Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Po prihlaseni cierna obrazovka  ( 10727 )
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #15 : May 19, 2010, 04:10:14 »

zdravim, tak skusal som INIT 3 a INIT 5 a potom to urpme...... no nepomohlo to, odstranilo mi asi 200 balickov, a to je vsetko, problem ten isty. Po prikaze PS AUX vypise velmi vela textu, neviem co z toho chcete.
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #16 : May 19, 2010, 08:06:26 »

nezadavej jenom ps aux ale kompletní příkaz viz můj post celý modrý řádek i s tím grep. pak toho bude míň. Předpokládám, že zkopírovat z konzole umíš.

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #17 : May 19, 2010, 09:30:48 »

Jak radí chybová hláška v prvním postu:

remove /tmp/.x0-lock and start again

zkontroluj, zda ti grafiku neblokuje zámek (soubor /tmp/.X0-lock). Pokud existuje, smaž ho. Jestli existuje, zjistí příkaz

ls -a /tmp/ |grep lock

Použij buď správce souborů mc nebo příkaz rm -rf /tmp/.X0-lock.

Pamatuj, že velká a malá písmena v názvech souborů systém odlišuje. Znak za X v názvu souboru je nula (první v pořadí grafických konzol), nikoli písmeno ó.

Po smazání zkus znovu init 5
Pokud to nezabere (a já si myslím že asi ne), budeme se zabývat souborem /etc/X11/xorg.conf a ovladačem grafiky. Co máš za grafickou kartu a monitor?

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #18 : May 19, 2010, 11:38:02 »

mam Notebook HP 6730s, grafika ATI Mobility Radeon HD 3430, monitor sirokouhly 1280x800..
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #19 : May 19, 2010, 11:58:47 »

Pomohlo, co jsem psal?
Pokud ne, nebyla součástí aktualizací i výměna jádra? Pokud ano, bude pravděpodobně nutné nainstalovat znovu ovladač grafiky.
Podívej se do wiki: http://wiki.mandrivalinux.cz/instalace-ovladacu-ati
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #20 : May 19, 2010, 14:00:14 »

po prikaze ls -a/tmp/ | grep lock:

ls: nie je mozne pristupovat k grep: adresar alebo subor neexistuje
    nie je mozne pristupovat k lock: adresar alebo subor neexistuje
    /tmp/:
    ./                                                                                             .esd-10001/                      .urpmi-10001/     
    ../                                                                                            FlashF61PC                     .wine-10001/
    Ati XUEvent 000005d2_01ab08b0 curses_stderr.7802                   .ice-unix                           .X0-lock
    keyring_8Rywvf/                                                                        report.tar.bz2                    .X11-unix/
    dkms_rpm_safe_upgrade_lock.19840.TgpYEi                              scrollkeeper-UNKNOWN/
    dkms_rpm_safe_upgrade_lock.677.rlxial
    .X0-lock


este k mojmu problemu - ked mam tu ciernu obrazovku, tak mozem hybat s kurzorom, dokonca mi vybehne aj okno CODEINA s moznostou upgrade ovladacov, takze system bezi, len nemam obraz...
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #21 : May 19, 2010, 14:16:23 »

asi jsme to jeste nezduraznili - prihlasujte se jako spravce, ne jako uzivatel, ten nema do adresare s nastavenim pristup.

http://wiki.mandrivalinux.cz/jak_se_prihlasit_jako_root

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #22 : May 19, 2010, 15:32:02 »

par dalsich pokusov:

fglrxinfo                    - error: unable to open display (null)
aticonfig -initial -f       - Warning: Could not find configuration file. Please copy configuration file template to /etc/x11

init 3
init 5     vybehne tabulka:  Vyzera to ze na displeji :0 uz x server bezi. Mam sa pokusit pouzit ine cislo displeja? Ak nie GDM sa pokusi znova spustit server na :0. (pomocou Ctrl+alt+Fcislo mozete prepinat medzi konzolami, napr Ctrl+Alt+F7 prejdete na konzolu 7. X servery obvykle bezia na konzoli 7 a vyssie).      ANO      NIE        Ak vyberiem nie, tabulka sa objavi znova, ak ano - cierna obrazovka. Ctrl+Alt+F7 - cierna obrazovka

vzdy sa prihlasujem ako root

ps aux | grep`cat/tmp/.X0-lock`     - root 3530 0.0   0.0   6584   840   tty1   R+  11:57  0:00   grep --color   cat/tmp/.X0-lock

ls -a /tmp/ | grep lock                 - dkms_rpm_safe_upgrade_lock.19840.TgpYEi
                                                  dkms_rpm_safe_upgrade_lock.677.rlxial
                                                  .X0-lock
« : May 19, 2010, 15:52:47 simulant »
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #23 : May 19, 2010, 17:17:00 »

ps aux | grep`cat/tmp/.X0-lock`     - root 3530 0.0   0.0   6584   840   tty1   R+  11:57  0:00   grep --color   cat/tmp/.X0-lock

ls -a /tmp/ | grep lock                 - dkms_rpm_safe_upgrade_lock.19840.TgpYEi
                                                  dkms_rpm_safe_upgrade_lock.677.rlxial
                                                  .X0-lock
Nas zajima posledni zamek - .XO-lock. Ten soubor je zapotrebi smazat, jak jsem psal vyse.
Takze: init 3
pak smazat .X0-lock
pak init 5
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #24 : May 20, 2010, 00:17:29 »

_XSERVTransSocketUNIXCreateListener:... SocketCreateListener( ) failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners:  server already running
      Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #25 : May 20, 2010, 00:19:48 »

Stáhni si ONE verzi. Jestli se rozjede, jsme o krok dál k vyřešení. Jsou tam přítomny všechny ovladače atd atd...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #26 : May 20, 2010, 13:20:04 »

stiahol som, nepomohlo.. dostal som sa zas len do prikazoveho riadku..  
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #27 : May 20, 2010, 13:55:02 »

Hmm, je divné, že tu nezazněl (a sám si sypu popel na hlavu) dotaz: co máš za Grafickou kartu?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #28 : May 20, 2010, 14:15:20 »

uz som to spominal: ATI MOBILITY RADEON 3430 (na notebooku) a nainstaloval som na nu aj propietalny ovladac.. a vsetko slo v pohode, problem nastal po aktualizacii systemu..
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #29 : May 20, 2010, 14:21:21 »

Ale systém stejně nenaskočí ani z ONE verze, což vidím jako problém...

Mrkni na toto: wiki.mandrivalinux.cz/2009.1_errata#nektere_karty_ati_jiz_nejsou_podporovany_proprietarnim_ovladacem_ati_fglrx

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: 1 [2] 3
   |   
 
: