Přihlásit
: [1] 2
   |   
: instalace a login  ( 4148 )
mirek8


« : September 04, 2010, 13:21:45 »

nainstaloval jsem si linux 2008.0 cz. pri spousteni po vyberu ze dvou linuxu (jeden klasicky a druhy 'bezpecny rezim'). kdyz zvolim klasicky, tak se po nacitani ukaze:
Mandriva Linux release 2008.0 (official) for i586
Kernel 2.6.22.9-laptop-1mdv on a Dual-processor i686 / tty1
localhost login:       a tady to neco chce... netusim co... a kdyz neco napisu tak to hodi vyzvu na password: a tam nejde nic psat..  diky za pomoc
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #1 : September 04, 2010, 13:52:34 »

Je to konsole. Pri startu se tobe nespusti graficky server. To znamena ze asi mas to nastavene tak ze nespoustet graficky server pri startu systemu anebo graficky server neni spravne nakofigurovan.
V te konsoli mas vyzvu login -> zadas jmeno uzivatele, ktereho si vytvoril pri instalaci. Pak bude po tobe vyzadano heslo pro tohoto uzivatele. Jak mile se prihlasis tak muzes spustit grafiky server rucne prikazem startx. pokud' grafiky server je spravne nakonfigurovan tak uvidis KDE nebo GNOME.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #2 : September 04, 2010, 13:58:40 »

viz. http://wiki.mandrivalinux.cz/navody-problemy-grafika-prvni_pomoc

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
mirek8


« #3 : September 04, 2010, 14:25:24 »

to mi hodi chybu.,... nejaky blaboly...  fatal server error: no screens found
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : September 04, 2010, 14:51:21 »

mily priteli, to nejsou blaboly, ale hlaseni o nejake chybe. Z toho se da vychazet
Pamatujes nebo nepamatujes si hesla, ktera jsi zadaval pri instalaci systemu?
Pokud ne, spust si failsafe rezim, automaticky ti to vyhodi konzolu spravce a muzes zacit opravovat. Jako prvni pouzij nastroj drakx11 pro nastaveni grafiky. Vice viz odkaz od Aldy.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
mirek8


« #5 : September 04, 2010, 15:11:44 »

no, skusim si s tim pohrat...
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #6 : September 04, 2010, 20:34:21 »

nainstaloval jsem si linux 2008.0 cz....
Máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Už máme verzi 2010.1, která bude v podpoře různého HW o notný kus dále. Stejně jako ostatní verze je volně ke stažení 

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
skieron


« #7 : November 17, 2010, 08:36:35 »

Zapájam sa do tejto témy a kladiem otázku: aký login a heslo zadať pri spustení mandrivy one v "live" režime?
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #8 : November 17, 2010, 10:22:12 »

Pro uživatele není heslo potřeba, pro roota je to tuším toor ??

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #9 : November 17, 2010, 10:29:33 »

Zapájam sa do tejto témy a kladiem otázku: aký login a heslo zadať pri spustení mandrivy one v "live" režime?

Hesla jsou nutna pro spousteni z nainstalovaneho systemu. Pri spusteni z live CD (One) se system rovnou spusti, na hesla se nepta.

Co se tyce spravce, nejsem si jisty, jestli tam nejake defaultni heslo je nebo neni (One nepouzivam).

H.


Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #10 : November 17, 2010, 10:50:55 »

pro jůzra je heslo i login live
Pro roota by heslo nastavené být nemělo, případně je to root, toor a nebo opět live

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Pepep
Sr. Member
****

Karma: 1
: 409



« #11 : November 17, 2010, 10:57:33 »

Milý Mirku.

Pokud bych měl přispět svou troškou, tak doporučuji http://wiki.mandrivalinux.cz/
Stáhl a nainstalil bych si raději aktuální verzi (i když nebude na oficiálním DVD a s knihou - což je - předpokládám - Tvá cesta), poněvadž vztekat se 2x s funkčností čehokoli (jednou s tou 2008 a pak s čerstvotou) by Tě hodně odradilo. Navíc si sám už ani nevzpomínám, jak to tam všechno bylo poskládané, takže už bych ani nedokázal poradit s ničím (a to jsem sám přeinstalovával z 2008.1 asi před dvěma měsíci). Navíc jsem měl třeba u nb Lenovo R61 dost zásadní problém s ovladačem na wi-fi (někde jsem se připojil, jinde ne. Což je - dle laptop verze kernelu - možná i Tvůj případ). Ve 2010 to jede jak z praku, ona se (prý - ale i podle mě) vůbec dost povedla.
Hodně zdaru !

Pep

Křížením kanibalů a parazitů nám vznikají buď úředníci (tedy i policajti, soudci či politikové) nebo manageři. Komunisti a fašounci. A exekutoři.
skieron


« #12 : November 17, 2010, 11:24:51 »

Pýtal som sa preto,lebo to po mne pri spustení "live" login a heslo chce.Skúsim ešte login a heslo live,lebo som už tuším ostatné skúšal.Ďakujem za rady.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : November 17, 2010, 11:26:31 »

Taková chyba byla v nějaké pěkně staré verzi. Spouštíš opravdu 2010.1 ??

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
skieron


« #14 : November 17, 2010, 12:21:46 »

Sťahoval som cez torrent z tejto stránky /Kde získat/ KDE verziu.Vyskúšam ešte Gnome verziu.
: [1] 2
   |   
 
: