Přihlásit
: [1] 2 3 ... 5
   |   
: Opera  ( 30848 )
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« : January 05, 2011, 19:07:31 »

Ahoj.
Taky se vám stalo to co mně, že vám s posledními aktualizecemi jen z oficiálních zdrojů přišla nová verze Opery, která narozdíl od té starší neumí č, a ě a místo toho dělá obdélníčky?
Vím,  mám Mandrivu zadarmo a říká se "Darovanému koni na zuby nehleď", ale to si to neumí vyzkoušet než to pustí do oficiálních, ne backports aktualizací? Mám pocit, že ti Francouzi se snaží udělat jen to, abych se na ně vykašlala a šla na jiné distro.
Ale otázka, dá se to nějak nakofigurovat aby to zobrazovalo správně? Pokud ano jak?
Dík.
L.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #1 : January 05, 2011, 19:29:25 »

Mám taky operu ve verzi 11.00 a problém žádný nemám. Jakou verzi máte vy?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #2 : January 05, 2011, 19:30:01 »

Proc myslis, ze je to chyba distribuce?

Zmenit chovani se mi nepovedlo - nepomaha ani zmena fontu, ani zmena kodovani... Vypada to, ze Operetka nekde prisla o podporu znaků s nabodenicky.

Vcelku me to netrapi, je o me znamo, ze pouzivam stary dobry FF.  

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : January 05, 2011, 19:30:07 »

Ahoj.
Taky se vám stalo to co mně, že vám s posledními aktualizecemi jen z oficiálních zdrojů přišla nová verze Opery, která narozdíl od té starší neumí č, a ě a místo toho dělá obdélníčky?
Jedná se nejspíše o špatné přenesení kódování, resp. v nastaveném fontu pro operu nejsou některé české znaky. Dělalo mi to taky, když jsem operu kdysi zkoušel. Opravilo se pro jednoduše -- pouze stačilo změnit použitý font, případně nainstaluj web-core fonty (jsou např. u mě v repu).

Např. http://pc.poradna.net/q/view/219757-opera-cz-v-ubuntu-7-10-problem-s-diakritikou

Vím,  mám Mandrivu zadarmo a říká se "Darovanému koni na zuby nehleď", ale to si to neumí vyzkoušet než to pustí do oficiálních, ne backports aktualizací? Mám pocit, že ti Francouzi se snaží udělat jen to, abych se na ně vykašlala a šla na jiné distro.
Vím, že nemusím nikomu radit a číst to tady, ale štěstí, že jsem dneska psal zkoušku a vzal si hnědé bezpečnostní trenky -- z podobných výroků by se člověk málem pos*al. Místo toho, aby se zamysleli, jestli to není náhodou chyba v nastavení u nich na počítači nebo proto, že ta chyba prostě odstranit nejde (a jako v tvém případě používají proprietární program, který má uzavřené zdrojové kódy, takže jej prostě ti líní frantíci nemohou upravit). Místo toho, aby pohledali, jestli někde někdo neřešil stejný problém, prolezli bugzillu, tak je to chyba vývojářů.
Alibistický na začátek s frází o tom, že to je zdarma, je jen třešinkou na dortu.
Jak jsem dával odkaz výše, tak je to problém (výhradně) použité aplikace, která je (ve výchozím nastavení, které je kvůli uzavřeným kódům zcela neměnné) vázáno na fonty, které se pro změnu šířit nesmí, stejná chyba se vyskytuje v Opeře už dost verzí a to napříč všemi distribucemi!

nemám problém s tím, že se Lucie zeptala, jak změnit ty čtverečky. Mě to taky štvalo a zavrhl jsem kvůli tomu Operu. Mě nakrklo, co napsala za krávoviny pod tím...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : January 05, 2011, 19:33:31 »

Mám taky operu ve verzi 11.00 a problém žádný nemám. Jakou verzi máte vy?
verze 11.00, sestaveni 1156

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #5 : January 05, 2011, 19:35:25 »

Tak to mám stejnou,  máte kodování nastaveno na "Automatický výběr"?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : January 05, 2011, 19:48:27 »

to bylo puvodne, pak jsem zkousel utf-8, 8859-2 i 1250 (na ruznych strankach), problem pretrvava.
Ale opravdu nemam potrebu tohle resit, pockej si na Lucku. Ja s Operou dalsi pokusy delat nebudu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #7 : January 06, 2011, 00:54:44 »

Mám verzi 11.00-2mdv21010.0. Přišlo mi to normálníma regulérníma aktualizacema, a ta verze předtím mi ty čtverečky opravdu nedělala. Ale opakuju, že jediný zdroj co není oficiální a mám ho nastavený jako aktualizační je Peťoš, už ani backports ne, a kvůli jejich bugu v 2010.1 kde to nastavení nerespektovalo jsem se raděj vrátila k 2010.0, na opravení tohoto se vykašlali. Nejsem PC maniak a nechci se s tím pořád hádat aby mi to fungovalo, prostě jen chci aby to fungovalo, proto aby to tak bylo jsem utekla od Windows.
Fontama to není, jednak jsem je samozřejmě změnit zkoušela a je to stejné, krom toho, partner má na druhém disku Vistu a jejich fonty jsem přetáhla přesně podle návodu z knížky a všude jinde, třeba na titulky v Avidemuxu v pohodě použít jdou.

To Peťoš:
Nechtěla jsem Tě nakrknout, jen mě nakrklo, že v ofiko aktualizacích pošlou něco co nefunguje, i když to starší fungovalo. No nic, zkusím tam vrátit tu starší verzi, a když to nepůjde, tak ji vyhodím úplně, stejně ji používám jen na jednu věc.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
User0


« #8 : January 06, 2011, 02:25:13 »

Jedinné čím je pro mě Opera zajímavá je komprimace obrázků, zvlášť výhodné pro pomalá (GPRS) připojení, ničím jiným, k tomuto účelu používá zlib kompresní algorytmus. Pokud je na stránce flash, a já ho chci přehrát stejně musím tuhle vychytávku vypnout a dát znovu načíst stránku aby flash fungoval.

Firefox tohle sice neumí (mohl by) ale i tak ho preferuji. S doplňkama je bez konkurenční umí na rozdíl od Opery blokovat i scripty,elementy nejenom obrázky. Navíc lépe funguje je i zákaz přesměrování na stránky. atd.

Proč chceš Operu, co tě naní láká ?
baltazar
« #9 : January 06, 2011, 08:51:22 »

Ano,ano-Opera,Firefox-skvělé to prohlížeče.Mám Operu 11,ale ne z ofirepo,z nedočkavosti jsem ji down+inst přímo od opery a uvedený problém neregistruji,zato mne ale sere Chrome 7.0.517.44:Taky se Vám stává,že při pokusu o přidání přílohy do emailu Chrome spadne?Total se vypne.Ne? Mně ano.Bez jakýkoli chybový hlášky.A to memluvě o přetrvávajícím problému při pokusu o přihlášení na tento ctěný web,jak jsem už tady psal...
« : January 06, 2011, 08:58:30 baltazar »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #10 : January 06, 2011, 09:59:58 »

...
Příště se soustřeď na problém a nevymýšlej ptákoviny. Co má s tím, že Opera je debilní program s chybama, společného Mandriva Linux a Frantíci? Všichni dnes pokud vím používají otevřený Firefox či Chromium (a nebo stabilní chrome). Kdyby ji tam nedali, tak bys buďto ty a nebo někdo jiný, to je celkem jedno řvali, "proč nemají Operu"... Takže -- není to chyba Mandriva Linuxu a ani frantíků, že se Ti to rozbilo. Je to vlastnost v Opeře -- jak jsem psal, já tam ty fonty měl rozdrbané taky. Opera to ví (je to chyba známá už pár let) a sere na to - dělalo to i v jiných distrech, jiných verzích... Navíc k tvé otázce, jestli si to neumí zkontrolovat asi takto -- já a supp jsme jediní dva Češi, kteří v Mandrivě makáme a balíme. Jestli to nedělá v jiných znacích, jak na to asi někdo mohl dojít...?
mne ale sere Chrome 7.0.517.44:Taky se Vám stává,že při pokusu o přidání přílohy do emailu Chrome spadne?Total se vypne.Ne? Mně ano
Chrome není v oficiálních repozitářích. Pokud, tak můžu nabídnout build chromium ve verzi 10.0.628 (tuším). Jinak vzhledem k tomu, že Chrome je browser, tak "při pokusu o přidání přílohy do emailu" se nejspíše jedná o webové rozhraní -- takže pokud nenapíšeš, na jakém serveru se to stává, je to škoda námahy, že jsi to psal.... Obecně doporučuji v takovém případě pustit daný program z terminálu - nějaká chybová hláška se tam objeví.
« : January 06, 2011, 11:02:09 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
baltazar
« #11 : January 06, 2011, 12:08:53 »

Chrome není v oficiálních repozitářích. Pokud, tak můžu nabídnout build chromium ve verzi 10.0.628 (tuším). Jinak vzhledem k tomu, že Chrome je browser, tak "při pokusu o přidání přílohy do emailu" se nejspíše jedná o webové rozhraní -- takže pokud nenapíšeš, na jakém serveru se to stává, je to škoda námahy, že jsi to psal.... Obecně doporučuji v takovém případě pustit daný program z terminálu - nějaká chybová hláška se tam objeví.

Tohle nad tim měla být citace,ale nějak netento,sorry!
Odpo: Seznam.cz,Google.com,Yahoo.com
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : January 06, 2011, 12:20:19 »

baltazar: založ na to vlastní topic

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #13 : January 06, 2011, 13:40:43 »

Pouzivam uz sposustu let Operu a nikdy jsem nemel problem s pismy o kterem tady mluvite!!!! 
Je to zvlastni, ze se u nekoho projevuje u nekoho ne. Staci jen nastavit pisma v nastaveni Opery. Zabere to par minut a mate vystarano i na dalsi verzi.


A Firefox je pomaly a zpracovova stranku nekonecne dlouho v porovnani s Operou. Chrome sice je lepsi, ale chtel bych jsem videt jeho rychlost pokud' by umel tolik kolik umi Opera v standardni instalaci.


Nemyslim, ze to je nejaka zavazna chyba Opery. A Opera nezaslouzi takovou kritiku i kdyz je uzavrena se snazi nabidnout nove veci. Spouste skvelych elementu dnesnich prohlizecu prave poprve se obejvily v Opere!!!



PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
_dworkin


« #14 : January 06, 2011, 14:28:07 »

Stejny problem.

Verze
11.00
Sestavení
1156
Platforma
Linux
Operační systém
x86_64, 2.6.33.7-desktop-2mnb

Dival jsem se na to, a nekdy diakritiku pise a nekdy ne. Tech pismen co ctvereckuje je vic, napr. i "ěřů".

Vadi mu fonty tahoma,verdana, arial, Comic Sans MS, Courier New.
Funkcni jsou Dejavu Sans, Dejavu Sans Mono, Dejavu Serif.

Vypada to ze ty fonty si Opera nekde schovava, nenasel jsem kde. Protoze systemove napr. tahoma,verdana, arial diakritiku zvladaji.

Trosku pomohlo vytvorit user.css a nacpat do nej

* { font-family:sans-serif; }

Je nutny restart opery.

Ale nekdy css autora stranky prebije lokalni a nekdy ne. Nezjistil jsem co nastavit aby byl user.css posledni. Hral jsem si s operou dost dlouho a doporucuji si usetrit praci a naistalovat si starsi verzi, nebo se na ni uplne vybodnout.
: [1] 2 3 ... 5
   |   
 
: