ten samej co je na ethernet (tušim RJ-45?). Win tak spolu fungovali...

To asi těžko... konektory jsou RJ-45, ale je jiné zapojení vodičů.
viz: http://www.pripojtese.cz/art_doc-EB6D011318015C60C125738C00606AEE.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-5D3720B6B1A738A4C1256EA200374627.html

Já používám ke spojení NB a PC křížový kabel, sambu a pevné IP adresy (posunuté o jedničku). Nastavení je principielně stejné ve win i lin, samba to přechroupe.

Doplnění: tak jsem vygooglil, že novější síťovky by měly fungovat i s přímým kabelem - křížený je ale jistota, stojí asi dvacku (nebo lze použít kříženou spojku)
« : March 04, 2010, 20:09:35 Paur »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #5 : March 04, 2010, 20:58:57 »

Ano, s normalnym kablem tezko. Musite mit krizeny.

Na notebooku s Mandrivou inicializovat pripojeni do internetu pres Ethernet a pri konfiguraci nastavit interface takto IP 192.0.0.1, Maska podsiti 255.255.255.0. Na Windows masine IP 192.0.0.2 Maska podstiti 255.255.255.0. Vic navod vys.

V MCC zvolit pripojeni k Windows dilenym diskum. Naistaluje se samba a pak uz pripojeni slozky neni slzoite

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
: [1]
   |   
 
: