Přihlásit
: [1] 2 3
   |   
: Nejde zvuk  ( 18745 )
Tomáš Němec


« : March 21, 2011, 11:43:22 »

Zdravím, nefunguje mi zvuk v pehrávači amarok ani v žádném jiném, mám notebook HP 620 zkoušel jsem už vše a furt nic nevíte prosím někdo co stim děkuji
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : March 21, 2011, 11:46:03 »

Myslíš, že jsi dodal všechny informace? Že m sami nemusíme hledat, co vlastně v tom notebooku máš? Že nepotřebujeme věšteckou kouli, abychom zjistili, jakou máš verzi Mandriva Linuxu atd atd...?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #2 : March 21, 2011, 13:45:30 »

Verzi linuxu mám Mandriva 2010 Spring nevím co dál dodat zvukovou kartu mám Intel Corporation|82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller jsem začátečník a vůbec nevim co stim pokud by bylo potřeba ještě něco zadat napište prosím. V podstatě celej problém je že nevidá ani hlásku když jsem se kouknul do nastavení tak tam je že používá ovladač Vaše karta nyní používá ovladač ALSA "snd_hda_intel" (výchozí ovladač pro vaši kartu je "snd_hda_intel")
Tak nevím co dál když dám v nastavení test tak ani pípnutí přitom mámvšechno naplno nastavený. Když zapnu Amarok tak napíše přehrávání ale nic nehraje a kde je čára kolik zbývá písničky tak je to šedý že nejde ani posouvat a nic
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : March 21, 2011, 13:56:46 »

Fajn. Vzhledem k tomu, že Mandriva Linux vychází co půl roku nová verze, tak je vždy nutné napsat, co máš za verzi a pokud možno maximum informací (jak, co, kde, kdy atd.).

Podle netu je bohužel několik možných problémů. Můžeš zkusit přidat volbu module mobile. Jak na to:
  • Otevři si MCC>Přehled Hardwaru
  • Najdi zvukovou kartu a klepni na ni
  • Dole je tlačítko Nastavit volby aktuálního ovladače, tak na něj klikni
  • Do řádku s označením module dopiš mobile
  • Vše potvrdit a restartovat komp

(pro rejpaly ano, stačí restartovat zvukový server, ale restart kompu ničemu neublíží a je to easy-to-do řešení)

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #4 : March 21, 2011, 14:11:27 »

Dík moc. Udělal jsem to přesně jak si řekl a zvuk už jde, ale furt nejde Amarok.. Chce to nějaké kodeky na mp3. Nevíš kde bych je našel a stáhnul??
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : March 21, 2011, 14:13:16 »

Zkus pohledat. Je to tu na foru, na wiki...

abys neřekl: http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12563.0

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #6 : March 21, 2011, 16:24:37 »

A jse pls nějak nahradit nebo sehnat když u sebe nemám instalační disk když potřebuju něco nainstalovat chce to disk main media de stim něco udělat když ho nemám?
Tomáš Němec


« #7 : March 21, 2011, 19:35:21 »

ty zvuky pořád nejdou už nevim co stim ((
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : March 21, 2011, 19:38:12 »

Zvuky nebo jen Amarok nebo jen MP3?
Zkus jiný přehrávač: z mého repa zkus Clementine
Ověř si, že nemáš staženou hlasitost zvuku...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #9 : March 21, 2011, 19:40:30 »

Všechny protože jsem stáhnul i VLC a tam taky ne
Tomáš Němec


« #10 : March 21, 2011, 19:41:04 »

Zvuk mám naplno
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : March 21, 2011, 21:29:58 »

a nejde zvuk, hudba nebo jen formát MP3?

zvuk -- vč. přihlašovacích/odhlašovacích tonu atd
hudba -- filmy, videa, ogg, wav...
mp3 -- mp3

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
z.pepa
Jr. Member
**

Karma: 0
: 78



« #12 : March 21, 2011, 21:38:57 »

Zvuk mám naplno

Pozor, to že to máš zesílené např na 100% v PC neznamená, že to máš zesílené, spusť si v konzoli alsamixer a tam všechny ty šavle vytahni nahoru, měl jsem kdysi podobný problém. Taky mi pomohlo vypnout PulseAudio, to se ale pak srovnalo a opět jedu přes něj.
Tomáš Němec


« #13 : March 22, 2011, 09:10:40 »

Tam to je taky naplno!
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #14 : March 22, 2011, 09:25:02 »

Pořád mi neodpovídáš!
a nejde zvuk, hudba nebo jen formát MP3?

zvuk -- vč. přihlašovacích/odhlašovacích tonu atd (pred chvilkou jsi psal, že už jede...)
hudba -- filmy, videa, ogg, wav...
mp3 -- mp3

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1] 2 3
   |   
 
: