Přihlásit
: [1]
   |   
: problém OpenOffice - Impress  ( 6930 )
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« : November 10, 2010, 15:15:43 »

Zdravím,

narazil jsem na následující problém, který se zatím dle mého projevuje pouze na prostředí Gnome. Jestliže se snažím otevřít soubor vytvořený v MS Powerpoint (je jedno jaká verze) přípona *.pps tak při přehrávání prezentace mi prezentace jakoby uteče z obrazovky a je vidět pouze výřez z prezentace namísto, aby byla standardně zobrazena v celoobrazovkovém režimu. Vím, že je to složité na představení proto připojuji i snímek obrazovky.

Ten samý soubor na PC se stejnou verzí MND (2010.1 32b) ale prostředí KDE se mi zobrazí naprosto korektně v celoobrazovkovém režimu.

Díky za každý nápad.

P.S. na požádání mohu dotyčný soubor zaslat pro vyzkoušení - samozřejmě tento problém nemám jen u tohoto souboru, ale u jakékoliv prezentace vytvořenou v MS Powerpoint.


* Snímek obrazovky.png (188.63 , 1366x768 - 604 .)

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : November 10, 2010, 20:43:38 »

Spíše doplň verzi OOo, verzi GNOME. A nezobrazuješ to náhodou na jiném monitoru? (notebook + externí notebook...)?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #2 : November 10, 2010, 23:45:43 »

OpenOffice 3.2.0, Gnome 2.30.0. Systém aktualizovaný a povolené pouze offico repo včetně non-free, PLF free. Zobrazuji to na normálním display NB.

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #3 : November 21, 2010, 13:58:48 »

Tak mám tady nějaké dodatečné info o tomto problému. Evidentně je problém při zobrazování na jednotlivé plochy. Vše je vidět z přiložených obrázků. Na obr.0 je vidět nastavení Compizu - moje standardní. Na obr1 jsem změnil nastavení ploch v Compizu a nakonec na obr2 je vidět, že daný soubor otevřený v OpenOffice - Impress se zobrazuje přes 4 plochy najednou (červeně jsem to ještě v obrázku zvýraznil). Vůbec tomu nerozumím.

Poradíte někdo


* obr0.jpeg (82.08 , 1366x768 - 572 .)

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #4 : November 21, 2010, 14:00:01 »

nechápu. pořád mi nejde vložit více příloh najednou. takže zde je obr.1


* obr1.jpeg (85.01 , 1366x768 - 549 .)

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #5 : November 21, 2010, 14:02:36 »

a obr2.

Poprosím moderátory fóra, aby se kvůli tomu na mě nezlobili, ale dám normálně k příspěvku připojit přílohu --- pak volbu více příloh -- takto maximálně do 4 příloh a ve finále je pak u příspěvku připojená pouze v pořadí první příloha


* obr2.jpeg (108.91 , 1366x768 - 582 .)

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
vallonew
Hero Member
*****

Karma: 8
: 801



« #6 : November 21, 2010, 16:09:41 »

a obr2.

Poprosím moderátory fóra, aby se kvůli tomu na mě nezlobili, ale dám normálně k příspěvku připojit přílohu --- pak volbu více příloh -- takto maximálně do 4 příloh a ve finále je pak u příspěvku připojená pouze v pořadí první příloha
Ano tak to dělá. Pokud je zapotřebí vložit více příloh na příspěvku fóra, tak tam vždy vložím jednu přílohu a odešlu. Poté si ten samý příspěvek dám upravit a přidám další přílohu a tak postupuji až do zmíněných čtyřech. Naráz to nefunguje.
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #7 : November 21, 2010, 19:26:59 »

Aha. Díky. Poučení pro příště. Ale tenhle problém s Impress mě teda dost štve :-( Vůbec nevím jak na to.

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #8 : December 03, 2010, 13:48:40 »

Tak mám další poznatek. Jakmile mám zapnutý Compiz tak se projevuje tato chyba. Stačí Compiz vypnout a jde to v pohodě. Bude to asi něco hlouběji, protože trochu laboruji i s Ubuntu (10.04 LTS) a tam se ta chyba projevuje úplně stejně. Ale stačí vypnout Compiz a vše funguje bezvadně jak má.

Když mi někdo poradíte jak sem na forum zaslat kompletní nastavení Compizu bez toho, abych musel dělat screny jednotlivých obrazovek s jeho nastavením tak to sem hned na forum dám.

Zkuste mi s tím někdo pomoct. Je to fakt nepříjemná chyba.

Díky moc.

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : December 03, 2010, 13:51:47 »

Řešení je jednoduché -- nepoužívej Compiz + KDE4, ale integrovanou akceleraci desktopu v KDE4.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #10 : December 03, 2010, 14:41:12 »

Je to tak. KDE4 + Compiz = časté problémy. Toto ovšem bude spíš nějaký bug v Compiz, protože jak píšeš dělá to v Mandrivě s GNOME i v Ubuntu (GNOME). Compiz (a před ním Beryl) jsem zkoušel používat ještě na mdv2008.1 s KDE3, ale taky jsem nebyl spokojený. Občas se objevily v různých aplikacích nevysvětlitelné chyby, u nichž se ukázalo, že se objevují jenom v případě zapnutého Compizu. Přehrávání obyčejného xvid videa zatěžovalo procesor dvojnásobně než s vypnutými efekty atd.

Teď můžu konečně používat 3d desktop bez problémů a ztráty výkonu. V KDE 4.5.3 funguje kwin skvěle!

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
George111
Full Member
***

Karma: 0
: 118



« #11 : December 03, 2010, 20:33:50 »

Přátelé děkuji za odpovědi,

nicméně přišel jsem na to!!!   Jak jsem psal hned v úvodu tak se chyba projevuje pouze na prostředí Gnome. V KDE je to OK (dto Peťoš). Je to způsobeno následující záležitostí : jakmile je ve volbách v Compizu "Rozmístit okna" -- "Rozmístění oken" : centrovaný - tak je chyba na světě!!! Jestliže dám například tuto volbu na "chytrý", či "maximalizovat" tak se tento jev neobjevuje. Otázka však je, zda je to vůbec chyba! Protože v případě volby "centrovaný" se mi opravdu prezentace v Impressu zobrazí vycentrovaná přes všechny čtyři plochy, které mám nastavené pro používání.
Volbu "centrované" používám kvůli vystředění okna na prostředek obrazovky. Takže suma sumárum se mi to nyní jako chyba nejeví, spíše to jen do důsledku plní to co má i když v tomto případě se to míjí s uživatelským komfortem.
Teď jen přijít na to jak si moci ponechat volbu "centrované" zapnutou, ale když spustím prezentaci v Impressu tak aby se předvolba "centrované" nepoužila. Zřejmě by to mohlo jít nějak přes definování třídy okna. Zkusím si s tím pohrát. Kdyby mi chtěl někdo s tímto helfnout budu rád.

Někdy je LINUX fakt kouzelný    Díky za rady.

P.S. Jen dodatek v KDE4 používám kwin a jsem nadmíru spokojen. Tam není Compiz nutný.
« : December 03, 2010, 20:36:53 George111 »

Díky, díky za odpovědi. Používám MND Free 2010.1 64bit, KDE 4.4. (desktop) a MND Free 2010.1 32b, Gnome 2.30.0 (NB).
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #12 : December 03, 2010, 22:21:11 »

OT: V tomhle zlaty KWin, v gnome s compizem me do delalo to samy, tak sem akorat vzdycky schoval panel a bylo. Navic ale napr. s compiz efektem desktop wall nebo kostky nefunguje aut. skryti, resp. objeveni panelu. Po dalsich problemech (kalendar kdesi v rohu - nedostanu se do nastaveni sve polohy kvuli pocasi atd.) sem to vypl. Clovek si sice tolik nesmlsne ale netbook je o to sviznejsi 
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #13 : December 05, 2010, 16:33:37 »

OT: V tomhle zlaty KWin, ...

No já nevím, já jsem poslední dobou na KWin nakrknutý víc než dost. Mám problémy se stabilitou, stačí týden práce a padá, na to fakt nejsem zvědavý. Zkusil jsem KDE 4.5, ale s balíčky z MIB nejsem příliš spokojen, vrátil jsem se zpátky. Mám problémy s fullscreenem a videem, kompozitor mi padá. Zkusil jsem novější ovladače, nepomáhá to, jinde (jiná prostředí) takové problémy nemám.

Přesel bych jinam, ale nestíhám teď pořádné otestování a výběr (není čas), u mne je to vždycky na dlouho .

Kluk
Newbie
*

Karma: 0
: 25


« #14 : March 11, 2011, 15:25:38 »

Mám trpkou zkušenost s Impressem a aktualizací 2010.2 a to se zvukem.
Naivně jsem si provedl aktualizaci prostředí 2010.2 a náhle přestal fungovat zvuk u prezentací. Zjistil jsem, že to provedla aktualizace balíčků, například gstreamer 1.2mdv 2010.1 i586.
Původní verze, například gstreamer 1mdv 2010.1 i586 byla funkční. Vrátit aktualizaci nešlo, protože verze 1.2 se usídlila i do systémových balíčků. Takže pomohla pouze nová instalace 2010.2 a zakázat aktualizaci. Chybička se vloudila, ale má to teď cenu řešit? Asi ne, protože očekávám verzi 2011 a ta bude zgruntu nová.

Zajímavé je, že zvuk šel pouze v prostředí KDE, Gnome vůbec nic, ani stará, ani nová verze balíčků. Prostředí nejsou tak úplně mezi sebou kompatibilní. Zkoušel to vůbec někdo?   
: [1]
   |   
 
: