Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: Jak přidat Mandrivu k Ubuntu  ( 4022 )
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #15 : May 16, 2010, 18:33:35 »

swap muze byt jeden
Díky vyzkouším někdy. To jsem nevěděl.   
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #16 : May 16, 2010, 18:49:48 »

Děkuji za podrobné informace. Zatím jsem zkusil ve VirtualBox nainstalovat Ubuntu a pak Mandrivu, ale u Mandrivy jsem zkusil přeskočit vytvoření zavaděče (chtěl jsem používat Grub z Ubuntu). To ale asi nebylo dobré, Madnriva se mi sice ve výběru OS při spouštění "počítače" ukázala, ale nerozjela se - myslím právě kvůli tomu.

To přeskočení zaváděcího souboru není dobré. Nemám zkušenosti s Grub 2, který je v Ubuntu, ale jinak co je v Mandrivě Grub se chová korektně. Může být nainstalovaný jiný systém a po nainstalování Mandrivy se tento systém zobrazí v nabídce ve spuštění. Žádné problémy jsem nikdy s tímto nezaznamenal. Zaváděcí soubor, ale musí být nainstalován (někde, třeba na flash) protože jinak se systém nemá jak spustit. Co se týče Grub 2, tak zde musí poradit někdo, kdo s ním přišel do kontaktu.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #17 : May 16, 2010, 19:38:07 »

Jeste upozorneni ke swapu v systemech spoustenych ve virtualboxu - to co jsem napsal NEplati v pripade obou systemu spustenych soucasne. Pro klasicky dualboot samozrejme ano.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
svo
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #18 : May 18, 2010, 20:43:18 »

To přeskočení zaváděcího souboru není dobré. Nemám zkušenosti s Grub 2, který je v Ubuntu, ale jinak co je v Mandrivě Grub se chová korektně. Může být nainstalovaný jiný systém a po nainstalování Mandrivy se tento systém zobrazí v nabídce ve spuštění. Žádné problémy jsem nikdy s tímto nezaznamenal. Zaváděcí soubor, ale musí být nainstalován (někde, třeba na flash) protože jinak se systém nemá jak spustit. Co se týče Grub 2, tak zde musí poradit někdo, kdo s ním přišel do kontaktu.
Ano, Mandriva mi pak nešla spustit.
Zkusil jsem to podruhé s tím, že jsem při instalaci Mandrivy zavaděč nechal nainstalovat na První sektor kořenového oddílu (u této možnosti knížka o Mandrivě 2010 CZ kolektivu p. Bíbra uvádí, že je doporučena, když používáme jiný - vlastní - zavaděč, má se pak ale kořenový systém nastavit jako aktivní,např. pomocí programu fdisk, nebo na něj máme odkázat jiný zavaděč, který používáme.)
I nyní se Mandriva nespustí, Grub ji na rozdíl od předchozího případu ani přímo neuvádí, jen jako Linux (on /dev/sda5) nebo Linux-nonfb (on /dev/sda5) nebo failsafe (on /dev/sda5).
Dál si zatím nevím rady. Díky za tip na VirtualBox, s ním je to zajímavé experimentování, bez něj by to byla hrůza. Děkuji za zajímavé komentáře.
J. Svoboda
: 1 [2]
   |   
 
: