Přihlásit
: [1]
   |   
: Zavést Mandriva Linux - Nic  ( 2738 )
Dreity


« : December 04, 2010, 00:13:08 »

Dobrý den,

Dnes jsem si opět nainstaloval OS Mandriva Linux 2009. Když jsem instaloval systém poprvé, tak instalace proběhla v pohodě, ale teď systém nainstaluji, počítač se restartuje a vyskočí na mě úvodní obrazovka s nápisem "zavést Mandriva Linux 2009", když potvrdím Linux se začne načítat, ale jakmile se načte, tak se mi vypne obrazovka. Počítač normálně běží (Je zapnutý), ale je vypnutá obrazovka. Nevíte někdo co s tím?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : December 04, 2010, 00:19:33 »

Proč instaluješ 4 verze starou distribuci? Když budeš instalovat Windows, budeš instalovat 98? Kontroloval jsi MD5 součty instalačního DVD? Proběhla instalace OK?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dreity


« #2 : December 04, 2010, 00:21:27 »

Ano, instalace proběhla v pořádku. Starší verzi instaluji, protože jinou nemám.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : December 04, 2010, 00:24:55 »

Starší verzi instaluji, protože jinou nemám.
Jednoduché řešení: http://wiki.mandrivalinux.cz/:2010.1:download#dvd_verze

Jinak toto bývá typická chyba vadné instalace (nemusí se to projevit při instalaci, ale můžou být třeba poškozené balíčky...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dreity


« #4 : December 04, 2010, 00:28:22 »

Zkoušel jsem to instalovat 4x, ale pořád to samé. Takže mám vyzkoušet free verzi Mandriva Linux 2010?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : December 04, 2010, 00:31:12 »

No, asi bych zkusil spíše Mandriva 2010 Spring -- ONE. Je to LiveCD -- Mandriva Linux spustíš přímo z CD. Výhoda je v tom, že na LiveCD jsou všechny ovladače (pro GK a další) a dále, že rovnou vidíš, jestli systém naběhne

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dreity


« #6 : December 04, 2010, 00:46:52 »

Ok, děkuji. Ale ještě poslední otázka.. Půjde mi spustit Mandriva Linux 2010 ONEm když mám nainstalovaný Mandriva Linux 2009? Jen abych to s mojí rychlostí zbytečně nestahoval.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : December 04, 2010, 00:49:41 »

krása LiveCD je v tom, že je jim úplně jedno, co je na disku nainstalováno (a jestli tam vůbec nějaký disk je...). Takže vadit to tomu nebude

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dreity


« #8 : December 04, 2010, 00:53:10 »

Ok, děkuji Ti za rady
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : December 04, 2010, 00:53:47 »

Není zač, s radostí

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Dreity


« #10 : December 04, 2010, 01:37:54 »

Musí to být vypálené na CD? Protože jsem to vypálil na DVD, ale nic se nestalo (Bootování z CD-ROM). A má být vypálený obsah .iso souboru? Tak jsem to aspoň udělal.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : December 04, 2010, 01:42:30 »

Musí to být vypáleno jako ISO obraz: http://wiki.mandrivalinux.cz/:2010.1:download viz oranžový rámeček (pro jistotu si to pročti celé). Dále to může být vypáleno i na DVD, ale v tom případě se musí DVD strkat do DVD mechaniky, nikoli do CD ROM mechaniky (logicky CD-ROM mechanika neumí pracovat s DVD plackama)...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivan Bibr
Administrator
Hero Member
*****

Karma: 52
: 3 298



« #12 : December 04, 2010, 17:25:51 »

Musí to být vypálené na CD?

Nemusí, můžeš klidně pálit na DVD, ale musí to být vypáleno jako ISO (viz Peťoš).

: [1]
   |   
 
: