Přihlásit
: [1]
   |   
: Spusteni souboru  ( 3781 )
pichlik
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« : January 01, 2011, 15:08:13 »

Ahoj,

Nainstaloval jsem si Codeblock a pokud v nem zkompiluji aplikaci tak se me ulozi spustitelny soubor na disku, potiz je v tom ze tento zpustitelny soubor se me nedari spustit z grafickeho rozhrani(a mam pocit ze jsem to pred nedavnem normalne spoustel) jedina moznost je ze si otevru prikazovy radek a zadam celou cestu k souboru.

Neni nejaka moznost jak to zaridit pres graficke rozhrani ?

Predem dekuji za pomoc
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #1 : January 01, 2011, 15:23:38 »

Ahoj! Možná by pomohlo dát do adresáře /usr/bin symbolický odkaz na ten spustitelný soubor tak, aby měl symlink stejný název jak spustitelný soubor. JInak samozřejmě nastavit oprávnění tak, aby byl soubor skutečně spustitelný a to běžným uživatelem.
pichlik
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #2 : January 03, 2011, 00:39:16 »

Tak ted jsem se dostal do faze ze me to pozadani cele cesty a jmena souboru vypise datum a cas celkem 3 krat pod sebe a program se nespusti.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : January 03, 2011, 12:40:58 »

Pro spousteni odkudkoli musi byt spustitelne soubory v adresarich, ktere jsou vypsany v tzv. ceste. Pro uzivatele je to napr. /usr/bin, pro spravcovske utility /bin atp.
Takze to takoveho adresare hod symlink na spustitelny soubor a melo by to fungovat univerzalne. Ostatni viz prispevek od martas38.
H.
« : January 03, 2011, 22:24:14 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 03, 2011, 12:45:12 »

To je divný, vypadá to na chybu v CodeBlock. Protože CB je vývojové prostředí a pokud v takovém vývojovém prostředí (obecně) dáš spustit, tak automaticky vyplňuje cesty atd atd.
Takže to bude chyba v CB. Linkování a podobně bych nedělal. Případně zkus místo CB použít geany (v mém repozitáři je nejnovější verze vč. balíčku geany-plugins, který doporučuji doinstalovat), případně NetBeans a nebo něco jiného...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
pichlik
Newbie
*

Karma: 0
: 4


« #5 : January 03, 2011, 16:34:18 »

Asi jsem to spatne popsal, pokud dam v CB spustit tak se aplikace normalne prelozi a spusti, ja vsak chci pote jiz hotovou prelozenou aplikaci pouzit bez CB a to je ten muj problem. nedavno jsem normalne otevrel adresar kde byla a spustil ji. ted to vsak jiz nelze a to i presto ze je oznacena jako spustitelna.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : January 03, 2011, 22:24:57 »

zkus to spustit z konzoly, nebo v ni pomoci mc a dej sem chybove hlaseni.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1]
   |   
 
: