Přihlásit
: [1]
   |   
: Zrejme nastaveni prav  ( 6199 )
guus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 73


« : January 30, 2011, 21:35:33 »

Zdravim
mam jeden problem.Nainstaloval jsem si jeden software Root z cernu .Sel jsem podle navodu .Vse funguje .Spousteci soubor ./root se nachazi v /usr/local/root/bin.Kdyz se dostanu do tohoto adresare a napisu ./root tak se mi to spusti ale problem je v tom ze kdyz napisu root nekde jinde v konzoli tak se mi to nespusti .Zrejme bude nutne nejak nastavit cestu ale nevim jak .Pomuze nekdo .Diky vsem
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : January 30, 2011, 22:03:17 »

predpokladam, ze to spoustis jako uzivatel (?) - ten program ma fakt zvlastni jmeno

Pokud ano, udelej symlink do /usr/bin a budes ho moci spoustej odkudkoli

napr. v mc je nabidka tvorby symlinku v menu

tam taky nejsnaz zkontrolujes, ma-li soubor nastavena prava ke spusteni; pokud ne, nastav je (opet muzes vyuzit menu)

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #2 : January 30, 2011, 22:32:24 »

Další možnost - vytvořit si spouštěč v hlavním menu nebo na ploše, podle tvých zvyklostí...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : January 30, 2011, 23:30:48 »

prosím, řešme systémově K tomuto slouží systémová proměnná PATH.
Na konec skrytého souboru .bash_profile, který je ve tvém domovském adrešáři, doplň řádek:
:
PATH=$PATH:/usr/local/root/bin
pokud tam již podobný řádek ( PATH=$PATH:něco ) máš, tak napiš dvojtečka a pak /usr/local/root/bin
pozor, musí být opravdu:
PATH=$PATH:něco
nesmíš to poplést

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
guus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 73


« #4 : January 30, 2011, 23:42:09 »

Ahoj petosi
ano takhle nejak to delal muj kolega ovsem problem mam v tom ze ve svem domovskem adresari nemam .bash_configure
guus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 73


« #5 : January 30, 2011, 23:42:43 »

pardooon .bash_profile
guus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 73


« #6 : January 30, 2011, 23:45:17 »

koukam na to pres MC a mam tady pouze .bash_history a .bashrc
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : January 30, 2011, 23:45:38 »

no, další možnost je na konci
.bashrc
v _profile je to "systémově čistější", ale fungovat bude i rc. V .bash_profile by měly být právě všechny tkaováto "uživatelská nastavení...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
guus
Jr. Member
**

Karma: 0
: 73


« #8 : January 31, 2011, 00:15:39 »

uz to jede...akorat jsem musel jeste prekopirovat nejake soubory do /usr/lib a usr/include dekuji vsem za prispevky
: [1]
   |   
 
: