Přihlásit
: [1]
   |   
: Audacity 1.3.12 nemůžu nastavit  ( 6855 )
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« : December 31, 2010, 13:30:38 »

Zkouším Mandrivu 2010.1. Z oficiálních zdrojů software jsem si nainstaloval Audacity, který mám ve verzi 1.3.12. Zjistil jsem, že nemůžu Audacity nastavit. Když najedu na Úpravy > Preferences, něco nastavím a potom zmáčknu Budiž, tak se aplikace ukončí. Všiml jsem si dokonce, že ikdyž jenom najedu na Úpravy > Preferences, nenastavuji nic a hned zmáčknu tlačítko Budiž, tak se Audacity taky ukončí. Potom jsem zkusil použít konzoli a to se hlásí:
audacity: symbol lookup error: /usr/lib/libwx_gtk2u_core-2.8.so.0: undefined symbol: gdk_x11_window_get_drawable_impl
V čem je chyba? Dělá to jenom mi, nebo i vám, kteří máte taky MDV 2010.1?
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« #1 : January 02, 2011, 13:31:42 »

Znovu jsem si přečetl hlášení z Konzole a pochopil jsem z toho, že zřejmě nefunguje správně jeden symbolický odkaz, a rozhodl jsem se to napravit:
Vyrobil jsem symbolický odkaz:
Nejdříve jsem se přesvědčil, že mám v /usr/lib/ sdílenou knihovnu libwx_gtk2u_core-2.8.so.0.6.0. Potom:
:
su root
a heslo
:
cd /usr/lib/
:
ln -s libwx_gtk2u_core-2.8.so.0.6.0 gdk_x11_window_get_drawable_impl
Potom jsem zkontroloval, že v tom adresáři vzniklý symbolický odkaz mám.
Nic nepomohlo, problém mám pořád, i hlášení v Konzoli mám stejné.
« : January 06, 2011, 19:02:01 sešit »
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : January 02, 2011, 13:37:05 »

:
ln -s libwx_gtk2u_core-2.8.so gdk_x11_window_get_drawable_impl
Tohle je kravina. V knihovně je nedefinovaný symbol. Pokud tomu nerozumíš, tak si maximálně rozdrbeš systém.
:
audacity: symbol lookup error: /usr/lib/libwx_gtk2u_core-2.8.so.0: undefined symbol: gdk_x11_window_get_drawable_impl
Tohle je problém ve tvém balíku s audacity/libwxgtku2.8. Mi audacity funguje bezproblémů. Zkus přeinstalovat oba balíky (a nevymýšlet ptákoliny s linkováním knihovny...)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« #3 : January 02, 2011, 14:09:15 »

Tak už jsem ty symbolické odkazy dal do původního stavu (měl jsem je zalohované) a odinstaloval balíky
- audacity-1.3.12-2mdv2010.1.i586
- libwxgtku2.8-2.8.10-6mdv2010.1.i586
a potom jsem je znovu nainstaloval. Problém je pořád a  hlášení v Konzoli je stejné, jak předtím. Ale naštěstí je tady ještě Wine a Audacity.exe, takže budu používat nejspíš toto. Když jsem měl starší Mandrivu, tak jsem měl vyzkoušené, že Audacity ve Wine spolehlivě funguje.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 02, 2011, 14:13:06 »

Jak jsem psal -- funguje mi to a ani jsem nic nenašel na bugzille. Zkus ještě smáznout nastavení (někde ve tvem home). Mohlo by to pomoci.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« #5 : January 04, 2011, 17:33:18 »

Našel jsem tu složku. Je to ~/.audacity-data. Tam jsou všechny nastavení Audacity. Zkusil jsem tu složku, se vším, co obsahuje, smazat (pro jistotu jsem si ji někam okopíroval). Potom spustil Audacity. Složku ~/audacity-data si to vytvořilo znovu samo, to by bylo v pořádku. Zkusil jsem najet zase na úpravy > preferences a zmáčknout budiž. Zase zmizela spuštěná aplikace a když jsem potom Audacity spustil z konzole a celou věc zopakoval, zase se objevilo to hlášení, jako obvykle:
audacity: symbol lookup error: /usr/lib/libwx_gtk2u_core-2.8.so.0: undefined symbol: gdk_x11_window_get_drawable_impl
Asi to nastavení přes úpravy > preferences nebudu používat. Nastavit si ale potřebuji některé věci. Budu je muset nastavovat pomoci textového souboru v ~/.audacity-data. Tam se ukládají všechny nastavení.
Další zjištění: Audacity padá a ukončí se taky v případě, že použiju ekvalizer a v tom ekvalizeru vyberu křivku z předvoleb. Už stačí jenom to, že na položku uživatelský (dříve custom) kliknu, abych to rozbalil a kliknu na některou jinou položku, než uživatelský. Ani nestačím zmáčknout Budiž a aplikovat ekvalizer, protože už je rychle Audacity ukončený. A zase to obvyklé hlášení, pokud použiju konzoli. Když používám ekvalizer, budu někdy potřebovat uložit si do předvolby některé nastavení, které budu používat častěji, abych to mohl později otevřít a nemusel se zdržovat. Nezbyde mi asi nic jiného, než si zase do Wine nainstalovat Audacity.exe.
« : January 04, 2011, 19:05:12 sešit »
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« #6 : January 30, 2011, 14:46:38 »

Můj problém vyřeší už jenom nová instalace celého operačního systému, protože postupně přestalo fungovat skoro všechno: Mozilla Firefox, Konqueror, koš, dokonce nejde otevřít ani správce balíčků (a to ani pod rootem), ani Konzole, prostě nic. Takže nemůžu přeinstalovat žádný balíček, ani grafickým správcem balíčků, ani příkazem urpmi, když už nejde otevřít ani Konzole, ani žádný jiný příkaz už nezadám. Dokonce skoro všechny položky z plochy zmizely a zůstaly jenom nápisy bez obrázků. Píšu teď z druhého počítače, protože tam ten je už nepoužitelný.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : January 30, 2011, 14:48:39 »

klávesová zkratka:
ctrl+alt+F1 přepne z grafického do textového režimu

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
parejpal


« #8 : January 30, 2011, 19:34:07 »

Schopnost některých jedinců druhu Homo Sapiens rozjebat cokoli, na co sáhnou, je neuvěřitelná...   Na to jsou nějaké kurzy, nebo je to dané geneticky?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #9 : January 30, 2011, 22:04:10 »

geneticky. Proto je to obvykle nenapravitelne 

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
sešit
Jr. Member
**

Karma: -12
: 54


« #10 : January 31, 2011, 13:54:09 »

klávesová zkratka:
ctrl+alt+F1 přepne z grafického do textového režimu
Přestala fungovat taky, takže už začínám znovu instalovat celý počítač.
: [1]
   |   
 
: