Přihlásit
: [1] 2
   |   
: C++ Programovanie  ( 8128 )
jednota


« : January 13, 2011, 17:47:14 »

cawte chcel by som sa spýtat mam taky jeden problem  chcel som sa vo windowse ucit c++ ale po case som priesiel na LINUX MANDRIVA a teraz mi s toho c++ nic nejde ale nwm preco  pouzival som  tuto prírucku  http://knihy.cpress.cz/Book.asp?ID=2719&SearchText=c%2B%2B+za+21&SearchType=10     dakujem za radu ..........
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #1 : January 13, 2011, 17:50:28 »

a v čem to programuješ? Nebo co to dělá respektive nedělá?
Na takový dotaz by bylo potřeba křišťálovou kouli.

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #2 : January 13, 2011, 17:51:25 »

Hlásí překladač nějaké chyby? Co je ve zdrojáku? Pokud jsi psal dle standardů, tak by to fungovat mělo.

Na takový dotaz by bylo potřeba křišťálovou kouli.
Na dotaz ne, ale na odpověď ano

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jednota


« #3 : January 13, 2011, 18:07:08 »

no sak pisal som to vo Vim  a ked som to dal prelozit pomocov gcc tak to nikdy neprelozilo aj jednoduchy program napriklad pre vypis  textu :  


 #include <iostream>
 int main()

{
std::cout << " Nazdar" ;
return 0;
}
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : January 13, 2011, 18:09:46 »

(editor je poměrně to poslední, co rozhoduje).
Jak to překládáš? Jakým příkazem? Mezi main() a {} by neměl být ten volný řádek, ale nevadí tam tomu.

Ještě jednou:
Hlásí překladač nějaké chyby?
Nebo co to dělá respektive nedělá?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jednota


« #5 : January 13, 2011, 18:14:30 »

pomocou tohto prikazu ale neni som si isty  ze ci to spravne je lebo v knihe neni o prekladani nic tak som googlil:
  cc priklad.c -o priklad
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : January 13, 2011, 18:19:56 »

příkaz by měl být:
g++  -o prikald priklad.c++

Pokud to nepomůže, tak odpověz na všechny otázky, tkeré ti byly položeny. Nebudu to znovu několikrát opisovat.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #7 : January 13, 2011, 18:30:40 »

Já bych ti teda místo vim doporučil Geany z Peťošova repozitáře. On patrně z vrozené skromnosti ti to nenavrhnul.

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
jednota


« #8 : January 14, 2011, 13:42:13 »

no  nainstaloval som geany vyzera  to v pohode program a napisal som tom dal som prelozit prelozilo a vytvorilo niejaky spustitelny subor ale ten nejde spustit
jednota


« #9 : January 14, 2011, 13:45:24 »

no  nainstaloval som geany vyzera  to v pohode program a napisal som tom dal som prelozit prelozilo a vytvorilo niejaky spustitelny subor ale ten nejde spustit

alebo respektivne pomocou coho to mam spustit
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #10 : January 14, 2011, 13:47:20 »

ale ten nejde spustit
Ale to víš, že to jde spustit -- jen to neumíš. Buďto F5 v Geany a nebo v terminálu ./jmeno_souboru .Pokud chceš programovat v Linuxu, tak prvně se s tím trochu seznam. S Linuxem a s terminálem. Bez toho to fakt nejde.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jednota


« #11 : January 14, 2011, 13:53:02 »

hey hey to viem skusal som to tak ale nic to nespravy
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #12 : January 14, 2011, 13:55:39 »

hey hey to viem skusal som to tak ale nic to nespravy
A co jsi zkoušel? Chlape, sakra práce, fakt mě ****, už s tebou ztrácím trpělivost.
F5? Nebo v terminálu při zadání ./jmeno_souboru ? A co to případně píše v tom terminálu?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jednota


« #13 : January 14, 2011, 13:59:47 »

pokial idem cez geany a stlacim F5 tak to nic nespravy ako keby som aj nic nestlacil a   ak v terminaly tam vypise ze prikaz nenajdeny.....   sory ale so mnou treba strpenie
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : January 14, 2011, 14:02:32 »

pokial idem cez geany a stlacim F5 tak to nic nespravy ako keby som aj nic nestlacil
Doinstaluj balíček xterm -- pak pojede i F5 z Geany

ak v terminaly tam vypise ze prikaz nenajdeny...
Je nutné mít v terminálu otevřený správný adresář.

sory ale so mnou treba strpenie
Stačí číst a odpovídat na všechno...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2
   |   
 
: