Přihlásit
: [1] 2 3
   |   
: Po prihlaseni cierna obrazovka  ( 10723 )
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« : May 17, 2010, 15:59:15 »

Mam MANDRIVU 2010 64 bit, prostredie KDE. System isiel vyborne, no po poslednej aktualizacii (okolo 700 balickov) po restarte nenabehol. Po spusteni sa dostanem cez prihlasenie az po inicializovanie WINDOW MANAGER a naskoci cierna obrazovka..
Zdroje klasicke + cyron.cz , nastavene spravne.

po prikaze STARTX mi vypise:

xauth: creating new authority file /home/uzivatel/.serverauth.4346

fatal server error: server is already active for display 0 
                         if this server is no longer running, remove /tmp/.x0-lock and start again

please consult the x.org suport at.. bla bla

(asi) po prikaze INIT 3 sa pridalo aj:

invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keygiving up
xinit: resource temporarily unavaliable (errno 11): unable to connect to x server
xinit: no such process (errno 3): server error

To je vsetko, este by som dodal ze som skusal odstranit /tmp/.x0-lock  no nepomohlo to. Snad to pisem do spravnej sekcie, som tu prvykrat.
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #1 : May 17, 2010, 22:37:21 »

Trochu jsem zagooglil, třeba to pomůže

http://www.x.org/wiki/FAQErrorMessages#Ikeepgettingthemessage.3A.22Serverisalreadyactivefordisplay0.22

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
karel kudrna
Hero Member
*****

Karma: 14
: 567


skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz


« #2 : May 17, 2010, 22:45:21 »

pro jistotu pročti tohle  http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-problemy-grafika-prvni_pomoc
a pak napiš...

prostý user
...selským rozumem...
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #3 : May 18, 2010, 12:00:54 »

skusil som ten prikaz:    startx -- :1      ked ho zadam, PC zamrzne..
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #4 : May 18, 2010, 12:40:31 »

já osobně bych zkusil znovu nabootovat a pak se přihlásit jako root a psát:

1) init 3
2) init 5

prvním příkazem shodím xka, druhým je nahodíme. Pokud se ani po init 5 nezobrazí logovací obrazovka, problém v kdm, proto:

1) urpme kdm
2) urpmi gdm
3) reboot

po restartu by to mohlo být OK. Pamatuji se, že jsem měl problémy s KDM a tohle pomohlo.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #5 : May 18, 2010, 12:42:07 »

The number denotes the display number (in this case 0). This number needs to be unique on the system, so you cannot run two servers on one system with identical display numbers. This message indicates that there is already a server with this number running on the system. You can verify this by running

ps aux | grep `cat /tmp/.X0-lock`

If you see an output like:  

root  2283  0.5  5.1 27796 6536 ?    S  Apr21  59:03 [X]

it indicates that there is indeed an Xserver running under this PID. To start a second server on the same system you have to give it a different dislay number. If you start your servers using startx you can do

startx -- :1   to start a server with display number 1.

If you are sure there is no other server running on your system and above ps command indicates that no server with this PID is running, you should remove the file /tmp/.X0-lock by doing (as 'root'):

rm -rf /tmp/.X0-lock


doporučuju pozornosti tu červenou sekci. Předpokládám, že rozumíš tomu co se tam píše. V zhledem k tomu, že je to ve FAQ na xorg webu a výsledkům hledání v googlu, dovoluji si tvrdit, že je to dost častý problém, tak by to mělo pomoct. Já jsem se s tou chybou zatím nesetkal osobně, tak to beru v teoretické rovině.

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #6 : May 18, 2010, 12:46:44 »

To červené dělal, viz první post...

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #7 : May 18, 2010, 15:38:55 »

ajo nevšiml jsem si. hmhm.  A teď co včil. babo raď, když u toho kompu nesedim.

ať hledám, jak hledám jiná rada na netu není. Zkus ten příkaz ps aux a hoď sem co to vypíše.
« : May 18, 2010, 16:03:26 tomyp »

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #8 : May 18, 2010, 15:48:14 »

To co jsem napsal já

já osobně bych zkusil znovu nabootovat a pak se přihlásit jako root a psát:

1) init 3
2) init 5

prvním příkazem shodím xka, druhým je nahodíme. Pokud se ani po init 5 nezobrazí logovací obrazovka, problém v kdm, proto:

1) urpme kdm
2) urpmi gdm
3) reboot

po restartu by to mohlo být OK. Pamatuji se, že jsem měl problémy s KDM a tohle pomohlo.

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
karel kudrna
Hero Member
*****

Karma: 14
: 567


skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz


« #9 : May 18, 2010, 21:42:10 »

skusil som ten prikaz:    startx -- :1      ked ho zadam, PC zamrzne..
ok, tak zkus další radu 

prostý user
...selským rozumem...
karel kudrna
Hero Member
*****

Karma: 14
: 567


skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz


« #10 : May 18, 2010, 21:50:19 »

já osobně bych zkusil znovu nabootovat a pak se přihlásit jako root a psát:

1) init 3
2) init 5
init 3 už zkoušel viz první post.... možná ne jako root?

prostý user
...selským rozumem...
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : May 18, 2010, 21:55:12 »

init 3 už zkoušel viz první post.... možná ne jako root?
Bez roota to nepůjde... Takže ani toto není onen správný směr.

Nechal bych jej, aby odpověděl, co Jakubův post o KDM/GDM. Do té doby nemá cenu cokoli dál řešit...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
karel kudrna
Hero Member
*****

Karma: 14
: 567


skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz


« #12 : May 18, 2010, 22:00:03 »

Asi jo... moc myslím.

prostý user
...selským rozumem...
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #13 : May 18, 2010, 23:15:36 »

no bádáme hezky, jenom jestli on už nemá mandrivu z disku pryč. Je nějak dlouho zticha. 

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : May 18, 2010, 23:16:49 »

no bádáme hezky, jenom jestli on už nemá mandrivu z disku pryč. Je nějak dlouho zticha. 
JJ, však jsem to psal...
Nechal bych jej, aby odpověděl... Do té doby nemá cenu cokoli dál řešit...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2 3
   |   
 
: