Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Nejde mi na instalovat original Mandriva linux 2010 cz  ( 5189 )
Lukášssss


« : August 05, 2010, 15:55:26 »

Kupil jsem si original Linux, ale nenajede mi ani uvodní okno. Něco to nahoře napíše, ale dal se to ani nehne. Byl bych vděčny za každou radu.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : August 05, 2010, 16:00:28 »

Jestli máš knihu, tak ji přelistuj na stranu 393 a pořádně si prostuduj kapitolu Jak se ptát. Pak přeformuluj svůj dotaz tak, aby to bylo jasné. Takto nevím jaké úvodní okno.
Taky si projdi kapitolu Problémy při instalaci a jak na ně na straně 55 (a dále).
"Něco napíše" znamená asi tolik, že "někde je asi chyba".
« : August 05, 2010, 16:02:14 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lukášssss


« #2 : August 05, 2010, 16:44:46 »

Mam pentium 4 CPU 3,00Ghz, Ram 1GB.
Zaseknu se hned uplně na začatku "instalujeme" str. 25, To co je na tom obrazku mi nenajede místo toho se napíše "ISOLINUX 3.82 MANDRIVA LINUX ETCD" a dal to nejde. Rano jsme nainstaloval winXP a ted jsem chtěl naistalovat ten Linux, protože chci dva operační systemy ale nejde to.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : August 05, 2010, 16:56:15 »

Super, teď máme dost informací k tomu, abychom mohli pracovat
Problém je ve tvém nastavení BIOSu. Zkus se jím trochu prohrabat a vypnout APIC, LAPIC a (nebo) zapnout Reset configuration. Chyba je, že se nenačte ani bootloader.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lukášssss


« #4 : August 05, 2010, 17:17:08 »

nemohl byste mi poradit, alespoň zhruba kde to v tom Biosu hledat?? Ja zas přes ten Bios nejsem tak znalí. Jen zakladní věci.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #5 : August 05, 2010, 19:04:30 »

Super, teď máme dost informací k tomu, abychom mohli pracovat
Problém je ve tvém nastavení BIOSu. Zkus se jím trochu prohrabat a vypnout APIC, LAPIC a (nebo) zapnout Reset configuration. Chyba je, že se nenačte ani bootloader.
Pridam upozorneni: vsechny zmeny v biosu si nekam zapis, protoze pokud ti pak nenabehnou Windows, budes vedet, co a jak vratit zpet. Nektera nastaveni BIOSu si Wokna prevezmou natvrdo a po jejich zmene nejsou schopny provozu - bud je dokazes vratit zpet, nebo te ceka reinstall Woken.
H.
« : August 05, 2010, 22:55:05 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #6 : August 05, 2010, 19:09:57 »

Toto nevypadá na nastavení BIOSu. Zkusil bych médium na jiném počítači, jestli není vadné. Pokud se projeví stejná chyba, je vadné médium - reklamujte u prodejce.

Lukášsss


« #7 : August 05, 2010, 20:51:07 »

Tuš v mediu to není zkušal jsem obě a naběhly. Do toho biosu se mi moc nechce hrabat pokud mi někdo neřekne co přesně mám udělat. Že ja mám dycky taku smůlu.
Yullaw
Full Member
***

Karma: 19
: 183


yullaw@jabbim.cz

387547280
« #8 : August 06, 2010, 09:02:17 »

Tuš v mediu to není zkušal jsem obě a naběhly. Do toho biosu se mi moc nechce hrabat pokud mi někdo neřekne co přesně mám udělat. Že ja mám dycky taku smůlu.

tohle by Vám mělo pomoci: http://www.vimevic.cz/hardware/boot-bios.php

Mandriva 2010.2, kernel 2.6.38.2-desktop586-1mnb, KDE 4.4.5
notebook: Compaq HEL81, Intel 1.46GHz, 2048MB so-dimm, Intel 945GM gr. card
Lukášssss


« #9 : August 06, 2010, 10:06:33 »

Tady ten zaklad samozřejmě ovladám, ale nevím kde vypnout ten APIC, LAPIC
Aksavaden
Jr. Member
**

Karma: 1
: 90


209851763
« #10 : August 06, 2010, 10:19:28 »

Tady ten zaklad samozřejmě ovladám, ale nevím kde vypnout ten APIC, LAPIC

Zkus projít BIOS (nic neměň) a všechny položky u kterých si nejsi jistý si poznamenej. Ty poznámky potom napiš sem. Teprve potom ti někdo pomůže.
Lukášsss


« #11 : August 06, 2010, 10:45:30 »

Tak to tak vypadá že Linux byl moje osudová chyba. Nevěděl jsem že je to takový zmetek. Měl jsem zůstat věrný windows.
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #12 : August 06, 2010, 10:54:05 »

Tak to tak vypadá že Linux byl moje osudová chyba. Nevěděl jsem že je to takový zmetek. Měl jsem zůstat věrný windows.
Tuš v mediu to není zkušal jsem obě a naběhly. Do toho biosu se mi moc nechce hrabat pokud mi někdo neřekne co přesně mám udělat. Že ja mám dycky taku smůlu.
Vypada ze v Linuxu to podle vseho nebude. Zmetkovost bych teda hledal jinde.
 Navrhuju proces bootovani z cd obejit a bootovat z flashpameti aplikaci http://unetbootin.sourceforge.net/
We widlich das dvd do mechaniky najdes  /x86_64 nebo i586/install/images/boot.iso a to boot.iso unetbootinem vyberes a zapises na zformatovanou flashku. Z te nabootuj, vloz dvd do mechaniky a jako methodu instalace vyber CDROM drive
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : August 06, 2010, 10:55:00 »

Pro mě byl Linux taky osudový -- ovšem opačně. Mi to sedlo. A mi funguje lépe než Wincky. Mohl bys zkusit ONE. A jak píše jentzek, chyba bude u tebe na kompu, ne v Linuxu.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Aksavaden
Jr. Member
**

Karma: 1
: 90


209851763
« #14 : August 06, 2010, 11:24:51 »

Tak to tak vypadá že Linux byl moje osudová chyba. Nevěděl jsem že je to takový zmetek. Měl jsem zůstat věrný windows.
Zmetek je silné slovo. Každému to nemusí sedět. Radši zůstaň u Windows.
: [1] 2
   |   
 
: