Přihlásit
: 1 2 [3] 4
   |   
: Gainward Nvidia GeForce GTS 250  ( 19916 )
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #30 : May 09, 2010, 13:12:33 »

máš kernel-devel

(samozřejmě k nainstalovanému jádru, že...)

nevim, proc tahle dulezita informace vypadla z wiki o instalaci ovladacu?!?!
Vratim to tam zpet.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #31 : May 09, 2010, 13:13:13 »

mam posledni kernel-desktop-2.6.31.13-1mnb X86-64
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #32 : May 09, 2010, 13:14:22 »

mam posledni kernel-desktop-2.6.31.13-1mnb X86-64
potřebuješ ale i kernel-desktop-devel-2.6.31.13
doporučuji nainstalovat kernel-desktop-devel-latest. A máš po starostech

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #33 : May 09, 2010, 13:17:08 »

nj nemam...uz ho tam peru....to jsou veci   pak jdu zkouset
« : May 09, 2010, 13:19:43 grapefr »
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #34 : May 09, 2010, 13:26:36 »

tak dekuji vsem za vas cas...akcelerace jiz funguje i na oficialni propr.ovladac...jeste jednou dik...proc tam vsak nebyl ten devel balik netusim...na starsim pc jsem toto nikdy neresil 
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #35 : May 09, 2010, 13:28:28 »

No, v tech balíčcích pro NVidia driver JE závislost na -devel balíčku k jádru... No, netuším. Hlavně, že to jede

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #36 : May 09, 2010, 13:28:55 »

tak dekuji vsem za vas cas...akcelerace jiz funguje i na oficialni propr.ovladac...jeste jednou dik...proc tam vsak nebyl ten devel balik netusim...na starsim pc jsem toto nikdy neresil 
Proč tam nebyl to neví nikdo. Hlavně že to konečně jede. Ještě když tak vyzkoušej tu první myš co nechodila, jestli se ten problém odstranil a nebo je to opravdu tou myší.
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #37 : May 09, 2010, 14:55:11 »

tak jsem vratil ps2 mysaka a vytuh do 2 minut...jak jsem psal, to same i v ubuntu...ve win v pohode...asi windowsoidni mysak  . je zajimave, jak jsem psal, jely mi aktualizace, mysak vytuhl a aktualizace jely dal...tzn system pracoval dal...mdv nesel vypnout zadnym zpusobem (mysak tuhej, klavesnici take ne alt+F4 apod) - jak kdyz linux prestane komunikovat s jakymkoli PS2 zarizenim. Ve win zaden problem. Po vymene mysaka za USB uz mu PS2 klavesnice nevadila... ... no na zahady jsem zvyklej  
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #38 : May 09, 2010, 14:57:08 »

No, psal jsi Genius... a... už nám (mi a Ivanovi) prošlo rukama opravdu velké, velké množství nejrůznějších klávesnic a hejblat a jediné, co opravdu doporučujeme, je Logitech... Jak se říká, tak "just works"...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #39 : May 09, 2010, 15:59:00 »

radit s ohledem na pripadne BFU ctenare povolovat backports v rezimu expert mi neprijde lepsi, kdyz se terminalu nota bene stejne nevyhnes.
povolit binarce spusteni a dat entr je v tomto konkretnim pripade rozhodne jednodussi. Kdo vi, co ted chudak v systemu ma...
H.

  neboj ... po nastaveni backport jako aktualizacni mdv chtel baliky aktualizovat ... to jsem samozrejme ignoroval  

zajimave ..swfdec odebran.... v 64bit mi nefunguje mi flash plugin od adobe ve firefoxu, zato ale funguje flash-player-plugin z plf  ... co ja jeste v tech 64bit vse objevim  
« : May 09, 2010, 16:12:43 grapefr »
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #40 : May 10, 2010, 07:43:33 »

tak jsem vratil ps2 mysaka a vytuh do 2 minut...jak jsem psal, to same i v ubuntu...ve win v pohode...asi windowsoidni mysak  . je zajimave, jak jsem psal, jely mi aktualizace, mysak vytuhl a aktualizace jely dal...tzn system pracoval dal...mdv nesel vypnout zadnym zpusobem (mysak tuhej, klavesnici take ne alt+F4 apod) - jak kdyz linux prestane komunikovat s jakymkoli PS2 zarizenim. Ve win zaden problem. Po vymene mysaka za USB uz mu PS2 klavesnice nevadila... ... no na zahady jsem zvyklej  
Občas (naštěstí velmi zřídka) se mi to taky přihodí, ovšem příčinu jsem neodhalil. Nejde jenom o zařízení na PS/2, dělá mi to i při používání vestavěné notebookové klávesnice a USB myšce. Podle mě zatuhne x-server, takže systém dál běží, ale nefunguje grafika a vstupní/výstupní zařízení. Je to nemilé, protože jsem opravdu nepřišel na to, jak v tuto chvíli korektně restartovat x-server bez tvrdého resetu. Možná po síti...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #41 : May 11, 2010, 21:53:16 »

Klaves SysRq?
http://linux.about.com/od/linux101/l/blnewbie5_1.htm
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/sysrq.txt
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #42 : September 05, 2010, 18:11:59 »

GeForce GTS 250 MDV 2010.1
MDV2010.1 KDE 64B
tak jsem preinstalil na 2010.1 se zachovanim HOME...opet neni devel ...mam kernel-desktop-2.6.33.5-2mnb X86_64 .... doinstaloval jsem tedy i kernel-desktop-devel-2.6.33.5-2mnb pro X86_64 ... v nastaveni grafiky nastavim GF 6100 to GF 360 ...a zaden proprietalni ovladac mi to nenabizi...v nastaveni 3D efektu si to doinstalovalo nejake baliky, nicmene volby Compiz Fusion i Metisse jsou vysedivele a nelze je tedy aktivovat....Mate nekdo stejnou zkusenost, ci jsem opet jedinecny?  
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #43 : September 06, 2010, 20:52:24 »

v nastaveni grafiky nastavim GF 6100 to GF 360 ...a zaden proprietalni ovladac mi to nenabizi...
http://wiki.mandrivalinux.cz/2010.1:zdroje
máš opravdu "zakliknuté" tzn. povolené i Non-free repozitáře viz. 2. a 3. poznámka s vykřičníkem?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #44 : September 07, 2010, 09:41:19 »

zda se , ze to bylo ono...propr.ovladac mi to nabidlo, nainstalovalo...tlacitkem test zobrazeni v poradku...gr.server najede a v nastaveni uz nabizi efekty Compiz fusion a Metisse...presto mam neco v neporadku...vyberu Compiz fusion, dotahnou se prislusne baliky a po restartu najedu do grafiky a okna jsou tam bez toho horniho pruhu (listy)...glxgears nefunguje...

kernel-desktop-2.6.33.5-2mnb           - x86_64​
kernel-desktop-devel-2.6.33.5-2mnb   - x86_64​
nvidia-current-kernel-2.6.33.5-desktop-2mnb
nvidia-current-kernel-desktop-latest

zdroje mam nastaveny z ovl centra...koukam mam mdv 64b a ve zdrojich mam i Main32 a Main32 updates....je to v poradku?
taky podezdrivam tu instalaci se zachovanim HOME...buhvi co tam vse z mych silenych experimentu zustalo  

« : September 07, 2010, 09:53:39 grapefr »
: 1 2 [3] 4
   |   
 
: