Přihlásit
: 1 ... 3 4 [5] 6
   |   
: instalace na Dell  ( 25053 )
Pierun2


« #60 : February 06, 2011, 13:03:42 »

jestli je to dvd verze je to problém, nemám tak velkou flash,  a nemám externí mechaniku

Někde jsem slyšel, že na velikosti až tak moc nezáleží spíše na technice. Na instalaci z isa DVD stači 64MB flash. 
Jen se instaluje z pevného disku a fleška se použije jen jako spouštěč instalace.

Stručně jak na to:
Stáhnout iso DVD (doporučuji na netu pohledat aktuální verzi powerpack ta by tam na tu atinu  mohla rovnou vpálit proprietní ovladače a problém by mohl být vyřešen, ale i free postačí)
ISO uložit přímo na kořenový oddíl " C " ve windovs(neschovávat jinam pak se při spouštění instalace špatně hledá). Připojit do deamonu.
Na tom DVD je ve složce i586/install/images skryt ještě jeden ISO soubor s názvem " boot.iso ". má cca - 33 MB. Libovolně někam nakopírovat. Ten se použije pro vytvoření zavaděci flešky.
Stáhnout UNetbootin z http://unetbootin.sourceforge.net/.
Nyní je čas připojit flesku pokud tak již není učiněno. Spustit unetbootin, ukázat mu cestu k tomu malému isu "boot.iso". Nastavit cestu k flešce a nechat udělat svou prací.
Restart, boot s flešky. Jako metodu instalace volit možnost z HDD (je to anglicky), proklikat se k isu DVD. a spustit instalaci z HDD. Jakmile se instalace z disku spustí je možno odebrat flešku ať se tam při instalaci nemotá, neni ale nutno. A pak už si jen užit instalaci se všemi možnostmi.
Instaloval jsem takhle pořad, a to jsem měl v pc mechaniku. Flešku lze pak použit i při dalších instalacích není většinou nutno aktualizovat pokud člověk chce vyzkoušet starší či novou verzi instalace.

lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #61 : February 06, 2011, 13:23:47 »

Ještě se podíváme, co jiného vypsalo, ale myslím, že bez pozměněných parametrů jádra to asi nepojede.

V grub menu vyberte Mandriva Linux nebo jeho bezpečný režim (nestiskejte Enter), stiskněte klávesu F3 a zvolte první položku.
Na konci textu asi bude vga=788 (odděleno mezerou). Číslo změňte buď na 771 nebo 770.
V případě vga=770 smažte splash=silent, které je někde uprostřed.
Celé to bude vypadat takto:
BOOT_IMAGE=linux root=UUID=xxx... resume=UUID=xxx... vga=770
nebo takto:
BOOT_IMAGE=linux root=UUID=xxx... splash=silent resume=UUID=xxx... vga=771
« : February 06, 2011, 15:04:25 lukas.v »

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #62 : February 06, 2011, 15:23:30 »

ted jsem v praci, vecer to zkusim.

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #63 : February 06, 2011, 20:33:49 »

tak jsem tu, a zase nic ani po úpravách v zavaděči, jediná změna je v že v bezpečném režimu píše:

Kernel (hd0,5)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=732c314c-6214-4777-9731-eacd60c88d6e failsafe
Linux-bzimage, setup=0x3400, size=0x2f0f10

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #64 : February 06, 2011, 23:12:06 »

Zkusil za vga=771 ještě připsat toto (opět oddělené mezerou):
acpi=off pci=nobios

Jinak už vážně nevím, jaktože LIVE distribuce funguje a nainstalovaný linux ne.  

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #65 : February 06, 2011, 23:46:16 »

tak jsem nainstaloval PVLinuxOS, ta samá situace, ještě zkusím ten příkaz co jste psal
 opět bez efektu
« : February 07, 2011, 00:04:42 frontosa »

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #66 : February 07, 2011, 00:22:09 »

Podle tohoto článku:
http://computerroriginaliascience.blogspot.com/2007/01/installing-linux-on-dell-optiplex-320.html

bys měl přidat do zavaděče tyto parametry:
pci=nomsi acpi=off

V článku se doporučuje použít místo zavaděče Grub zavaděč Lilo (zvolíč při instalaci - výběr zavaděče).
.
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #67 : February 07, 2011, 00:28:47 »

ale kam za to vga788?

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #68 : February 07, 2011, 00:35:15 »

Ano. Nakonec.

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #69 : February 07, 2011, 00:38:17 »

takže bude napsáno vga788 pci=nomsi acpi=off
je to správně?

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #70 : February 07, 2011, 00:42:12 »

Zkuste to. Nemáte se čeho bát. Buď to vyjde nebo ne.
Můžete rovnou vyzkoušet i více možností (chybí vám rovná se za vga):
vga=788 pci=nomsi acpi=off
vga=771 pci=nomsi acpi=off
vga=771 pci=nobios acpi=off

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
pert2
Sr. Member
****

Karma: 9
: 291


« #71 : February 07, 2011, 00:47:28 »

Ano.
Ten parametr vga=xxx jen nastavuje rozlišení monitoru v konzole, v tuto chvíli ti ani neuškodí ani nepomůže.
Každopádně podle debat na internetu zavaděč Grub nefunguje, je potřeba zvolit Lilo.
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #72 : February 07, 2011, 00:53:25 »

další pokus selhal, ještě to zkusím nainstalovat s lilo

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
frontosa
Newbie
*

Karma: 0
: 44


« #73 : February 07, 2011, 02:24:22 »

Tak bohužel, ani tento pokus nevyšel 
vyskytla se chyba:
Instalace zaváděcího programu neuspěla. Stala se tato chyba:
´Fatal: Illegal "root="specification:UUID=682dlda3-afle-4f27-8eec-951b9e09f227

tak jsem musel doknčit v nefunkčním Grubu, abych se dostal do win, ten jediný z tohoto zavaděče funguje. Je divné že různé instalace dvou systémů hlásí stejnou chybu.
« : February 07, 2011, 02:25:59 frontosa »

DELL OPTIPLEX 320, Pentium Dual Core 3GHz, 2GB DDR2, GeForce 8400GS,
Jiří Doskočil
Full Member
***

Karma: 8
: 188


jiridoskocil@jabber.cz


« #74 : February 07, 2011, 03:36:06 »

Jak to tak čtu , myslím že máš problém v biosu, v DSDT tabulce ACPI, která bude pravděpodobně zkompilovaná Microsft kompilátorem jenž nedodržuje až tak zcela mezinárodní normu pro ACPI. Windowsům to nevadí,ale Linux se na tom nemusí rozchodit, neboť potřebuje korektní tabulku.
Zkus nainstalovat openSuse Linux, který by ty zdrbaný tabulky měl umět číst, anebo flashnout Bios.
: 1 ... 3 4 [5] 6
   |   
 
: