Přihlásit
: [1]
   |   
: Broadcom nejde  ( 5133 )
viktoo


« : February 20, 2011, 18:04:22 »

Zdravim,
Potreboval bych proadit: mam cerstve nainstalovanou mandrivu 2010.2, ale nejde mi wifi.
Mam notebook hp 625 a wifi broadcom 4313 : ovladace pro windows na strankach : http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4173277&prodNameId=4173278&swEnvOID=4052&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=ob-86003-1

Doted jsem pouzival ubuntu a tam to bylo jednoduche: stacilo aktivovat uzavrene ovladace broadcom, ve fedore jsem nainstaloval : broadcom-wl a pote to jiz take slo, zde si ale nevim rady.
Mohl by nekdo poradit?... klidne vyzkousim ten ndiswrapper ale nevim jak (na strankach je jen exe soubor a ten ndiswrapper nebere).

DIky.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : February 20, 2011, 18:10:41 »

Zkus pohledat tady na foru nebo na naší wiki. Je tu toho hafo.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #2 : February 20, 2011, 18:37:47 »

Trochu napovím.. 

wget http://mirror2.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
tar xf broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
cd broadcom-wl-4.150.10.5/driver
b43-fwcutter -w /lib/firmware wl_apsta_mimo.o
modprobe b43

A pak nastavit wifi připojení ...
viktoo


« #3 : February 20, 2011, 18:53:21 »

Díky za rady, Bohuzel nez jsem si precet druhy prispevek zkusil jsem ndsiwrapper, ten nyni i nalezne site, ale pri pokusu o pripojeni  vypise ze selhalo.... Nevite cim to muze byt?? heslo mam nastavene urcite spravne..
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : February 20, 2011, 22:43:52 »

Je to ohrané, ale zkusil jsi restart?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
viktoo


« #5 : February 22, 2011, 10:09:03 »

Zkusil a nepomohlo
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #6 : February 23, 2011, 22:34:19 »

Pokud' tobe to fungovalo v Ubuntu i v Mandrive by take melo.
Nejspis te chybi firmware. Naistaluji balicek b43-cutter. Musim povolit Non-Free zdroje.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
b3da
Sr. Member
****

Karma: 7
: 385


« #7 : February 23, 2011, 22:50:53 »

Pokud' tobe to fungovalo v Ubuntu i v Mandrive by take melo.
Nejspis te chybi firmware. Naistaluji balicek b43-cutter. Musim povolit Non-Free zdroje.

Trochu napovím.. 
wget http://mirror2.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
tar xf broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
cd broadcom-wl-4.150.10.5/driver
b43-fwcutter -w /lib/firmware wl_apsta_mimo.o
modprobe b43

A pak nastavit wifi připojení ...

Koukám, že mi záhadně zmizel první řádek...
Jak píše D.Palamarchuk je potřeba nainstalovat některé balíčky

urpmi b43-fwcutter bcm43xx-fwcutter wpa_supplicant wireless-tools
: [1]
   |   
 
: