Přihlásit
: [1] 2
   |   
: mp3 - kodeky mandriva 2010.0  ( 17078 )
Mint92
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« : October 24, 2010, 21:31:35 »

Dobrý den,
Nainstaloval jsem si mandrivu 2010.0 a nemůžu přehrát mp3, doinstaloval jsem si win32-codecs ve spravci softwaru, presto nejde. Googloval sem ale nemuzu nic najit, prosim pomoc, sem hodne unaveny a nemam cas travit hodiny u pocitace hledanim. pouzival sem ubuntu asi rok,ale jen na tu hudbu, videa, konvertovani a tak kolem, takze sem v linuxu stale lama. predem dekuju za pomoc.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : October 24, 2010, 21:53:40 »

Dobrý den,
Nainstaloval jsem si mandrivu 2010.0 a nemůžu přehrát mp3, doinstaloval jsem si win32-codecs ve spravci softwaru, presto nejde.
A v jakém přehrávači?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Mint92
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #2 : October 24, 2010, 21:59:06 »

Děkuju za odpoved, v prehravaci rhytmboxi prehravaci filmu, dokonce mi vyskocila nabidka jestli chci doinstalovat kodeky z fluendo nebo mandriva balicku..fluendo je asi placene kdyz mi pak vyskocilo okno z obchodem a kdyz sem dal mandriva balicky tak okno jen spadlo a nic.. Zapomnel jsem taky napsat ze pouzivam mandriva one - prostredi gnome. a prehravac rhytmbox nutne potrebuji kuli svemu mp3 prehravaci.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : October 24, 2010, 22:03:42 »

A to přehráváte rovnou při spuštění MDV z ONE disku? Nebo máte distro normálně nainstalováno? Zvuky jinak jedou? MP3 by mělo jet out-of-box a nebo s balíčkem lame, nikoli win32-codecs -- ted nevím, jestli je přítomný na ONE.
win32-codecs slouží pro přehrávání videí (avi, wmv...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #4 : October 24, 2010, 22:06:26 »

zkus nainstalovat balíček gstreamer0.10-lame, případně lame + závislosti, kdysi jsem s tím taky laboroval, pokud to nezabere, tak zkoušej ještě další balíčky gstreamer... - přesnější info ti nedám, furt si matně vybavuju, že mě stažení kodeků na mp3 Mandriva nabídla automaticky, nabízela placené kodeky a pod nimi byl i menší odkaz na kodeky zdarma, možná se ale pletu, je to už nějaký pátek

jelikož jsi instaloval win32-codecs, tak zdroje a mezi nimi i PLF máš zřejmě nastaveny viz. http://wiki.mandrivalinux.cz/nastaveni-zdroju-softwaru

edit:
kurnik Peťoš mě zase předběhl, zřejmě mají v ústavu noční vycházku

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #5 : October 24, 2010, 22:07:45 »

Jestli, ze nemylim tak Rhtymbox pouziva na prehravani gstreamer. Treba doinstalovat balik gstreamer0.10-plugins-ugly nebo gstreamer0.10-mpeg. myslim nejsem jisty. Ale muzes pridat vsechny pluginy gstreamer.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #6 : October 24, 2010, 22:09:28 »

.. chci doinstalovat kodeky z fluendo nebo mandriva balicku..fluendo je asi placene kdyz mi pak vyskocilo okno z obchodem a kdyz sem dal mandriva balicky tak okno jen spadlo a nic.
zdroje jsou správně nastavené viz wiki?
nějak mě nenapadá jiný důvod proč by to jinak spadlo

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Mint92
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #7 : October 24, 2010, 22:33:39 »

super ! balik gstreamer0.10-plugins-ugly to vyresil, prehravani funguje jiny baliky nezabiraly :/  ..lame sem stahnul na http://lame.sourceforge.net/download.php ale nevim jak nainstalovat, je to v archivu a je tam spousty slozek  .. zdroje by mely byt spravne nainstalovane, jeste sem zkousel povysit na mandriva spring ale pri stahovani mi to vypsalo jakesi chyby s md5sun..coz je myslim neaka chyba s obrazem..jestli nahodou sem neak spatne nevypalil obraz mandrivy a nemam ji ted vadne nainstalovanou :/
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : October 24, 2010, 22:37:13 »

lame sem stahnul na http://lame.sourceforge.net/download.php ale nevim jak nainstalovat, je to v archivu a je tam spousty slozek 
Používat repozitáře. Je to v PLF.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #9 : October 24, 2010, 22:39:53 »

Doinstaluj si tohle:

gstreamer0.10-decoders
gstreamer0.10-lame
gstreamer0.10-ffmpeg
gstreamer0.10-flac
gstreamer0.10-mpeg
gstreamer0.10-plugins-ugly
libgstreamer0.10_0.10
gstreamer0.10-x264
gstreamer0.10-wavpack
gstreamer0.10-plugins-bad
gstreamer0.10-xvid
gstreamer0.10-decoders-audio
gstreamer0.10-xing
gstreamer0.10-faac
gstreamer0.10-faad
gstreamer0.10-tools
gstreamer0.10-twolame
mms
lame
mplayer
mplayerplugin
mencoder
flash-player-plugin
jakarta-commons-codec
win32-codecs
real-codecs
xanim-codecs
libquicktime
x264
libquicktime-x264

a v podstatě přehraješ veškerý multimediální obsah
Je potřeba mít nainstalované zdroje PLF a ve správci zdrojů povolit zdroje non-free

alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #10 : October 24, 2010, 22:51:09 »

Je potřeba mít nainstalované zdroje PLF a ve správci zdrojů povolit zdroje non-free
pokud má ještě M2010.0, tak tam to je povolené out of box, nesmyslnou novinku (zřejmě kvůli licencím) s povolováním zavedla až M2010.1 - teď jde o to jestli povýšil nebo ne 

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #11 : October 24, 2010, 22:58:52 »

jiny baliky nezabiraly :/  ..lame sem stahnul na http://lame.sourceforge.net/download.php ale nevim jak nainstalovat, je to v archivu a je tam spousty slozek 
Nikde nic nestahovat, vše je ve zdrojích software

pokud má ještě M2010.0, tak tam to je povolené out of box
Ha, to mi nedošlo
Switch
Full Member
***

Karma: 0
: 144


327528622
« #12 : October 24, 2010, 23:34:17 »

pri stahovani mi to vypsalo jakesi chyby s md5sun..coz je myslim neaka chyba s obrazem..
Včera jsem řešil podobný problém u MDV 2010.0 - změň si nastavení z curl na wget

Ovládací centrum - Nastavit zdroje.... - Volby - Globální nastavení - tam překlikni z curl na wget

Pak by to mělo jet a jít ti to přes správce software nainstalovat. Obecně tady ale všichni radí nainstalovat Spring nanovo, ne povyšování - já asi přečkám na 2010.0 do další verze a Spring přeskočím.
« : October 24, 2010, 23:36:30 Switch »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : October 24, 2010, 23:36:45 »

za posledních pár dnů je toto už asi 5. případ, kdy je nutné měnit cURL>wget...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Switch
Full Member
***

Karma: 0
: 144


327528622
« #14 : October 24, 2010, 23:39:03 »

za posledních pár dnů je toto už asi 5. případ, kdy je nutné měnit cURL>wget...
Řekl bych, že spousta lidí co do systému tak nevidí o té volbě ani neví a že to přisuzují např. nefunkčnosti serveru odkud se balíčky stahují nebo správci software.... tak jako já do včerejšího večera. Protože já jsem s tou volbou nikdy nehýbal a vždy mi to šlo bez problémů.
: [1] 2
   |   
 
: