Přihlásit
: [1]
   |   
: Nízká úroveň jasu displeje - AmiloPro V 2010  ( 2241 )
menyl


« : September 11, 2010, 18:23:56 »

Ahoj,
nainstaloval jsem si na Amilo Pro V 2010, 768M RAM, Madriva free 2010

po restartu a prvním spuštění je monitor notebooku velmi tmavý a není možné vidět pohyb myši, ani nabídky. Při instalaci jsem vybral rozlišení: Flat 1024x768, tak jak to mám i ve WinXP (rozlišení). HW tlačítka při spuštěné Mandrivě nereagují a tak nemohu "zesvětlit" monitor.

Bootování je normálně viditelné (jak grafika loga, tak i výpis procesů po stisknutí ESC), ale jen do doby než se objeví přihlašovací obrazovka...

Prosím o radu, nechci to přeinstalovávat, když nevím v čem je problém. Pokud bude potřeba ještě nějaké info, doplním.

Předem díky.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : September 11, 2010, 18:37:07 »

Mrkni na toto: http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12297.0

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
menyl


« #2 : September 11, 2010, 18:49:20 »

Díky. Je to pro KDE, já jsem nainstaloval Gnome. Automaticky mi bylo doporučeno instalátorem. Nejsem sběhlý v Linuxu a ani nevím jak se dostat v téhle situaci do konzole. Displej je tak tmavý, že skutečně nevidím myš.
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #3 : September 11, 2010, 19:09:04 »

A když stiskneš klávesovou zkratku Ctrl + Alt + F1, uvidíš přihlašovací konzoli?
(Zpět pomocí Alt + F7)
menyl


« #4 : September 11, 2010, 21:07:06 »

zkusil jsem klávesové zkratky a otevřela se mi konzole. Po stisknutí ALT+F7 se displej rozvítil. Rozlišení ale bylo asi tak 6x více než 1024x768. Nicméně, podařilo se mi se přihlásit a v "Nastavit váš počítač" se mi podařilo nastavení displeje změnit. Zkusím znovu nabootovat, jestli to tak i zůstane. Díky za pomoc.
menyl


« #5 : September 11, 2010, 21:19:58 »

Restart proveden a výsledek je stejný = černá obrazovka. Po stisknutí kláves pro zobrazení kontrole a jejím následném opuštění se obraz objeví. Tentokrát však nastavení od minule zůstalo. Přetrvává tedy "opičárna" s "nahazováním" obrazu spouštěním a opouštěním konzole...

Co s tím?
menyl


« #6 : September 11, 2010, 21:48:44 »

Po dalším restartu už klávesové zkratky neukazují nic. Kašlu na to. Sleduji vývoj linuxu už asi šest let, ale ještě pořád to není pro nezkušeného uživatele. Prostě vždycky naběhnu na nějakou překážku, kterou sám nevyřeším a představa, že mě něco klekne zrovna když nebudu moct na internet kde si (možná) můžu najít pomoc ve fóru, mě odrazuje se na něj spolehnout. Takže zase nic... Mandriva by se mi líbila, ale vypadá to, že bych si jí musel pořídit i s celým počítačem, na kterém je předinstalovaná a odladěná... Díky za snahu pomoct!
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #7 : September 14, 2010, 20:17:23 »

ale ještě pořád to není pro nezkušeného uživatele
pokud si dáš práci s výběrem hardware, který je skutečně linux-friendly, tak podobné věci nemusíš řešit, tohle sice neřeší tvůj současný problém, ale zkus o tom případně uvažovat do budoucna

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
krizak
Full Member
***

Karma: 1
: 216


301550699
« #8 : September 14, 2010, 20:26:32 »

No nevím. Asi tak tři roky jsem neměl problém s fungováním Mandrivy na GK Intel X3100 a s verzí 2010.1 problém je, byť jen v KDE. Ve verzi 2010.0 jsem jako relativně zkušený uživatel byl schopen zkousnout chybu s UID uživatele, ale ovládání jasu obrazovky ve 2010.1 prostřednictvím textových příkazů dlouhodobě řešit nehodlám. Tato verze je pro mne nepoužitelná.

Nikdy nic nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří...
: [1]
   |   
 
: