Přihlásit
: [1] 2 3 4
   |   
: Gainward Nvidia GeForce GTS 250  ( 23362 )
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« : May 02, 2010, 17:10:19 »

Gainward Nvidia GeForce GTS 250
Rad bych se zeptal, zda mate nekdo zkusenost s provozem teto gr. karty v MDV 2010, zda funguje proprietalni ovladac a zda karta akceleruje? Diky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : May 03, 2010, 11:06:02 »

1.mam
2.funguje
3.akceleruje
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #2 : May 09, 2010, 10:21:26 »

MDV 2010 64b KDE
Tak jsem se rozhodl a sel do upgrade pc. Nechal jsem si postavit toto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=TUP01Q3N01F9I01X6Z01WHF01RV50108Q01SXX01TUD01N9S010BN01U6H01

a problemek mam. Po nainstalovani mdv najede, ale cca do 5 minut pravidelne dojde k zamrznuti mysi na obrazovce (hned po najeti systemu). System detekuje GeForce 6000 a vyssi. CTRL+Alt+F1/F2 nefunguje=tvrdy reset. Po najeti systemu rychle nastaveny zdroje a spusteny aktualizace - zajimave po 3 min zasek mysi, ale okno s aktualizacemi jede dal=system funguje (nechal jsem aktualizace dokoncit). Po tvrdem restartu zkouska GeForce 6000 a vyssi nabidne instalaci propr.ovladace, nainstaluju pozaduje odhlaseni a prihlaseni a zustava cerna obrazovka...nejde. Vracim GeForce 6000 a vyssi bez propr. ovladace a jede. No nic zkusim Live CD Mdv 2010 a Mdv2010.1 beta...nejdou, konci v cerne obrazovce...takze zkousim stahnout posledni LIVE ubuntu -  ubuntu najede - do 3 minut dochazi i v ubuntu zasek mysaka - takze to bude problem jadra vs nejakeho kusu hw (mozna prave toho mysaka a klavesnice, ale to mi zas odporuje ta nefunkcnost propr.ovladace). Me z toho omejou :-)

Tak me zbyva snad jen ten MB zakl. deska...asi budu muset jit flashovat biosy na posledni verze. Jaka je podpora USB3 v linuxu? Koukam ted, ze deska ma USB3...no tonouci se musi i stebel chytat 
Tak jsem zkusil i test W7 - tam vse ok, takze svest to na vadny kus hw asi take nelze ... grrr
no nic...budu laborovat dal...to musim rozchodit, kdyby cert na kobyle jezdil 
 
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #3 : May 09, 2010, 10:30:03 »

MDV 2010 64b KDE
Tak jsem se rozhodl a sel do upgrade pc. Nechal jsem si postavit toto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=TUP01Q3N01F9I01X6Z01WHF01RV50108Q01SXX01TUD01N9S010BN01U6H01

a problemek mam. Po nainstalovani mdv najede, ale cca do 5 minut pravidelne dojde k zamrznuti mysi na obrazovce (hned po najeti systemu). System detekuje GeForce 6000 a vyssi. CTRL+Alt+F1/F2 nefunguje=tvrdy reset. Po najeti systemu rychle nastaveny zdroje a spusteny aktualizace - zajimave po 3 min zasek mysi, ale okno s aktualizacemi jede dal=system funguje (nechal jsem aktualizace dokoncit). Po tvrdem restartu zkouska GeForce 6000 a vyssi nabidne instalaci propr.ovladace, nainstaluju pozaduje odhlaseni a prihlaseni a zustava cerna obrazovka...nejde. Vracim GeForce 6000 a vyssi bez propr. ovladace a jede. No nic zkusim Live CD Mdv 2010 a Mdv2010.1 beta...nejdou, konci v cerne obrazovce...takze zkousim stahnout posledni LIVE ubuntu -  ubuntu najede - do 3 minut dochazi i v ubuntu zasek mysaka - takze to bude problem jadra vs nejakeho kusu hw (mozna prave toho mysaka a klavesnice, ale to mi zas odporuje ta nefunkcnost propr.ovladace). Me z toho omejou :-)

Tak me zbyva snad jen ten MB zakl. deska...asi budu muset jit flashovat biosy na posledni verze. Jaka je podpora USB3 v linuxu? Koukam ted, ze deska ma USB3...no tonouci se musi i stebel chytat 
Tak jsem zkusil i test W7 - tam vse ok, takze svest to na vadny kus hw asi take nelze ... grrr
no nic...budu laborovat dal...to musim rozchodit, kdyby cert na kobyle jezdil 
 
Zkus ještě tohle:  http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12023.30.
V backports je novější ovladač a ten mu teprve zabral. Nic za to nedáš. 
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #4 : May 09, 2010, 10:41:47 »

jj na to akceleraci kouknu pozdeji ... nejdriv budu muset vyresit to kousani mysaka a klavesnice...v tech prvnich 3-5 minutach od najeti se toho opravdu moc stihnout neda...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : May 09, 2010, 10:44:01 »

a do čeho je máš připojeny? USB? PS/2?

Zkus příp. jinou klávesnici/myš, jiný port. Případně se přepni do terminálu, přihlas se jako root a napiš:
"init 3"

uvidíme, jestli je problém v Xech, nebo někde na jiných úrovních (kernel či HW).

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #6 : May 09, 2010, 10:46:20 »

Zkusil bych jsem naistalovat nejnovejsi verzi ovladcu od NVIDII. Nakolik je mi znamo v najnovejsich jadrech Linux uz je podpora USB 3.0.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #7 : May 09, 2010, 10:47:35 »

jj na to akceleraci kouknu pozdeji ... nejdriv budu muset vyresit to kousani mysaka a klavesnice...v tech prvnich 3-5 minutach od najeti se toho opravdu moc stihnout neda...
No ta myš by se taky mohla možná kousat díky grafice.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #8 : May 09, 2010, 10:54:08 »

Do terminalu se muzes hodit primo z prihlasovaciho okna vyberem typu sezeni, pripadne Ctrl+Alt+F1(F2...) zkusit hned jak se zobrazi moznost prihlaseni.
Tam pak mas k dispozici jak drakconf, tak napr. drakx11 a dalsi utility.
Funguje mi proprietarni ovladac se vsi paradou, musel jsem vyhodit balicky obsahujici v nazvu "nvidia", slo hlavne o balicky dkms, ty po zmene jadra hazely distribucni ovladac. Pri aktualizaci jadra musis proprietarni ovladac instalovat znovu.
Doporucuju pred nastavovanim a instalaci ovladace zadat "init 3", aby se shodil (na pozadi) bezici xserver.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #9 : May 09, 2010, 11:12:48 »

tak jsem ted vymenil mysaka za USB mysaka (zatim to drzi...co to je tamto za sunt mysaka)..klavesnici jinou nemam. Instalace propr ovladace. cernocerna tma.. tvrdy restart-boot mdv bezpecny rezim-konci to v konzoli s hlaskou

Zadam INIT, aby presel do rezimu single user
sh-4.0
davam init 3, restartuje a resetuje nejake daemony, nabizi login, loguju jako root a davam init 5 - cernocerna tma, takze znova tvrde restartim a po loginu root v drakx11 vracim ovladac na GF 6000 a vyssi bez propr.ovladace...to jsou veci
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #10 : May 09, 2010, 11:16:57 »

tak jsem ted vymenil mysaka za USB mysaka (zatim to drzi...co to je tamto za sunt mysaka)..klavesnici jinou nemam. Instalace propr ovladace. cernocerna tma.. tvrdy restart-boot mdv bezpecny rezim-konci to v konzoli s hlaskou

Zadam INIT, aby presel do rezimu single user
sh-4.0
davam init 3, restartuje a resetuje nejake daemony, nabizi login, loguju jako root a davam init 5 - cernocerna tma, takze znova tvrde restartim a po loginu root v drakx11 vracim ovladac na GF 6000 a vyssi bez propr.ovladace...to jsou veci
Jakého proprietárního ovladače? Jaká verze? Ta co je v backports a nebo z oficiálních zdrojů?
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #11 : May 09, 2010, 11:21:36 »

zatim testuju oficialni...185.18.36
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : May 09, 2010, 11:25:10 »

Zkus ten, co je v backportech. Do té doby nemá cenu cokoli dál řešit...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #13 : May 09, 2010, 12:09:10 »

asi se ted zeptam trochu blbe...jak donutim, aby ovl centrum instalovalo propr. ovladac z backports....porad mi tam cpe 185.18.36 ... zkousel jsem v nastaveni zdroju povolit backports (nedaval jsem ho jako aktualizacni) -
nainstaloval jsem propr.ovladac a pred odhlasenim jsem rucne vyhledal v instalaci software nvidia a odebral balik
x11-drivers-video-nvidia-current 185.18.36 a nainstalil x11-drivers-video-nvidia-current 195.36.15
tato akce si vyzadal odebrani baliku dkms-nvidia-current 185.18.36 a pridani za 195.36.15...provedeno...pote odhlaseni a skocilo to do prikaz radky ... login jako root ... init 5 nefunguje ... asi to dobre rozstouram za chvili 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : May 09, 2010, 12:17:20 »

asi se ted zeptam trochu blbe...jak donutim, aby ovl centrum instalovalo propr. ovladac z backports....
Povolíš backporty a to i jako aktualizační. Pak spustíš XFdrake.

Při nastavování grafiky používej (!!!) tlačítko TEST. Je tam k tomu, abys zjistil, že to funguje...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2 3 4
   |   
 
: