Přihlásit
: [1]
   |   
: Problém s rozdělením disku.  ( 2141 )
lafish


« : December 16, 2010, 08:38:16 »

Dobrý den,když se spustí insalační program,tak mám problém s rozdělením disku.Mandrívě jsem zkoušel dát 10 gb,potom 30gb,potom 20..... ale pokaždé když rozdělování začne,zobrazí se mi tam nějaká chyba.To samé u ubuntu a u OPENsuse . To jsem už navždy odsouzený na život s wokny???
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : December 16, 2010, 09:05:20 »

1.) Je dobré před tím udělat test na winckách -- scandisk, defragmentace a tak. Taky otestovat povrch disku, jestli není vadný.

2.) "zobrazí se mi tam nějaká chyba" Myslíte, že tato informace někomu něco řekne? Kdybychom odpovídali stejně laxně (něco pusťte a tam pak někam klikněte na tlačítko s nějakým textem...), byly by rady k ničemu. A stejně je váš dotaz -- jediná důležitá informace -- chybová hláška -- chybí. Nakonec bývá dobrým zvykem doplnit vždy verzi Mandriva Linuxu, kterou se snažíte instalovat -- 2010.1; 2010.0; 2009.1, ..., 2006;

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
LenardoIV
Newbie
*

Karma: 0
: 6


« #2 : December 16, 2010, 09:14:26 »

Jaká je tam hláška? Je to stejná chyba u všech distribucí? Jak se chyba projevuje? Co to dělá? A je to vúbec chyba není to jen varování?
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #3 : December 16, 2010, 13:00:12 »

1.) Je dobré před tím udělat test na winckách -- scandisk, defragmentace a tak. Taky otestovat povrch disku, jestli není vadný.


Defragmentace je v podstatě nutnost, zejména u déle používaných HDD (fragmentovaných). Instalátor potřebuje SOUVISLÝ prostor na disku pro vytvoření nových oddílů.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
lafish


« #4 : December 16, 2010, 13:45:03 »

Tak děkuji za všechny informace.Příště už se budu snažit,aby byl můj příspěvek lepší  
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : December 16, 2010, 14:32:27 »

Tak děkuji za všechny informace.Příště už se budu snažit,aby byl můj příspěvek lepší  
Rád poradím, nemám s tím problém. Jen je třeba si uvědomit, jestli dávám vždy všechny potřebné informace

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
lafish


« #6 : December 16, 2010, 17:09:39 »

tak... mandriva běží,je to výborný systém.Stačilo to jen defragmentovat =)
: [1]
   |   
 
: