Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: Mandriva 2010 One - po instalaci nenabootuje - chybova hlaska  ( 4731 )
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #15 : May 08, 2010, 15:21:28 »

Obraz free DVD stáhni odsud
ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/devel/iso/2010.0/

Kontrola md5 i ve Windows
http://wiki.mandrivalinux.cz/kontrola-iso-md5

Vypálení ISO
http://wiki.mandrivalinux.cz/vypaleni-iso
« : May 08, 2010, 15:25:48 Jiří Doskočil »
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #16 : May 08, 2010, 15:25:30 »

Teď jsem tu kontrolu md5 ve Windows googlil. Sice nerad, když se jedná o makrošrot, ale co naplat.  
« : May 08, 2010, 15:34:04 vallonew »
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #17 : May 08, 2010, 15:30:38 »

Jsi mě citoval i s tím chybným odkazem , co jsem tam vykouzlil. Už jsem to spravil,  je tam správný odkaz
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #18 : May 08, 2010, 15:35:15 »

Jsi mě citoval i s tím chybným odkazem , co jsem tam vykouzlil. Už jsem to spravil,  je tam správný odkaz
Jo taky jsem to zpravil. Já jen viděl, že je odkaz a tak jsem přestal hledat. Widle nemám a tak jsem se nedíval.       
MEVI_projects


« #19 : May 08, 2010, 15:39:39 »

dik...ja ted vypalil na jednom NB ten muj stazenej ISO mandriva free na DVD, dal jsem to pri zapnutem oper.sys. WIN do druhyho NB a otevrel se mi autorun s nabidkami instalace atd., coz mi predtim neslo...jdu to zkusit dat do pevneho PC
MEVI_projects


« #20 : May 08, 2010, 15:42:45 »

dik...ja ted vypalil na jednom NB ten muj stazenej ISO mandriva free na DVD, dal jsem to pri zapnutem oper.sys. WIN do druhyho NB a otevrel se mi autorun s nabidkami instalace atd., coz mi predtim neslo...jdu to zkusit dat do pevneho PC
hmm...tak se tomu nechce ...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #21 : May 08, 2010, 15:44:15 »

Překontroluj si BIOS. Musí být samozřejmě nastavené správně pořadí bootovacích disků: CD/DVD mechanika musí být dřív, než  z disku.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
brambadur
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #22 : May 27, 2010, 01:26:12 »

Dobry den,
nechtel jsem zakladat nove tema, protoze muj problem je podobny jako vyse popsany. Chtel bych vas pozadat o pomoc s instalaci Mandrivy 2010 - konstrolni soucet sedi, vypaleno v poradku. Jenze kdyz necham pc nabootovat z dvd a proklikam se pres uvodni instalacni menu, najednou mi to napise, ze se nejde pripojit k disku...konkretne toto:
http://img340.imageshack.us/img340/7770/img3961h.jpg
Mam dve DVD mechaniky, ale at nasledne zvolim jakoukoli, tak se mi nic nenacte a vzdy skoncim na teto obrazovce.
Nema s timto nekdo nahodou nejaky zkusenosti?
Diky predem za pripadnou pomoc, jsem zacatecnik a neumim v tom jeste uplne chodit.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #23 : May 30, 2010, 19:39:39 »

... najednou mi to napise, ze se nejde pripojit k disku...konkretne toto:
http://img340.imageshack.us/img340/7770/img3961h.jpg
Mam dve DVD mechaniky, ale at nasledne zvolim jakoukoli, tak se mi nic nenacte a vzdy skoncim na teto obrazovce.
pokud md5sum sedí, tak můžu pouze doporučit zkusit znovu vypálit DVD ale tentokrát co nejnižší rychlostí, LG mechaniky (jedna je na tom výpisu) všeobecně po určité době odmítají číst média, vydrží zhruba rok i když se moc nepoužívají (vlastní zkušenost), takže možná se pak s tím médiem chytí, případně zkusit (vypůjčit si) jinou mechaniku od známého ...

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
brambadur
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #24 : May 31, 2010, 23:07:19 »

Tak jsem zkusil DVD vypalit na jinem pocitaci co nejmensi rychlosti, nicmene vysledek je naprosto stejny a opet se to zasekne na vyberu mechaniky...
Zkousel jsem uz i zapojit externi mechaniku, nastavil jsem ji v BIOSu, ale stejne vzdy instalace ztroskota na stejnem miste...
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #25 : June 01, 2010, 16:54:27 »

na co to instaluješ? napiš typ základní desky, velikost RAM

určitě jsi při vypalování vybral i kontrolu vypáleného média a ta nenahlásila chyby?

na jaké médium to pálíš? na nějaký neznačkový šunt z Tesca?

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #26 : June 01, 2010, 18:28:48 »

S největší pravděpodobností to vypadá na špatné médium. Zkus celé DVD zkopírovat někam na disk, tím zjistíš, jestli nejsou problémy se čtením.

Pokud bude DVD na 100% v pořádku, napadají mě dva možné postupy:
1. Vypoj jednu mechaniku hardwarově (kabel SATA nabo IDE podle druhu mechaniky) - tím bys vyloučil nějaký konflikt s hledáním média v jiné mechanicem než je vloženo
2. Zkusit instalaci z USB disku, popř. přes připojený druhý počítač přes LAN (viz příručka pro Mandriva Linux 2010 str. 58 a dále)

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
brambadur
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #27 : June 02, 2010, 19:13:18 »

Diky za rady.
Zakladni desku mam ASRock P4i65GV spolu s 1GB RAM.

Md5sum i kontrola vypalenyho media je v poradku - tam by problem asi nemel byt.
Jako DVD media pouzivam disky od Sony, ale stejnej problem byl i kdyz jsem to zkousel vypalit na Verbatimy.

Nevim v cem by mohl byt problem. Kdyz zkusim vytvorit bootovaci flash disk, tak ten mi pocitac pri startu ani nenajde (prestoze ho v biosu nastavim) a rovnou nacita Windows.

Vypojit mechaniku zkusim, snad se to tim vyresi....
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #28 : June 02, 2010, 20:58:39 »

s uvedenou základní deskou jsem našel na netu popsaných několik problémů s více verzemi linuxu, avšak bez nějakého konkrétního řešení, možná by pomohl update BIOSu základní desky, ale zaručené to není

malá ochutnávka:
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-mint-84/mint-freezes-during-loading-758620/
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/mb-asrock-p4i65gv-265859/
....

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
: 1 [2]
   |   
 
: