Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: Po prihlaseni cierna obrazovka  ( 10725 )
simulant
Newbie
*

Karma: 0
: 10


« #30 : May 20, 2010, 14:40:38 »

tak asi mi ostava len reinstalovat Mandrivu a davat lepsi pozor na aktualizacie.. Mandrivu som uz mal asi pred rokom asi 3 mesiace, system fungoval perfektne, potom som mal Kubuntu a Opensuse a ani tam som nemal problemy s grafikou.. Mozno ze by stacilo dat opravit system.. tak ak nemate ziadne ine napady co s tym zajtra preinstalujem system.

Len by som chcel nejaku radu, aby sa mi to nestalo zas.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #31 : May 20, 2010, 19:40:00 »

Jestli jsi mel nainstalovany proprietarni ovladac od vyrobce GK, pak se pri aktualizaci jadra musi instalovat znova.
Projdi si znovu instalaci ovladace.
Podivej se na ty linky, ktere jsem posilal.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #32 : May 21, 2010, 09:22:20 »

Jestli jsi mel nainstalovany proprietarni ovladac od vyrobce GK, pak se pri aktualizaci jadra musi instalovat znova.

Toto tu nevidím poprvé, je to hodné divné a podle mne nesprávné. Pokud já vím, tak:

1 - Při instalaci ovladačů z repa je vše automatické, prostě se s kernelem aktualizuje také nějaký ten kernel balíček s jadernou součástí ovladače.
2 - Při instalaci ovladačů ze stránek výrobce by mělo proběhnout totéž, protože ty si vyžádají dmks a kernel-devel, přičemž při updatu se updatne jádro i kernel-devel a dkms modul se při novém startu sám rebuildne.

Je na tom něco špatně? Proč by se měl přeinstalovat ovladač? Tohle se dělalo tak v roce 2003 před vznikem DKMS, nebo se mýlím?

Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #33 : May 21, 2010, 09:34:02 »

V zasade mas pravdu, ale:


1 - Při instalaci ovladačů z repa je vše automatické, prostě se s kernelem aktualizuje také nějaký ten kernel balíček s jadernou součástí ovladače.

Zrovna ted mam za sebou cerstvou instalaci 2010/32, nvidia geforce9600. Systemem nabidnute ovladace z repa davaji glxgears nejakych 1200, proprietarni 5x tolik (mluvim z hlavy, presne si uz nevzpominam. U 250 byl narust ze 7k na 22k fps (to vim presne). Ve hrach docela rozdil (ja mam samozrejme tu nejstarsi sunku ).

2 - Při instalaci ovladačů ze stránek výrobce by mělo proběhnout totéž, protože ty si vyžádají dmks a kernel-devel, přičemž při updatu se updatne jádro i kernel-devel a dkms modul se při novém startu sám rebuildne.

Prave ze nerebuildne. Mam prakticky na vsech trech kompech nvidiacke binarky, pri aktualizaci jadra probiha vse korektne pouze na jednom. Rozdily jsem nevysledoval, snad jedine v GK - vsechny geforce, 7600, 9600 a GTS250.

Ve 2009.0 mi to fungovalo na obou (250 jeste nebyla), ve 2009.1 to uz nebehalo na 7600. Ted ani na 9600, vse se standardnimi jadry.

H.
« : May 21, 2010, 09:50:54 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #34 : May 21, 2010, 11:11:03 »

V zasade mas pravdu, ale:

Zrovna ted mam za sebou cerstvou instalaci 2010/32, nvidia geforce9600. Systemem nabidnute ovladace z repa davaji glxgears nejakych 1200, proprietarni 5x tolik (mluvim z hlavy, presne si uz nevzpominam. U 250 byl narust ze 7k na 22k fps (to vim presne). Ve hrach docela rozdil (ja mam samozrejme tu nejstarsi sunku ).

Free ovladače neřeším, systém nabízí i proprietární ovladače z non-free.

Prave ze nerebuildne. Mam prakticky na vsech trech kompech nvidiacke binarky, pri aktualizaci jadra probiha vse korektne pouze na jednom. Rozdily jsem nevysledoval, snad jedine v GK - vsechny geforce, 7600, 9600 a GTS250.

Ve 2009.0 mi to fungovalo na obou (250 jeste nebyla), ve 2009.1 to uz nebehalo na 7600. Ted ani na 9600, vse se standardnimi jadry.

To je jednoznačně na bugreport. Nenajdeš nějaké souvislosti?

: 1 2 [3]
   |   
 
: