Přihlásit
: [1]
   |   
: Jak na ADSL od O2 - Huawei HG520i  ( 11412 )
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« : March 13, 2011, 12:40:56 »

Zdravím,
pořídil sem pevný internet od O2, ale nějak se mi nedaří navázat připojení. Dal sem vytvořit nové připojení "DSL" zvolil kartu, poskytovatele "Cesky telecom PPPoE" , vyplnil jméno a heslo , dal připojit a po chvíli chroustání to vyplivlo, že je to sice připojené, ale vyskytla se nějaká chyba tak to stejně nejde.
Tak sem to zkusil ještě jinak - odebral sem všechny připojení a znovu sem to dal vytvořit, ale výsledek byl stejný. :-(
Dostanu se jen do nastavení toho modemu.
Nemá někdo zkušenost jak tuto "krabičku" připojit? Díky

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #1 : March 13, 2011, 12:58:55 »

Zdravím. Nemusel jsem vytvářet žádné připojení jen jsem modem připojil síťovým kabelem a systém vše našel a nastavil sám.
Nejedná se ovšem o DSL připojení, ale o pevný ethernet.Takže ručně můžeš dát vytvořit nové síťové připojení - pevný ethetnet. Na modemu je defaultně zapnut DHCP server, který ti přidělí IP adresu a vše jede samo hned po zapojení. Pokud tomu tak není, můžeš to nastavit napevno ručně:
IP 10.0.0.1
maska sítě 255.255.255.0
DNS servery buď od O2, nebo jiné. Já používám od google:
DNS1 8.8.8.8.
DNS2 8.8.4.4.
« : March 13, 2011, 13:05:54 martas38 »
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #2 : March 13, 2011, 13:28:39 »

Ještě jsem zapoměl
brána: 10.0.0.138
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #3 : March 13, 2011, 14:01:43 »

Tak sem zkusil opět odebrat všechny připojení, nechal to nastavit automaticky přes pevné připojení a opět se nic nestalo. Pak sem zkusil nastavit i ty IP adresy a taky nic.
Ještě mě napadá, že není aktivovaná domovní přípojka, protože tu byl telefon odhlášený a zprovoznění podle informací na stránkách O2 trvá 1-2 dny. Jelikož sem to objednával ve čtvrtek, tak je možné že to ještě není aktivní. No uvidím v pondělí nebo úterý.
Zatím díky za rady.
 

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #4 : March 13, 2011, 14:06:47 »

Dostaneš se z PC na modem? Zkus dát ping 10.0.0.138
Jinak na modemu by měly svítit kontrolky ADSL a internet a pokud máš připojený síťový kabel tak i LAN1.
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #5 : March 13, 2011, 14:23:04 »

Jo na modem se dostanu přes 10.0.0.138 Svítí kontrolky "power, adsl, lan1" Internet nesvítí.

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #6 : March 13, 2011, 14:36:01 »

zavolej do O2 (800123456), zda to máš už zprovozněno, měl bys dostat potvrzovací mail, nebo sms o tom, že už ti to jede (podle toho co jsi vyplnil do objednávky).
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #7 : March 13, 2011, 14:40:13 »

Takže buď to nemá ještě operátor aktivovaný, taky může být problém na lince. Zkusil bych zavolat na infolinku a prověřit to - dokážou na dálku zjistit, jestli není na cestě k tobě nějaký problém. A samozřejmě ti řeknou zda je služba aktivována.
Předpokládám, že nastavení sítě je v pořádku a netapplet ukazuje, že síť běží.
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #8 : March 13, 2011, 15:01:22 »

Nejspíš to ještě nebude aktivní. Když sem se teď zkoušel připojit na "Moje konto" na stránkách O2 tak mi to píše "Systém je momentálně nedostupný" Jediné kam se dostanu tak je na mejlovou schránku, kterou mi zřídili. No počkám do zítra nebo do úterý pak uvidím jestli zavolám na tu podporu. Zatím mám ještě WIFI internet, takže to nějak nespěchá.
i když podle emailu co mi přišel tak by to aktivované být mohlo:
dne 10.03.2011 Vam byla k pripojce cislo 572xxxxxx aktivovana sluzba O2 Internet ADSL. Samoinstalacni balicek s modemem byl jiz odeslan na adresu.....
Ale jak říkám, počkám a uvidím..

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #9 : March 17, 2011, 14:14:40 »

Tak už to fičí - 16Mb/s. Musel přijet technik a přepojit celou přípojku. A pak že je to samoinstalační balíček...
Pak už to stačilo opravdu jen připojit LAN a hotovo...
Takže díky za rady... :-)

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #10 : March 21, 2011, 18:18:12 »

Samoinstalační balíček je to, protože si sám zapojíš zařízení od zásuvky k PC, potom ještě existuje malá a velká instalace za poplatek. To co ti dělal technik bylo spuštění služby z UR.
: [1]
   |   
 
: