Přihlásit
: 1 ... 3 4 [5] 6
   |   
: Problém s ACPI u Toshiby Satellite Pro U500  ( 44739 )
User0


« #60 : February 20, 2011, 16:19:57 »

A samozřejmě počítám s tím, že kdybych se nakonec k dopracovala k platnému formátu, vyskočí na mě staré známé No such device. Poradil by někdo, kdo si občas kompiluje moduly?
Pokud si kompilovala ze stejných zdrojů jako byl kompilován současný modul, pak dostaneš stejný výsledek.

Vyzkoušej ještě toto Sabayon v 5.5 je to LiveDVD s možností instalace, kompletně
zkompilované na Gentoo.
Chtěl jsem se vyvarovat tady psát o Gentoo ale vidím že jí zvládneš. Sabayon je už zkonfigurovaný i po instalaci.
Jak říkám můžeš jen vyzkoušet...
User0


« #61 : February 20, 2011, 16:41:47 »

několik screenshotů italské distribuce o kterou se stará jeden z hlavních vývojářů Gentoo.
Fringilla
Newbie
*

Karma: 1
: 41


« #62 : February 20, 2011, 20:35:02 »

Tak Sabayon bohužel taky nepomohl. Ani větráček nefungoval, natož pak regulace podsvícení (tak jako v Mandrivě, hodnoty můžu měnit jak z GUI tak z konzole, ale nijak se to neprojevuje). Zkoušela jsem opět modprobe toshiba_acpi a výsledek byl opět No such device (závislé moduly jsem měla připojené). Tak to vypadá, že toshiba_acpi je prostě vadný modul a podle data některých dotazů na různých fórech snad ani nikdy nebyl v pořádku. Já nejsem žádný militantní zastánce otevřeného kódu: např. chápu, že třeba s ovladačem noveau si musel dát někdo hroznou práci, ale pro svou grafickou kartu používám uzavřený driver od nVidie, protože zkrátka funguje lépe. Kdyby byli u Toshiby taky aspoň natolik vstřícní, aby uživatelé jejich výrobků s Linuxem nebyli nuceni používat výtvory vzniklé reverzním inženýrstvím... Je to k naštvání, ať už za to může kdokoliv.
User0


« #63 : February 20, 2011, 21:11:42 »

Tak Sabayon bohužel taky nepomohl.
A to má všechny Toshiba moduly v sobě, pak je to zlé.
Zkoušela jsem opět modprobe toshiba_acpi a výsledek byl opět No such device (závislé moduly jsem měla připojené).
Ty moduly se měli natáhnout sami, tak jako v Mandrivě..
á nejsem žádný militantní zastánce otevřeného kódu: např. chápu, že třeba s ovladačem noveau si musel dát někdo hroznou práci, ale pro svou grafickou kartu používám uzavřený driver od nVidie, protože zkrátka funguje lépe. Kdyby byli u Toshiby taky aspoň natolik vstřícní, aby uživatelé jejich výrobků s Linuxem nebyli nuceni používat výtvory vzniklé reverzním inženýrstvím... Je to k naštvání, ať už za to může kdokoliv.
Já taky ne,  ale ...a spousta ...

User0


« #64 : February 20, 2011, 22:58:59 »

Můžeš poslat ještě výpis z příkazu dmesg jak z Mandrivy, tak ze Sabayonu ?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #65 : February 20, 2011, 23:01:33 »

Můžeš poslat ještě výpis z příkazu dmesg jak z Mandrivy, tak ze Sabayonu ?
až to budeš dělat, tak použij příkaz:
Sabayon:
dmesg > sabayon.txt
MDV:
dmesg > mandriva.txt

a pak přiložíš soubory sabayon.txt a madnriva.txt přes Rozšířené možnosti... dole pod oknem, kam píšeš zprávu na foru :-)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Fringilla
Newbie
*

Karma: 1
: 41


« #66 : February 20, 2011, 23:46:22 »

OK, tady to je:

* dmesgMandriva.txt (44.03 - 345 .)
* dmesgSabayon.txt (30.57 - 329 .)
« : February 20, 2011, 23:48:07 Fringilla »
User0


« #67 : February 20, 2011, 23:53:37 »

Díky, oběma, chtěl bych to poslat do bugzilly, ale chtělo by to ještě nějaké výstupy, nejdříve si s tím musím pohrát na svém notesu.
Sice o tom na bugzilla.kernel a acpi-bugzilla vědí, ale myslím si, že poskytnuté informace jsou nedostačující aby se tím vůbec mohli dostatečně zabývat.
Fringilla
Newbie
*

Karma: 1
: 41


« #68 : February 20, 2011, 23:56:51 »

To by bylo fajn - jen si, prosím zkontroluj ty poslední 2 soubory. Napoprvé jsem se překlikla a pak jsem to opravila - bylo to ale asi před 2 minutama. Když s tím někdo někde pohne, ubudou potíže spoustě lidí.
User0


« #69 : February 21, 2011, 00:42:01 »

Pokud spustíš udevadm monitor --property a zmáčkneš Fn + klávesa, vypíše něco ?
Vy máte v Mandrivě acpidump ?  já ho nemám.
Myslel jsem si že bude v mojí distribuci v balíku ACPITOOL ale je to samostatný program, četl jsem jeho manuál, a má tam spoustu,
voleb pro nastavení pro Toshibu, jako vynucení větráku apod.
V podstatě zapisuje do /proc nebo do /sys.
User0


« #70 : February 21, 2011, 01:01:17 »

Při spuštění zase mačkat horké klávesy acpid -dl
Fringilla
Newbie
*

Karma: 1
: 41


« #71 : February 21, 2011, 02:02:28 »

Acpitool jsem už zkoušela, a dopadlo to např.takto:
:
acpitool -l 4
Changing LCD brightness level is only supported on Toshiba or Thinkpad laptops.
Když není připojený modul toshiby asi nemá jméno výrobce odkud brát.
Tady je výpis udevadm monitor --property, při mačkání Fn+F6 a Fn+F7 (jsou to 4 záznamy, i když jsem provedla jen 2 akce):
:
udevadm monitor --property
monitor will print the received events for:
UDEV - the event which udev sends out after rule processing
KERNEL - the kernel uevent

KERNEL[1298245941.026558] change   /devices/virtual/backlight/acpi_video0 (backlight)
UDEV_LOG=3
ACTION=change
DEVPATH=/devices/virtual/backlight/acpi_video0
SUBSYSTEM=backlight
SOURCE=hotkey
SEQNUM=1536

UDEV  [1298245941.027347] change   /devices/virtual/backlight/acpi_video0 (backlight)
UDEV_LOG=3
ACTION=change
DEVPATH=/devices/virtual/backlight/acpi_video0
SUBSYSTEM=backlight
SOURCE=hotkey
SEQNUM=1536

KERNEL[1298245942.007494] change   /devices/virtual/backlight/acpi_video0 (backlight)
UDEV_LOG=3
ACTION=change
DEVPATH=/devices/virtual/backlight/acpi_video0
SUBSYSTEM=backlight
SOURCE=hotkey
SEQNUM=1537

UDEV  [1298245942.008397] change   /devices/virtual/backlight/acpi_video0 (backlight)
UDEV_LOG=3
ACTION=change
DEVPATH=/devices/virtual/backlight/acpi_video0
SUBSYSTEM=backlight
SOURCE=hotkey
SEQNUM=1537
a dále ještě stisk Fn+F6 a Fn+F7 z výpisu acpid -dl:
:
acpid -dl
acpid: can't open /proc/acpi/event: Device or resource busy (16)
input layer /dev/input/event0 opened successfully
input layer /dev/input/event3 opened successfully
input layer /dev/input/event4 opened successfully
input layer /dev/input/event5 opened successfully
input layer /dev/input/event6 opened successfully
input layer /dev/input/event7 opened successfully
inotify fd: 10
inotify wd: 1
netlink opened successfully
acpid: starting up with netlink and the input layer
acpid: skipping conf file /etc/acpi/events/.
parsing conf file /etc/acpi/events/lm_battery
parsing conf file /etc/acpi/events/lm_ac_adapter
acpid: skipping conf file /etc/acpi/events/..
parsing conf file /etc/acpi/events/power
parsing conf file /etc/acpi/events/sleep
parsing conf file /etc/acpi/events/lm_lid
acpid: 5 rules loaded
acpid: waiting for events: event logging is on
acpid: received input layer event "video/brightnessdown BRTDN 00000087 00000000"
acpid: 0 total rules matched
acpid: completed input layer event "video/brightnessdown BRTDN 00000087 00000000"
acpid: received input layer event "video/brightnessup BRTUP 00000086 00000000"
acpid: 0 total rules matched
acpid: completed input layer event "video/brightnessup BRTUP 00000086 00000000"
User0


« #72 : February 21, 2011, 02:52:15 »

Díky,
Vy máte v Mandrivě acpidump ?  já ho nemám
Tak už ho mám, byl v balíku pmtools

Vytvoř
:
  acpidump > acpidump.out

Pak spusť toto, jen to extrahuje několik souborů do pracovní složky, budou mít příponu ".dat"
:
  acpixtract -a acpidump.out
vlož je do nového adresáře a zabal do archivu
:
  mkdir ACPITBL && mv *.dat ACPITBL/ && tar cvf ACPITBL.tar ACPITBL
a pošli
Fringilla
Newbie
*

Karma: 1
: 41


« #73 : February 21, 2011, 03:14:35 »

Asi není v pořádku, že
:
acpidump > acpidump.out
Wrong checksum for OEMB
Wrong checksum for OEMB!
podle Googlu je to častý problém, nicméně soubor se vytvořil a tady je výsledný archiv:

* ACPITBL.tar (80 - 257 .)
User0


« #74 : February 21, 2011, 03:29:45 »

Díky, jsou v pořádku, ty 2 wrongy se vypsali i mě ale je to OK,
Jde se spát...
: 1 ... 3 4 [5] 6
   |   
 
: