Přihlásit
: [1]
   |   
: Problém s Firefoxem a dalšími prohlížeči  ( 9848 )
petic537


« : February 02, 2011, 14:48:32 »

Nainstaloval jsem Mandrivu Free 2010.2 64b. Po spuštění Firefoxu se systém přepne na úvodní logovací obrazovku. Když zadám heslo tak se vrátim zpět do systému, ale Firefox neběží. Objeví se hláška o snížení úrovně grafických efektů kvůli zvýšení rychlosti systému. Firefox ani jiný prohlížeč tak nelze spustit. Nevíte jak tento problém vyřešít?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : February 02, 2011, 19:20:20 »

co mas za stroj? parametry

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
petic537


« #2 : February 02, 2011, 22:00:06 »

Konfigurace:

procesor: AMD Phenom 9650 quadcore 2.3 GHz
zákl. deska: RS780-SB700 (Socket M2)
integrovaná grafika: ATI Raedon HD 3200
ram: 2GB, DDR2

Andrej Hrubša
Newbie
*

Karma: 0
: 37



« #3 : February 02, 2011, 22:04:53 »

A nehral si sa s grafickými efektami? Zrejme mu niektorý efekt vadí. Či tento problém pretrváva aj pri vypnutých efektoch?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : February 02, 2011, 22:12:01 »

64bitů si s FF prilis nerozumi
napr. http://wiki.mandrivalinux.cz/2010.1:errata#mozilla_firefox
Vrele doporucuji prejit na 32 bitovou verzi; za ty potize 64bitu nestoji a rozdil ve vykonu neni nijak velky.

[Edit]
Pokud na nich z nejakeho duvodu trvas, muzes zkusit:
* odinstalovat FF, pak promazat adresar s nastavenim (/home/user/.mozilla/firefox). Znovu nainstalit s defaultnim nastavenim a vyzkouset
* odinstalovat vse, co se tyka prehravani flashovych animaci (flashplayer, sfwdec atd)
* zkusil bych jine prostredi (LXDE, Xfce4, Gnome...) pokud je mas nainstalene a zjistit, jestli se ti neco nepere v KDE
* znovunastavit sitove pripojeni, problem muze byt i zde

H.
« : February 02, 2011, 22:16:58 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
petic537


« #5 : February 03, 2011, 00:11:29 »

Díky za rady. Ninstaloval jsem 32 bitovou verzi a je to ok. Dík
Kluk
Newbie
*

Karma: 0
: 25


« #6 : February 03, 2011, 10:29:27 »

Já naopak nemám u 2010.2 64 žádný problém ani s Firefoxem, Operou, Chromiem. Mám ovšem nastaveny i plf zdroje.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #7 : February 03, 2011, 11:10:24 »

Nemyslim si ze to je problemem 64 bitoveho Firefox.

Nejspis to bude problem slavnych ATI ovladacu.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #8 : February 03, 2011, 19:42:03 »

Každý věří, čemu chce. Tady je ale skutečnost:
Ninstaloval jsem 32 bitovou verzi a je to ok.
Je lhostejné, z jakého důvodu v 64bitovém systému to či ono nejede. Podstatné je to, že 32bitová platforma je prostě spolehlivější, vyladěnější.

Rozhodně bych nikdy nedal na produkční mašinu linux 64bit. Na domácí hraní a výuku postupů při řešení nejrůznějších problémů je ovšem OK.
 

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #9 : February 03, 2011, 20:32:40 »

Každopádně má podle mě pravdu i Dmitrij - toto:
... Objeví se hláška o snížení úrovně grafických efektů kvůli zvýšení rychlosti systému.
se u tohoto stroje v případě správně fungujícíh ovladačů nemůže stát.

Nicméně na to, že se nespustí Firefox, by to IMHO mít vliv nemělo...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #10 : February 03, 2011, 20:51:12 »

netvrdím, že na 64bitech je problémovy jen FF, prostě je to ještě mladé. Takže se na určitých konfiguracích tu nechytí ovladač GK, tu zahapruje FF, tu PA, seznam by mohl být skoro nekonečný.

Až se zastaví vývoj 32bitových kernelů, pak půjde dopředu 64, dostaneme potřebnou kvalitu i podporu. A jeho úlohu nejspíš převezme neodladěných 128...

Skutečně nevidím důvod, proč namísto používání testovat a ladit nevyzrálý systém, což 64bitů bezesporu je. Proto s čistým svědomím obecně doporučuju 32 bitů, a určitě nejsem sám.

Ostatně s 64bity mají problémy i jiné platformy. Typicky W7 jsou prvním skutečně funkčním 64bitovým systémem MS, přestože už XP se vyráběly i v 64bitové verzi (katastrofální). No a nejnovější MS Office jsou v obou verzích, ale sám MS doporučuje používat 32bitovou...

Prostě chce to čas, a to poměrně dlouhý.

H.
« : February 03, 2011, 20:53:37 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #11 : February 03, 2011, 21:54:43 »

To nebyl oponující příspěvek, taky používám 32 bit na 64-bitových mašinách... jistota je jistota!

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #12 : February 03, 2011, 22:16:30 »

napodobne 
v obou ohledech
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
tomyp
Sr. Member
****

Karma: 5
: 310


Smrt a daně máte jisté. Daně ovšem jistější.

375195726
« #13 : February 04, 2011, 09:07:40 »

což je dost smutné, když si vezmu jak dlouho už máme 64bit procesory. Tak mě napadlo dělá se ješte vůbec nějaký 32bit?

MDV 2010.1  KDE 4.4.3
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #14 : February 04, 2011, 10:44:05 »

nezkoumal jsem, ale vsechny 64bitove maji zarucovanou plnou kompatibilitu s 32.

Důvody tohoto stavu jsou jednoduche. Pokud jsi dodavatelem softu, a mas vse vyladene na 32, pritom ti to dobre beha i na 64, budes celou aplikaci/aplikace/system prepisovat na 64, kdyz rozdil ve vykonu je rekneme tak 10% (pri rustu vykonu zeleza prakticky k nicemu), a dalsi "zisk" nula?

To neni jen o prekladaci. Pri psani programu pro 32 resp. 64 bitu jde o zasadne jinou praci s pameti, delkou "slov" atd, proste rada veci se musi napsat a nastavit jinak. Nasledne resit kompatibilitu s okolnim svetem, dalsimi soucastmi aplikace nebo aplikacniho prostredi - proste spousta a spousta drahe prace navic a vyhody zanedbatelne.

Podle meho nazoru jde jen o reklamni tahaky PR oddeleni vyrobcu/dodavatelu - lidem se podsune predstava ze 64 je zasadne vykonnejsi nez 32. Jedinou skutecnou vyhodou muze byt sprava velkych pameti (64bitove adresovani ma preci jen vetsi moznosti), ale tim to v podstate konci. Tak je zase duvod kupovat nove zelezo a penizky se toci dal.

Vlastne je to skoda; kdyz se nejaka zalezitost vypipla temer k dokonalosti, objevi se tendence vse zahodit ve prospech neceho novejsiho, s "lepsim potencialem" ble ble ble a pritom se pouzitelneho vysledku dosahne az po letech.

Pripomina mi to nektere Murphyho zakony. (Priklady: Windows 3.0/3.1 oproti DOS, zahazuji se dokonale vychytane DOSovske textaky jako byli stary dobry WordPerfect nebo AmiPro oproti zabugovanym Win verzim), ucelove lhani o vyhodach 32 bitu oproti 16 (tehdy se u nas tvrdilo, ze 32bitove aplikace jsou stabilnejsi - sic! - jako by neslo jen o to, ze tehdejsi majoritini OS /W95/ byl zmetek a valna vetsina aplikaci pro nej jakbysmet), nedavny priklad z linuchu je zavedeni nevyzraleho PA ci KDE4 do ostrych vydani distribuci.

Ve vsech tech prelomovych dobach byla vzdy k dispozici prakticky dokonale funkcni alternativa a ta se lidem sebere, nasadi se polofunkcni bazmek ve jmenu vyvoje. Podpori se to tlakem na dodavatele hardware/software/reseni, takze se napr. zavede nejaky novy souborovy format, nove hardwarove rozhrani, v pripade linuchu nove zakladni komponenty systemu ap., coz se uz ve stavajicich a nadale nevyvijenych aplikaci nerozdycha, takze vsichni maji utrum. Nechapu, proc si temer vsichni nechaji veset na nos buliky a porad chteji nove a novejsi, kdyz to stare je casto fakt dobre a dokonale vyladene.

Nelibi se mi to, ale mimo protestu s tim nelze nic delat. Postupuji tak uplne vsichni vyrobci a jejich jedinym (existencnim) zajmem je, abychom platili za novinky. Kdyz uz ne penezi (zadarmovy linux), tak alespon jako testeri. Vyvoj proste neco stoji.

Samozrejme nechci tim rict, ze bych se chtel vracet k DOSu ap., ale predstavuju si idealni svet, kde vyrobce vyvine svou novinku do stavu normalni pouzitelnosti, a teprve potom ji predhodi verejnosti. Zel, tak to proste nechodi.

Milovnici novinek me tu asi stejne ukrici.

H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1]
   |   
 
: