Přihlásit
: 1 2 3 [4] 5
   |   
: Opera  ( 33115 )
_dworkin


« #45 : January 06, 2011, 22:31:27 »

Ten odkaz bude muset zkopirovat, jinak to zahodi ukoncujici zavorku.

Pro D.Palamarchuk: Takze tobe to vsechno jede, ale proto, ze nemas jediny Win font?
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #46 : January 07, 2011, 00:43:59 »

Hádáte se jak malý děcka ... a ještě o takové hovadině.

vrátil bych se ke staré verzi (osobně mezi 10.6 a 11 moc rozdílů nevidím) a balíček "opera" vyjmul z aktualizací (přidat /^opera/ do /etc/urpmi/skip.list).

.

Přesně toto jsem udělala, jen jsem zkritizovala že ta nová verze z repa je udělaná blbě. A štve mě když mi oficiální aktualizace vyřadí něco z provozu.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #47 : January 07, 2011, 13:40:04 »

Pro D.Palamarchuk: Takze tobe to vsechno jede, ale proto, ze nemas jediny Win font?
[/quote]

V systemu nenam Win fonty. Nemam tutiz v nich potrebu.
Nezkousel jsem nikdy nastavit v Opere win fonty na zobrazovani stranek.

Pridam jeste,ze vzdy instaluji Operu z oficialnych stranek Opery www.opera.com

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
_dworkin


« #48 : January 07, 2011, 13:47:08 »

O nastavovani win fontu do opery nejde. To nedela nikdo. To si vyzada stranka prece sama.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #49 : January 07, 2011, 20:30:29 »

O nastavovani win fontu do opery nejde. To nedela nikdo. To si vyzada stranka prece sama.

I kdyz stranka to vyzada, tak mam User mode a Opera pouzije fonty v nastaveni prohlizece.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
_dworkin


« #50 : January 07, 2011, 22:36:01 »

Zvlastni ze tohle u me nefunguje. Aspon u facebooku kde jsem to zkousel. Mohl jsem zrusit pisma a bavy v autorskem modu a bez efektu. Pisma se nacitala spolecne s prvnim zatrzitkem, zaroven s rozvrzenim stranky. Jedine, kdyz jsem zrusil vse, tak je to citelne, ale ze stranky je cisty text. Podoba se to pak prohlizeni v lynxu.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #51 : January 07, 2011, 22:46:23 »

je to lokální problém -- nejspíše někde v nastavení Opery/fonty/někde se něco s něčím nesnese. Bohužel při používání proprietárních systémů takovéto nebezpečí existuje a nikdo, krom autorů opery, jej neopraví. A protože není nikdo s to vlastně říct, co uvnitř opery je, tak ani nikdo nemůže poslat patch k opravě. Bohužel...

Řešení tedy je:
  • Návrat k Opeře 10
  • Zcela opustit Operu a přejít na jiný (stabilní) browser. Firefox, Midori a nebo, jak jsem už několikrát psal, v mém repozitáři je chromium v10, který nepadá (ani při přikládání příloh...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
_dworkin


« #52 : January 08, 2011, 11:59:42 »

Řešení tedy je:
Návrat k Opeře 10
Zcela opustit Operu a přejít na jiný (stabilní) browser. Firefox, Midori a nebo, jak jsem už několikrát psal, v mém repozitáři je chromium v10, který nepadá (ani při přikládání příloh...)

Tretim reseni je nepouzivat ty win fonty. Tady na notebooku mam overeny, ze to funguje (i kdyz nahrada za nektery pisma se ani zdaleka nepodoba tomu co chtel autor stranky, ale je to citelny).

Mozna by tu byla i ctvrta moznost povrtat se v souboru /usr/share/opera/defaults/font.ini a dat ty win fonty na blacklist. Win fonty by pro ostatni programy zustaly a Opera by fungovala stejne jako pri tretim reseni.

Ja Operu temer nepouzivam, resim to uz jen proto ze jsem se nakonec zaregistroval.... na to operi forum a pridal se k jednomu slovinci co se snazi na ten problem upozornit a mozna.... se to dostatne i k nekomu kdo to ma na starosti. A snad by v pristi verzi to pak bezelo.
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #53 : January 08, 2011, 12:51:48 »

    v mém repozitáři[/url] je chromium v10, který nepadá (ani při přikládání příloh...)[/li]
    [/list]

    Koukala jsem tam, pro 2010.0 není.

    Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
    kolemjdouci


    « #54 : January 08, 2011, 14:18:36 »

      Koukala jsem tam, pro 2010.0 není.
    Vsak psal ze pro 2010.0 uz nedela.Pro 2010.1 tam je.A funguje.[/list]
    Miloslav Havrda
    Newbie
    *

    Karma: 0
    : 20


    « #55 : January 10, 2011, 15:37:56 »

    Ahoj.
    Taky se vám stalo to co mně, že vám s posledními aktualizecemi jen z oficiálních zdrojů přišla nová verze Opery, která narozdíl od té starší neumí č, a ě a místo toho dělá obdélníčky?
    Vím,  mám Mandrivu zadarmo a říká se "Darovanému koni na zuby nehleď", ale to si to neumí vyzkoušet než to pustí do oficiálních, ne backports aktualizací? Mám pocit, že ti Francouzi se snaží udělat jen to, abych se na ně vykašlala a šla na jiné distro.
    Ale otázka, dá se to nějak nakofigurovat aby to zobrazovalo správně? Pokud ano jak?
    Dík.
    L.


    Musím se přidat. Mám stejný problém jako Lucie.
    A to mám operu ze stránek výrobce jako rpm balíček.

    Vidím zatím jen jedno řešení. Prostě musíme počkat, až to Opera v další verzi opraví.
    _dworkin


    « #56 : January 10, 2011, 21:37:37 »

    idím zatím jen jedno řešení. Prostě musíme počkat, až to Opera v další verzi opraví.

    Nanestesti to vypada ze problem je jen pri potkani Mandrivy + Opera 11.00 + MS Fonty + diakritka co maji jen stredoeropane. Minimalne 6 lidi to postihlo.

    Ptal jsem se i na abclinuxu a Archlinux + Opera 11.00 + MS Fonty + diakritka co maji jen stredoeropane bez problemu.

    Sice jsem psal na forum opera.com, ale to asi neni ten spravny adresat, tak to na opravu nevidim, jedine ze by to rozdrbalo i jine znaky.
    Peťoš
    Global Moderator
    Hero Member
    *****

    Karma: 188
    : 6 712



    « #57 : January 10, 2011, 21:43:15 »

    ...Mandrivy +...
    Já našel lidi různě z okolí, kteří měli stejný problém a to napříč distribucemi, ale vždy s Operou... Až na jednoho to všichni vzdali a opustili Operu ve prospěch jiných browserů.

    Do it or do not. There is no "try".

    Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
    Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
    Lucie
    Hero Member
    *****

    Karma: 2
    : 734



    « #58 : January 10, 2011, 22:45:42 »

    Až na jednoho to všichni vzdali a opustili Operu ve prospěch jiných browserů.

    Tak na mě prosím ještě jednou zareguj a řekni mi jaký, v 2010.0. V přehrávačích jsem Ti věřila, tvá .src byla a jsou skvělá, budu Ti věřit i teď.

    Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
    D.Palamarchuk
    Sr. Member
    ****

    Karma: 7
    : 377

    156814113
    « #59 : January 10, 2011, 23:45:45 »

    Já našel lidi různě z okolí, kteří měli stejný problém a to napříč distribucemi, ale vždy s Operou... Až na jednoho to všichni vzdali a opustili Operu ve prospěch jiných browserů.

    Od tebe to uz vypada jako zaujatost vuci Opere. Tlacis na to, aby lide ji opustily. Necekal bych jsem to od tebe. 
    Promin jestli se mylim.

    Problem je jen Opera+MS Fonty. A neni to problem.

    MS fonty nejsou standardni soucasti zadne distribuce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
    Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
    : 1 2 3 [4] 5
       |   
     
    :