Přihlásit
: 1 2 [3]
   |   
: Mandriva Linux 2010 Spring - md5 sedí, ale instalace nefunguje  ( 10515 )
Vitek
Full Member
***

Karma: 1
: 108


« #30 : July 10, 2010, 15:08:18 »

To že jdou filmy neznamená, že je vše v pořádku. Filmy snesou víc. U nich na nějakém vadném bajtu nesejde. U programů je to ovšem fatální průšvih.
Zkus jiné médium nebo vypalovačku. Jakou vypaluješ rychlostí? Zkus ji případně snížit.
Na značku u médií se absolutně nemůžeš spolehnout. Všechno se stejně lisuje jen v pár fabrikách někde v Asii a výrobci si tam nechají vytisknout jen svoje logo. Při koupi záleží na štěstí (nebo smůle). Já jsem si jednou koupil box s 20-ti DVD a nevypálil jsem ani jedno. Vadná šarže.
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #31 : July 10, 2010, 16:14:13 »

Jak jsem tady již jednou psal vypaluji vždy vše nejnižší rychlostí. Bylo to skutečně médii, vypálil jsem na Verbatim a teď už mám Spring, jen je mi divné, že součty seděly, ale to je teď už jedno, mám hotovo a všem MOC DĚKUJU
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #32 : July 10, 2010, 21:15:51 »

Vypalovat nejnizssi rychlosti neni pro moderni mechaniky optimalni postup a rozhodne tim nevznikaji nejkvalitneji vypalena media. Dochazi k tomu, ze mechanika vklada prazdne otocky media a navazani na konec jiz zapsane stopy neni vzdy idealni. Zkusil bych tak polovinu nebo 3/4 maximalni povolene rychlosti podle moznosti media.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #33 : July 20, 2010, 17:59:13 »

Zase budem za blbca a zhorším si karmu. 
Mám ten samý problém, ale skúsim to podľa týchto predchádzajúcich návodov vylepšiť.

Aj keď sa hovorí, do systému ktorý je funkčný sa nemá vŕtať, mne to nedá aby som neskúsil to nové o ktorom som počul len samú chválu.
Rozhodol som sa nainštalovať mandrivu 2010 spring. Pre skúšku zatial len na synovom PC.
Na tomto PC bežala Mandriva 2010 úplne pekne a v pohode.
Po preinštalácii s novou mandrivou 2010 Spring inštalácia prebehla v pohode ale po vybrati DVD a následnom reštare som si mohol vybrať z 2 ponúk čo nainštalujem. To však bolo všetko. Inštalácia sa rozbehla a zrazu cvak zhasol monitor a už sa nič nedialo aj keď bol zapnutý. Ani na jednej to nešlo.
Obdobne sa to stalo aj s verziou ONE Gnome  aj ONE KDE. Vôbec nič nebolo vidieť čo systém vypisoval (ak niečo vypisoval). Skúšal som verziu českú aj slovenskú.
Podotýkam že kontrolné súčty boli v poriadku.

Rýchlosť vypalovania si zvolila mechanika sama.
Tak som znovu nainštaloval pôvodnú 2010 a všetko sa rozbehlo. Vôbec neviem kde by mohla byť chyba pretože monitor zobrazoval pri inštalácii všetko v pohode.
Máte niekto podobnú skúsenosť?
« : July 20, 2010, 22:01:59 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #34 : July 20, 2010, 19:04:59 »

Podotýkam že kontrolné súčty boli v poriadku.
proveď kontrolu vypáleného CD viz. http://wiki.mandrivalinux.cz/kontrola-iso-md5-dvd ať se vyloučí chyba média

jde spustit systém z live CD?

systém jakoby pracuje (ikonka hdd problikává ...) a ty nic nevidíš na monitoru nebo to má jiný průběh?

tomuhle nerozumím
Po preinštalácii s novou mandrivou 2010 Spring inštalácia prebehla v pohode ale po vybrati DVD a následnom reštare som si mohol vybrať z 2 ponúk čo nainštalujem. To však bolo všetko. Inštalácia sa rozbehla a zrazu cvak zhasol monitor a už sa nič nedialo aj keď bol zapnutý. Ani na jednej to nešlo.
nainstaloval jsi systém a pak jsi vydělal DVD a následně se ti objevili opět další nabídky pro instalaci? nechtěl jsi napsat 2 nabídky pro spuštění? máš to trošku zmateně popsané

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #35 : July 20, 2010, 20:10:42 »

Skúsim to upresniť
Chcel som napísať dve ponuky na spustenie pardon.

Verzia Spring 2010 je preverená aj na DVD je sum taký ako má byť (správny)
V ponuke sa objavia tieto ponuky na spustenie (nepamätám si to presne, ale takto nejako to je.
Spustiť Mandriva linux spring 2010
Spustiť Mandriva linux spring 2010 (safe mode)

Zo začiatku to ide normálne je tam modrý obrázok Mandrivy a dole sa točia tie čiarky, ale keď cvakne monitor nebliká nič je čierny vyzerá ako vypnutý.

Live CD tiež nejdú, ale zatial ich nemám preverené.
« : July 20, 2010, 22:01:06 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #36 : July 20, 2010, 22:01:06 »

to vypada na problem s ovladacem GK.
Zkus nastartovat do  failsafe a v drakx11 to opravit.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
trpek
Newbie
*

Karma: 0
: 13


« #37 : July 20, 2010, 22:02:42 »

Stal se mi obdobný problém po posledním restartu po instalaci MDV2010.1 Free systém nenaběhl, 2x jsem přeinstaloval, nepomohlo. Pomohla jediná věc, provést při instalaci formát oddílů s kontrolou disku, trvá to poměrně dlouho (cca 30min), ale bylo po problémech. Instalace a funkce v pořádku (vlastní rychlý formát HD neúčinný)
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #38 : July 21, 2010, 22:53:12 »

Dodatok:

Ani  jeden sumár mi nesedí na Live CD. Kupodivu mi ukázalo rovnaký sumár Live CD pre Gnome ako aj pre KDE.
Urobil som na inom PC nové Live CD pre Gnome má tiež iný sumár.
Všetky tieto Live CD sa však dajú na mojom PC spustiť a fungujú.
« : July 21, 2010, 22:58:34 starsi »

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #39 : July 22, 2010, 08:17:29 »

Dodatok:

Ani  jeden sumár mi nesedí na Live CD. Kupodivu mi ukázalo rovnaký sumár Live CD pre Gnome ako aj pre KDE.


Skoro mi pripada, ze delas sumar neceho jineho - jsi si jisty, ze je to spravne? Ziskat uplne stejna cisla je fakt velmi nepravdepodobna nahoda - ledaze by jsi tam mel vypaleny stejna data...

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Jakub Šenk
Hero Member
*****

Karma: 16
: 1 254



« #40 : July 22, 2010, 09:50:50 »

jj, je hloupost, aby ONE KDE i Gnome měli stejné MD5...

PC: AMD AthlonXP 2000+, 1,5 GB RAM, GF 4 MMX 64 MB VRAM.

WWW: http://senkjakub.blogspot.com
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #41 : July 23, 2010, 00:54:48 »

Dnes som robil sumár všetko je rozdielne. Zajtra robím posledné pokusy ako to nainštalovať.

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
starsi
Full Member
***

Karma: -4
: 174


« #42 : July 25, 2010, 22:08:50 »

jj, je hloupost, aby ONE KDE i Gnome měli stejné MD5...
Mne je to tiež jasné, že by to nemalo byť rovnaké už len preto, že to malo rozdielnu veľkosť. Asi som niečo prehliadol a dal tie CD rovnaké, alebo neviem čím to bolo.

Skúšal som to nainštalovať no zase som neuspel, skúsil som tam dať Ubuntu 10.04 to sa nainštalovalo a šlapalo, len som to nemohol pripojiť k internetu.
Potom som znovu dal Mandrivu 2010, tá tam zatial ide, len musím doinštalovať ostatné veci čo tam boli predtým.
Je však zaujímavé to, že z totho istého DVD sa mi inštalujú niektoré programy rozdielne. Napr. na mojom PC mám veziu K3b anglickú na synovom sa nainštalovala česká verzia

Magea 2 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #43 : July 25, 2010, 22:47:55 »

...je však zaujímavé to, že z totho istého DVD ... na mojom PC mám veziu K3b anglickú na synovom sa nainštalovala česká verzia
To muze mit dvoji duvod:
1. v jednom pripade nebyla vybrana ceska jazykova verze instalace -> instaluje se defaultni anglicka
nebo
2. instaluje se pri zachovani adresare /home s  nastavenim uzivatele. Pokud tam byla puvodne angl. verze, pravdepodobne se nastaveni prevezme i pro novou verzi programu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: 1 2 [3]
   |   
 
: