Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Epson S 21 a Mandriva 2010 Spring  ( 7788 )
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« : July 10, 2010, 19:12:17 »

Dobrý den,

po instalaci nové verze Spring mám problém s tiskárnou Epson S21, ovladače jsou, tiskárna začne data načítat, ale pak nic neudělá.

S předešlou verzí bylo vše OK.

Poradí někdo co s tím?

Díky za odpovědi
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : July 10, 2010, 21:03:40 »

Jak jsi tiskarnu instaloval? Mel jsi v poradku nastavene zdroje?
Zkusil bych odebrat cely cups a provest kontrolu nastaveni zdroju a pak instalovat cups+tiskarnu znovu, a to pres ovladaci centrum Mandrivy.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #2 : July 10, 2010, 21:12:28 »

Přesně to jsem udělal a .... nic 

Dokonce jsem se to snažil obejít tak, že jsem odinstaloval ty nové (natažené při aktualizaci z DVD) a instaloval ty z původní verze 2010, ale taky nic.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : July 10, 2010, 21:20:38 »

Michat balicky pro 2010.0 a 2010.1 obvykle nelze.
Skoro bych doporucil novou (cistou) instalaci systemu, protoze to vypada, ze toho bude nakopnuteho vic a pokud tomu fakt nerozumis, stejne priciny nenajdes.
Pokud mas adresar /home na samostatnem oddile, o data neprijdes. Jen pri instalaci zadas Pouzit existujici oddily a oddil s /home NEBUDES FORMATOVAT, kdezto vse ostatni ano. Tak zachovas data, oddilu s pripadnymi windows se instalator vyhne a linuxove oddily budou vycistene formatem.
Pokud nemas /home na samostatnem oddilu, zazalohou si data na DVD, a pri instalaci si pro /home urcite udelej samostatny oddil.
Cela instalace je prace na 20 minut, nebudes muset resit kdovijake problem a ziskas stabilni system.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #4 : July 10, 2010, 22:51:54 »

Provedena nová instalace a výsledek naprosto stejný, tiskárna zabliká, ale netiskne.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : July 10, 2010, 22:53:50 »

Chyba může být přechodem tiskového systému z HAL na uDEV. Projdi errata, případně bugzillu. Něco tam někde bude.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #6 : July 10, 2010, 23:08:08 »

Buď tam neumím hledat, nebo tam o tom nic není...
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #7 : July 12, 2010, 20:50:50 »

Tiskárna je podle openprinting.org podporována na 100 %. Hledejte ve /var/log/cups/error_log, jestli tam není nějaká chyba nebo náznak řešení.

z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #8 : July 13, 2010, 17:54:23 »

Bohužel nic o tiskárně nevylezlo

Jen toto:

E [12/Jul/2010:16:29:04 +0200] Unable to remove /var/run/cups/certs/0!
E [13/Jul/2010:04:54:41 +0200] Unable to remove temporary file "/var/spool/cups/tmp/.hplip" - Is a directory
E [13/Jul/2010:04:55:02 +0200] Unable to remove temporary file "/var/spool/cups/tmp/.hplip" - Is a directory
E [13/Jul/2010:04:55:02 +0200] Unable to bind socket for address 0.0.0.0:631 - Address already in use.
E [13/Jul/2010:04:55:02 +0200] Unable to bind socket for address :::631 - Address already in use.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : July 13, 2010, 17:58:21 »

Vypadá to, že máš problém s připojením k CUPSu, resp. že Ti na portu 631 běží ještě jiná služba.

Zkus do www prohlížeče napsat:
localhost:631

a měl by jsi se připojit k CUPSu. Funguje to?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #10 : July 13, 2010, 18:00:03 »

načetla se stránka, ale nevím co s tím dál...


EDIT:

našel jsem tam toto:

localhost - - [10/Jul/2010:20:32:47 +0200] "POST / HTTP/1.1" 401 221 CUPS-Get-Devices successful-ok
localhost - root [10/Jul/2010:20:32:47 +0200] "POST / HTTP/1.1" 200 873 CUPS-Get-Devices -
localhost - - [10/Jul/2010:20:32:50 +0200] "POST / HTTP/1.1" 200 341 Create-Printer-Subscription successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:32:50 +0200] "POST / HTTP/1.1" 200 3070938 CUPS-Get-PPDs -
localhost - - [10/Jul/2010:20:32:59 +0200] "POST /admin/ HTTP/1.1" 401 313 CUPS-Add-Modify-Printer successful-ok
localhost - root [10/Jul/2010:20:32:59 +0200] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 313 CUPS-Add-Modify-Printer successful-ok
localhost - root [10/Jul/2010:20:33:00 +0200] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 132 Resume-Printer successful-ok
localhost - root [10/Jul/2010:20:33:00 +0200] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 132 CUPS-Accept-Jobs successful-ok
localhost - root [10/Jul/2010:20:33:00 +0200] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 132 CUPS-Set-Default successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:33:05 +0200] "POST / HTTP/1.1" 200 252 Create-Printer-Subscription successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:33:06 +0200] "POST /printers/Epson-Stylus-S21 HTTP/1.1" 200 488 Print-Job successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:34:11 +0200] "POST /printers/Epson-Stylus-S21 HTTP/1.1" 200 264 Print-Job successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:34:19 +0200] "POST /printers/Epson-Stylus-S21 HTTP/1.1" 200 488 Print-Job successful-ok
localhost - - [10/Jul/2010:20:34:48 +0200] "POST / HTTP/1.1" 200 152 Cancel-Subscription successful-ok


je to strašně dlouhý, toto je jen torzo
« : July 13, 2010, 18:07:51 z.pepa »
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #11 : July 13, 2010, 22:00:15 »

1. Máš nainstalovaný program Samba (podle chybových hlášek)?
2. Můžeš sem dát výpis ze souboru /etc/cups/cupsd.conf?
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #12 : July 13, 2010, 22:20:00 »

1) samba doinstalována
2)  /etc/cups/cupsd.conf: Operace zamítnuta
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #13 : July 14, 2010, 00:13:12 »

1) samba doinstalována
2)  /etc/cups/cupsd.conf: Operace zamítnuta


1) Myslel jsem, že již máš Sambu nainstalovanou, některé chybové hlášky tomu nasvědčovaly.
Tak ji prosím vypni v "Správci služeb" (smb).

2) Do souboru /etc/cups/cupsd.conf má přístup pouze uživatel root, takže se přihlaš do konzole jako root (su, heslo root), a napiš:

cat /etc/cups/cupsd.conf > /tmp/mujcups
chmod 777 /tmp/mujcups

A obsah toho souboru mujcups dej sem.

z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #14 : July 14, 2010, 19:18:41 »

Jsem lama, ale o tom rootu vím 


[root@localhost ~]# /etc/cups/cupsd.conf
-bash: /etc/cups/cupsd.conf: Operace zamítnuta

A ten druhý příkaz:

[root@localhost ~]# cat /etc/cups/cupsd.conf > /tmp/mujcups chmod 777 /tmp/mujcups
cat: chmod: Adresář nebo soubor neexistuje
cat: 777: Adresář nebo soubor neexistuje
cat: /tmp/mujcups: vstupní soubor je zároveň výstupním

: [1] 2
   |   
 
: