Přihlásit
: 1 [2] 3 4
   |   
: Gainward Nvidia GeForce GTS 250  ( 23363 )
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #15 : May 09, 2010, 12:19:08 »

asi se ted zeptam trochu blbe...jak donutim, aby ovl centrum instalovalo propr. ovladac z backports....porad mi tam cpe 185.18.36 ... zkousel jsem v nastaveni zdroju povolit backports (nedaval jsem ho jako aktualizacni) -
nainstaloval jsem propr.ovladac a pred odhlasenim jsem rucne vyhledal v instalaci software nvidia a odebral balik
x11-drivers-video-nvidia-current 185.18.36 a nainstalil x11-drivers-video-nvidia-current 195.36.15
tato akce si vyzadal odebrani baliku dkms-nvidia-current 185.18.36 a pridani za 195.36.15...provedeno...pote odhlaseni a skocilo to do prikaz radky ... login jako root ... init 5 nefunguje ... asi to dobre rozstouram za chvili 
Musíš zapnout zdroje backports. Pak jako např. kámoš měl verzi nvidia 6100 and later  185.18.36. a nainstaloval nvidia 6100 and later  190.53.  Jak to bude v GeForce 6000 a vyssi nevím. Nevím jestli si to přesně pojmenoval, a není to zrovna ta nvidia 6100 and later. Prostě nainstalovat vyšší verzi.
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #16 : May 09, 2010, 12:25:35 »

jo to jsem se seknul 6100 a vyssi .... nejdou mi ty backports oznacit jako aktualizacni...je to tam to okenko nejake vysedivele...
« : May 09, 2010, 12:28:16 grapefr »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : May 09, 2010, 12:27:18 »

jo to jsem se seknul 6100 a vyssi .... nejdou mi ty backports oznacit jako aktualizacni...
Jako root pust:
drakrpm-edit-media  --expert

je to uz od verze 2009.0:
wiki.mandrivalinux.cz/2009.0_notes#zmena_typu_repozitare_na_aktualizacni_je_v_konfiguracnim_nastroji_zakazana
« : May 09, 2010, 12:29:27 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : May 09, 2010, 12:30:14 »

A po nainstalování nejnovějšího ovladače ty backporty zase vypni!!!

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #19 : May 09, 2010, 12:32:29 »

osobne instaluju bin ze stranek nvidie, repa *backport nepouzivam (vubec nemam nainstalene)
http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #20 : May 09, 2010, 12:34:46 »

osobne instaluju bin ze stranek nvidie
Zbytečná práce. V balíkách jsou připraveny tytéž drivery, jen jsou připraveny jako RPM -- méně práce

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #21 : May 09, 2010, 12:39:08 »

takze backports nastaveny jako aktualizacni ... pote v nastaveni gr serveru vybran GF 6100 a vyssi, nabidlo to propr.ovladac, povoleno a to tloacitko test vypisuje...
Vyskytla se chyba:
(EE) May 09 12:38:43 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
(EE) May 09 12:38:43 NVIDIA(0):     system's kernel log for additional error messages and

Zkuste změnit některé parametry
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : May 09, 2010, 12:42:08 »

To je fakt divné. Moc divné. Co je napsané v /var/log/syslog a /var/log/messages ?? Projdi si to (například programem less) a zkus se podívat po relevantních zprávách...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #23 : May 09, 2010, 12:45:37 »

to je prave ta zbytecna prace. Jednou povolis backports a nainstaluje se ti kdo vi co. Staci, kdyz user neodklikne nejaky balicek, natahnou se kdovijake zavislosti a maler je na svete.
Proto doporucuju bin ze stranek nvidie, rozhodne se vyhnes zabordeleni systemu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #24 : May 09, 2010, 12:46:56 »

ok dobry...zatim dik...akceleraci zatim nepotrebuju backports aktualizacni vypinam, hlavne ze se nekouse ten mysak...to bylo horsi...to bych fakt nerekl, ze nebude fachat Genius mysak PS2 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #25 : May 09, 2010, 12:49:43 »

Proto doporucuju bin ze stranek nvidie, rozhodne se vyhnes zabordeleni systemu.
Bin ze stránek nvidie představují práci v terminálu. Pro BFU (obecně, nemyslím konkrétně nikoho!) je jednodušší 30 kliknutí, než pár příkazů v terminálu. Tak to prostě je...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #26 : May 09, 2010, 12:57:26 »

radit s ohledem na pripadne BFU ctenare povolovat backports v rezimu expert mi neprijde lepsi, kdyz se terminalu nota bene stejne nevyhnes.
povolit binarce spusteni a dat entr je v tomto konkretnim pripade rozhodne jednodussi. Kdo vi, co ted chudak v systemu ma...
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #27 : May 09, 2010, 13:04:03 »

takze backports nastaveny jako aktualizacni ... pote v nastaveni gr serveru vybran GF 6100 a vyssi, nabidlo to propr.ovladac, povoleno a to tloacitko test vypisuje...
Vyskytla se chyba:
(EE) May 09 12:38:43 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
(EE) May 09 12:38:43 NVIDIA(0):     system's kernel log for additional error messages and

Zkuste změnit některé parametry
Ještě poslední zkouška. Nainstalovat nvidia 6100 and later  185.18.36. na tu jedu taky a je v oficiálních. Poté nechat bacports zapnuté (nemusí být zapnuté jako aktualizační) a spustit ovladací centrum Mandriva - Instalovat a odebírat software - zadat nvidia do vyhledávače a měly by se tam zobrazovat s modrou šipkou novější ovladače z backports. To nainstalovat a mělo by to tam být.
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #28 : May 09, 2010, 13:05:58 »

tak jsem si z tech stranek nvidia stahnul NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.24-pkg2.run, CTRL-ALT-F1 do konzole...pro jistotu jeste init 3, nabrouzdal jsem k tomu souboru a dal
bash NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.24-pkg2.run ... povolil licenci accept a vypsalo to zas nejake errory ohledne kernelu...ja snad mam neco s jadrem ci co...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #29 : May 09, 2010, 13:07:33 »

máš kernel-devel

(samozřejmě k nainstalovanému jádru, že...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 [2] 3 4
   |   
 
: