Přihlásit
: [1]
   |   
: Notebook HP 620 - reproduktory  ( 5271 )
tomas.nemec9
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« : July 03, 2011, 15:05:46 »

Zakládám nové téma aby problém byl přehlednější, pokusím se vypsat vše co vím a snad to bude v pořádku
Mám zvukovou kartu typu: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
Používá ovladač: snd_hda_intel
Problém: vše co má hrát mp3, systémové zvuky atd..... hraje pouze v externích reproduktorech a sluchátkách jediné kde nehrajou zvuky ani mp3 jsou interní reproduktory v notebooku

Zkoušel jsem vše podle vašich rad:
V ovládací centrum/ hardware/nastavit volby aktuálního ovladače
Zkoušel jsem psát hp, module, mobile po každém pokusu jsem restartoval notebook bohužel marně repro furt nic
Stáhl jsem AlsaMixer tam je vše nastavené naplno
Zkoušel jsem v terminálu otevřít PulseAudio  tam je vše taky naplné hodnoty
Bohužel nevím co dělat dál..............
lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #1 : July 03, 2011, 17:31:29 »

Já bych se zkusil podivat sem:
http://navody.tomsh.cz/hp-620-a-linux-ubuntu-nefunkcn-zvuk/
http://www.linuxant.com/alsa-driver/

Ovšem po kliknutí na Mandrivu na stránce www.linuxant.com/alsa-driver/, je vidět, že ovladač je určený pro starší jádro.

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #2 : July 04, 2011, 08:24:04 »

Problém: vše co má hrát mp3, systémové zvuky atd..... hraje pouze v externích reproduktorech a sluchátkách jediné kde nehrajou zvuky ani mp3 jsou interní reproduktory v notebooku

Ty externí reproduktory máš připojené jak? Na sluchátkový výstup, USB nebo jinak?
Nemůže být problém mechanického rázu? Při zasunutí 3,5mm jacku do sluchátkového výstupu dochází k přerušení signálu interních reproduktorů.
tomas.nemec9
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #3 : July 06, 2011, 14:33:51 »

Připojuji reproduktory klasicky do sluchátkového výstupu 3,5mm ale myslím že s tím to nesouvisí samozřejmě když zkouším reproduktory interní tak nemám zapojené žádné externí zařízení (sluchátka, ex. reproduktory)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #4 : July 08, 2011, 22:36:13 »

A s jiným OS (Win, jiná distribuce) ti to fungovalo?
Já měl problém s reproduktory v monitoru a závada byla ve studeném spoji. Přes externí výstup to hrálo, přes interní repro ne. Až když jsem do něj párkrát praštil, tak jsem na to přišel - reproduktory zachrchlaly a zas nic. Pomohla až oprava v servisu.
: [1]
   |   
 
: