Přihlásit
: [1]
   |   
: Mandriva 2010, Fedora7 a Win 7 a XP  ( 3432 )
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« : March 20, 2011, 16:53:23 »

zdravím všechny. poté co už mě přestalo bavit neustále opravovat win xp a posléze i win7, rozhodl jsem se přestoupit na linux. jako první jsem si nainstaloval fedora 7 (po několika neúspěšných stažení fedory 14 dvd, jsem vzal tuto verzi, kterou mám nějakej ten pátek doma a funkční). fedora dobrá, ale chtěl jsem něco novějšího. a tak jsem si zakoupil knihu mandriva 2010 cz i s instalačníma dvd. rohodl jsem se pro verzi 32bit. před samotnou instalací jsem zformátoval HDD a pustil se do instalace samotné (raději dle návodu). první instalace proběhla ok, ale po naběhnutí systému vše trvalo neskutečně dlouho (minuty) a také jsem si všiml, že mi trvale svítí kontrolka procesoru. no nic zřejmě jsem někde udělal chybu (i když jsem velmi pečlivě spolupracoval s knihou - manuálem) a tak jsem se rozhodl to vše přeinstalovat. prvních několik pokusů  skončilo tím, že po hlášce úspěšné instalace mi po restartu nic nenaběhlo. pár instalací mě pak dovedlo až k přihlašovací tabulce uživatelů. po zadání správného hesla mě to opět vrátilo na tabulku s uživatelem. naposledy se mi opět podařilo naistalovat mandrivu a dokonce spustit. jenže nastalo opětovné 100%využití procesoru  a každá operace se dala počítat na minuty a na to opravdu nemám nervy. zklamán jsem se vrátil k fedoře 7 jenže, i když instalace, které předchází formátování, proběhne v pořádku, se mi v systému objeví nainstalovaných jen pár balíčků resp. programů a to i přes to, že při instalaci vyberu skoro vše. tak nevím kde je chyba. Ještě bych chtěl říci, že od té doby nemůžu nainstalovat žádný windows ! (jen na zkoušku). no hlavně že mi jede internet. k mému pc : jedná se o dědečka, procesor intel core duo 2,8 MHz, HDD 250 GB, 2 x 1GB RAM, graf nvidia 250 MB, deska asus  p5l-mx - přesné označení si nepamatuju.  ještě bych chtěl říci, že jsem nikdy neměl a nemám víc jak 1 OS na disku . nenapadá Vás čím to vše ? děkuji
ferri
« #1 : March 20, 2011, 17:44:06 »

Najskôr by som skúsil, skôr ako niečo nainštalujem, nejaké live linux cd.
Odporúčam Mandriva One 2010.2. Či to bude Kde alebo Gnome verzia je len na tebe.
Napáľ, nabutuj, potestuj a ozvi sa.
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #2 : March 20, 2011, 17:48:42 »

no zkoušel jsem (dopoledne) fedora 13 one live cd a bez problémů ... tu mandrivu chci, ale prostě nechápu proč to po úspěšné instalaci jede všechno tak zatraceně pomalu a proč mi jede procesor na plný výkon a to stále.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : March 20, 2011, 17:49:54 »

zkus příkaz top (případně doinstalovat htop). Tam uvidíš konkrétně, co ti bere výkon. Je o tom v knize kapitola -- práce v příkazové řádce. Psal jsem ji, pamatuji si to
« : March 20, 2011, 18:01:10 Peťoš »

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #4 : March 20, 2011, 18:55:51 »

takže prosím pěkně, provedl jsem už po x-té instalaci, vše jsem dával jako obvykle jen u dalšího parametru instalace  jsem místo výchozí zadal bezpené nastavení a světe div se UŽ TO JEDE (a doufám, že nadlouho budu mít klid). jen jsem měl problém pc vypnout, šlo to nějak mooooc dlouho a nakonec jsem musel zvolit restart (nic se na pc nedělo a po minutách čekání mi to už nedalo.
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #5 : March 20, 2011, 19:09:01 »

děkuji za rady
: [1]
   |   
 
: