Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Hibernacia  ( 5729 )
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« : November 21, 2010, 16:05:03 »

Ako dostanem do ponuky uspanie na HDD? Ďakujem za informáciu

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #1 : November 21, 2010, 16:36:31 »

hlavní nabídka -> opustit -> hibernovat 

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #2 : November 21, 2010, 20:23:10 »

Dalsi moznosti je v Nastaveni KDE nastavit spravce sezeni na Pamatovat predchozi sezeni. Sice to neni uplna hibernaci,ale funguje spolehlive v provnani s kalsickou hibernaci.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #3 : November 21, 2010, 20:25:28 »

Toto ja viem. A čosi už naozaj poznám, ale raz neviem dostať tam tú položku. Ja ju tam nemám. Aj keď dám s príkazového riadka príkaz hibernate, tak iba preblikne obrazovka a dosť. shutdown funguje. Mám nainštalované aj balíček hibernate a nič. Je to normálny desktop, nie laptop.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #4 : November 21, 2010, 20:27:35 »

Lenže ja chcem normálne hibernovať. Vždy PC uspávam, takmer nikdy nevypínam, ale pri výpadku elektriny to nepomáha. Preto aj na windowse používam hibernáciu.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #5 : November 21, 2010, 20:42:42 »

Mas oddil swap? Mas ho povoleny?
Jinak co vim tak na nekterych deskach hibernace nefunguje. V podstate stejnym spusobem jak jsem psal vys funguje nastaveni pamatovat sezeni v KDE.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #6 : November 21, 2010, 20:59:12 »

Samozrejme, že mám swap súbor povolený, len niekde neviem nájsť tú položku kde zapnúť hibernáciu. Už ma ide poraziť. Neviem či niekde robím chybu, prešiel som powersave, nainštaloval hibernate a nič. Hľadám a neviem to nájsť. Len ma zaskakuje to, že keď dám hibernate z konzoli ako správca, tak sa iba preblikne a dosť.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #7 : November 21, 2010, 21:06:34 »

Mám taký dojem, že mi chýba nejaký balík, ale aký?

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #8 : December 02, 2010, 21:38:42 »

Nejak to tu ide dole vodou. 

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
hank
Newbie
*

Karma: 0
: 3


« #9 : December 03, 2010, 21:05:13 »

Důležitá je také velikost swapu. Když jsem rozšířil v notebooku RAM z 512 MB na 2 GB, tak najednou tlačítko Hibernace zmizelo. Bylo to logické, swap měl původně jen 1 GB, což po upgrade bylo málo. Protože vyšla zrovna nová Mandriva, tak jsem to vše přeinstaloval a už to zase fungovalo.
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #10 : December 03, 2010, 22:35:31 »

Samozrejme, že mám swap súbor povolený, len niekde neviem nájsť tú položku kde zapnúť hibernáciu. Už ma ide poraziť. Neviem či niekde robím chybu, prešiel som powersave, nainštaloval hibernate a nič. Hľadám a neviem to nájsť. Len ma zaskakuje to, že keď dám hibernate z konzoli ako správca, tak sa iba preblikne a dosť.
Me pro hibernaci funguje prikaz
:
  s2disk /dev/sdxN
- uprav dle sveho umisteni swap oddilu
Pod rootem. Pokud to zafunguje, nebude problem udelat zkratku.
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #11 : December 04, 2010, 09:38:44 »

Ja mám swap 5.1 GB, ale ram mám 8GB. Tak by som asi mal skúsiť rozšíriť swapko, že? Dá sa swap súbor zvňčšiť bez novej inštalácie mandrivy?

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #12 : December 04, 2010, 10:29:04 »

Ja mám swap 5.1 GB, ale ram mám 8GB. Tak by som asi mal skúsiť rozšíriť swapko, že? Dá sa swap súbor zvňčšiť bez novej inštalácie mandrivy?
Snad pres naky livecd... Proc ale nejdriv nezkusit odebrat polovinu ramky (pokud se k ni dostanes) a pak to zkusit ?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #13 : December 04, 2010, 11:38:19 »

Můžeš mít i několik SWAP oddílů. Pro začátek bych jej přidal na konec disku nebo někam na externí disk či dostatečně velkou flash...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
baronprasil
Hero Member
*****

Karma: 0
: 753



« #14 : December 05, 2010, 00:06:53 »

Skúsim použiť usb kľúč.

AMD PHENOM II X4 940 Black edition - 3GHz@3.875GHz, 8 GB Ram - 1066 MHz, Mandriva 2010.2 64Bit
: [1] 2
   |   
 
: