Přihlásit
: [1]
   |   
: notebook HP 625 repraky  ( 10305 )
Homer
Newbie
*

Karma: 0
: 34


« : January 06, 2011, 10:50:43 »

mam nainstalovany na notebooku HP 625 M2010 s KDE 4.5.4.

mam ten problem, ze pri prehravani mi nehrajou repracky v notebooku. Pokud pripojim sluchatka, tak v tech to hraje v poradku.

V tom spravci hardware mam celkem 2 zvukove karty:
1.  RS880 Audio device (Radeon HD 4200)
2.  SBx00 Azalia (Intel HDA)

u obou vidim ze se pouziva ovladac snd_hda_intel


Puvodne tam bylo nainstalovano suse 11 a repracky hrali v poradku.
Dekuji za radu.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #1 : January 06, 2011, 14:10:04 »

Myslim si ze mate proste repraky vypnute.

Spust'te KMIX -> Nastaveni-> Nastavit kanaly->Reproduktory-> pretahne reproduktory na pravou stranu ->OK.
Pak uz staci krizek u reproduktoru zrusit.

Nebo spustit Konsole-> prikaz alsamixer-> Reproduktory-> Nastavit hlasitost nebo jich zapnout.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Homer
Newbie
*

Karma: 0
: 34


« #2 : January 06, 2011, 16:32:49 »

vypada to takto:
http://www.jpeg.cz/view-256_alsa.jpg.html

http://www.jpeg.cz/view-547_alsa.jpg.html
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #3 : January 06, 2011, 22:56:50 »

Bývá to tento problém: http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:zvukove_karty:problemy

U tebe je to komplikováno dvěma zvukovkami, takže nevím... opravdu by to mohla být stažená hlasitost (dobré možnosti nastavení má alsamixergui)

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
User0


« #4 : January 07, 2011, 01:27:41 »

Viděl jsem ty obrázky a asi víš to nepůjde s tou kartou na HDMI, že jo ? Netvrdím, že to nevíš.
To ovšem, neřeší tvůj problém.
Alsu máš nastavenou, zdá se dobře, to by ti nešel zvuk ani ve sluchátkách ale nad Alsou je ještě Pulse.

Zkus, vymazat v domovském adresáři skrytý pulse adresář, a pak otevři Nastavení pro KDE.(zvukem).
Zvuk se nadetekuje přes Pulse, vytvoří znovu skrytý adresář.
Pošli screenshot nadetekovaných karet v tom nastavení.
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #5 : January 07, 2011, 08:13:34 »

Alsu máš nastavenou, zdá se dobře, to by ti nešel zvuk ani ve sluchátkách ...

Toto nemusí být pravda - viz můj odkaz na wiki (a osobní zkušenost).

PulseAudio máš zapnuté? Bez této vymoženosti funguji už od jejího začátku. Může to být dobrá věc, ale dost často přináší problémy.
« : January 07, 2011, 08:16:11 Paur »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #6 : January 07, 2011, 13:12:28 »

Chtelo by to nazacatku vypnout Pusle Audio pres MCC. S HDMI muze to souviset jen v pripade ze mas zaple nastaveni prehravat pres digitalni vystup a to je prave to HDMI. Na mem notiasu HP dm1 je to polozka IEC958. V KMIX staci nastavit na ztlumit a hraje to pres repraky. Sice to neni AMD stroj, ale melo by to byt' podobne.

Jinak jsem na intenetu zahledl, ze se tento problem se resil. A problem byl u ALSy. Problem se resil instalaci novejsi ALSY.

Zkusil bych jsem naistalovat linus-kernel vcetne develu. Ale pozor budes muset instalovat znovu ovladace pro grafickou karu.
« : January 07, 2011, 13:15:21 D.Palamarchuk »

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
User0


« #7 : January 07, 2011, 15:30:57 »

Zkusil bych jsem naistalovat linus-kernel vcetne develu. Ale pozor budes muset instalovat znovu ovladace pro grafickou karu.
Promiń, ale Linuxové jádro určitě instalovat nemusí a už vůbec ne zdrojové kódy, Alsa už se už se u většiny distribucí zakompilovává do jádra jako modul, takže by mu stačilo jen novější zkompilované. Ale ovladač mu funguje, to by nešel zvuk ani ve sluchátkách. O konfiguraci Alsy, bych možná pochyboval ale distributoři binárních dister Alsu mají nastavenou dobře. Vidím spíš problém u Pulse který mu pro reproduktory asi nadetekuje po startu tu kartu s HDMI.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #8 : January 07, 2011, 16:23:01 »

Je pravda ze v Ubuntu kde se to resilo tak veskery zvuk jede pres Pulse Audio a novacek v Ubuntu pulsaudio jen tak nevypne.
Jinak jak pisu vis vyskouset vypnot PulseAudio.
Pak zkusit naistalovat novejsi jadro.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #9 : January 08, 2011, 00:10:46 »

Promiń, ale Linuxové jádro určitě instalovat nemusí a už vůbec ne zdrojové kódy, Alsa už se už se u většiny distribucí zakompilovává do jádra jako modul, takže by mu stačilo jen novější zkompilované. Ale ovladač mu funguje, to by nešel zvuk ani ve sluchátkách....
Supr, vidim, ze se preklepy lepsi, pismem to tedy  nejspis nebude. Este ale to ń kazi dojem... Jinak mas asi pravdu, ovladacem to nebude, jak jdou sluchatka. Novejsi jadro bych ale zkusil, treba RC verzi z repozitare pana Cyrone, netreba nic kompilovat.
mam nainstalovany na notebooku HP 625 M2010 s KDE 4.5.4.

mam ten problem, ze pri prehravani mi nehrajou repracky v notebooku. Pokud pripojim sluchatka, tak v tech to hraje v poradku.

V tom spravci hardware mam celkem 2 zvukove karty:
1.  RS880 Audio device (Radeon HD 4200)
2.  SBx00 Azalia (Intel HDA)

u obou vidim ze se pouziva ovladac snd_hda_intel


Puvodne tam bylo nainstalovano suse 11 a repracky hrali v poradku.
Dekuji za radu.

Rikas, ze v suse to slo v pohode? Zkus si stahnout livecd, zkusit jestli tam to funguje a kdyztak nastaveni "okopirovat" do Mandrivy. Inspirovat se. Windowsy tam predpokladam nemas ( notebook se prodava s Linuxem) ?
Ja mel zpocatku s dualbootem problem s rozjetim repraku.
: [1]
   |   
 
: