Přihlásit
: 1 [2] 3
   |   
: Nejde zvuk  ( 18979 )
Tomáš Němec


« #15 : March 22, 2011, 09:54:40 »

Nejde žádnej zvuk ani hudba ani mp3
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #16 : March 22, 2011, 23:22:42 »

Dík moc. Udělal jsem to přesně jak si řekl a zvuk už jde, ale furt nejde Amarok.. Chce to nějaké kodeky na mp3. Nevíš kde bych je našel a stáhnul??
&
Pořád mi neodpovídáš!
Nejde žádnej zvuk ani hudba ani mp3
Cili jaka je nyni situace ?
Tomáš Němec


« #17 : March 23, 2011, 11:34:44 »

Nyní je situace taková, že jsem si stáhnul Vlc Media Player takže mp3 hrajou. Ale furt nehraje žádný zvuk u ničeho ani ve sluchátkách nikde a zkoušel jsem i podle rad na wiki. http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:zvukove_karty:problemy
Už začínám ztrácet víru v linuxi protože je snimi furt nějaký problém
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #18 : March 23, 2011, 11:59:38 »

Nyní je situace taková, že jsem si stáhnul Vlc Media Player
Stáhnul? Odkud? Jak jsi je neinstaloval?

takže mp3 hrajou. Ale furt nehraje žádný zvuk u ničeho ani ve sluchátkách nikde
Tak repráky hrajou nebo ne?

Už začínám ztrácet víru v linuxi protože je snimi furt nějaký problém
Na to můžu reagovat pouze takto: většina chyb je mezi židlí a klávesnicí. Například nejsi s to se vyjádřit jednoznačně, takže i když se Ti snažíme pomoci, tak nám to rozhodně neusnadňuješ. Všimni si, jak dlouho jsme tu z tebe páčili, jaký je vlastně stav.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #19 : March 23, 2011, 12:16:27 »

Stáhnul jsem VLC  Instalovat a odebrat software v nabídce, repráky nehrajou, sluchátka taky ne nic
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #20 : March 23, 2011, 12:40:28 »

Opravdu se vyjadřuješ dost zmateně - nejdřív ti zvuk nejde (21.3. v 10:43), po zadání parametru podle Peťošovy rady jde (21.3. v 13:21). Téhož dne v 18:35 už zase "zvuky nejdou", dnes (23.3. v 10:34) ti "mp3 hrajou, ale zvuky nejdou" (??), v 11:16 "repráky nehrajou, sluchátka taky ne". Fakt nechápu...

Že musíš nainstalovat kodek pro mp3 je úplně normální, kvůli licencím to tak je i u jiných OS.

Zkontroloval jsi ten parametr mobile?
Jak se chovají přehrávače - hází chybové hlášky, nebo přehrávají, jenom není zvukový výstup?
Vypnout Pulse Audio jsi zkoušel?
« : March 23, 2011, 12:44:27 Paur »

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Tomáš Němec


« #21 : March 23, 2011, 14:05:12 »

Psal jsem že mi zvuk jde, jenže jsem se přeslech a nic nehrálo, u mp3 chtěj přehrávače klasicky kodeky ale ve VLC nejsou potřeba takže to je v pořádku tam normálně písnička běží, ale nefunguje vůbec výstup, nejdou ani repráky u notebooku a když sem zkoušel zapojit sluchátka tak taky nic, zkoušel jsem pustit DVD, mp3 a nic z toho nehraje po zvukové stránce, mobile jsem nekontroloval protože nevim kde ho najdu a Pulse audio taky nevím co je kde ho najdu atd.... všem se omlouvám že to nedokážu napsat pořádně ale už nevim co mám psát
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #22 : March 23, 2011, 14:27:19 »

Psal jsem že mi zvuk jde, jenže jsem se přeslech a nic nehrálo,
A jak to máme poznat, když to nenapíšeš?? Furt nemá nikdo z nás křišťálovou kouli...

Pulse audio taky nevím co je kde ho najdu atd...
MCC>HardWare>Zvuk>Zatržítko s PulseAudio
viz http://www.mandrivalinux.cz/nastaveni-zvuku-v-mandriva-linuxu-pomoci-nastroje-draksound/

mobile jsem nekontroloval protože nevim kde ho najdu
Však jsem Ti to psal:
Podle netu je bohužel několik možných problémů. Můžeš zkusit přidat volbu module mobile. Jak na to:
  • Otevři si MCC>Přehled Hardwaru
  • Najdi zvukovou kartu a klepni na ni
  • Dole je tlačítko Nastavit volby aktuálního ovladače, tak na něj klikni
  • Do řádku s označením module dopiš mobile
  • Vše potvrdit a restartovat komp

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Tomáš Němec


« #23 : March 23, 2011, 14:52:10 »

Chci zkusit to module ale není tam je tam jen model
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #24 : March 23, 2011, 15:02:37 »

Chci zkusit to module ale není tam je tam jen model
Předevčírem tam ještě byl:
...Udělal jsem to přesně jak si řekl a zvuk už jde
Tak já nevím. Děláš si z nás srandu? Nebo jsi to včera nezkoušel? Jak tomu mám rozumět? Posloucháš se?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #25 : March 23, 2011, 15:19:58 »

Chci zkusit to module ale není tam je tam jen model
Jo to mobile prijde do radku model.
Tomáš Němec


« #26 : March 23, 2011, 16:00:16 »

Napsal jsem to tam restartoval jsem notebook ale furt  ani hláska
Tomáš Němec


« #27 : March 23, 2011, 16:05:22 »

Tak teď jsme měli ve škole přestávku tak jsem tam zkusil sluchátka a v těch to hraje, takže už nejdou jen repráky nehrajou
jentzek
Sr. Member
****

Karma: 12
: 305



« #28 : March 24, 2011, 10:32:26 »

Pak si pohrej s nastavenim hlasitosti, zesilit repro, jestli je stazeno - prikaz alsamixer
nebo Nastavit vase prostredi -> multimedia -> zalozka nastaveni reproduktoru.
Detail, mas tam treba nainstalovany i win7 ?
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #29 : March 24, 2011, 12:04:41 »

Lepší pro regulaci hlasitosti a kanálů je alsamixergui (nutno nainstalovat příslušný balíček).

Z projevů problému (funkční sluchátkový výstup a nefunkční repro) plyne moje přesvědčení, že parametr mobile zadávaný do konfigurace zvukové karty není vyhovující.

Opravdu jsi postupoval podle návodu http://wiki.mandrivalinux.cz/hardware:zvukove_karty:problemy? Vzhledem ke zmatečnosti tebou podávaných informací bych za to ruku do ohně nedal. Zkus vyhledat jiný parametr přesně podle návodu. Já bych doporučoval vyzkoušet parametry hp nebo 3stack. Po zadání parametru je potřeba restartovat PC (nebo zvukový systém ALSA).

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
: 1 [2] 3
   |   
 
: