Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: Skype 2.2  ( 13276 )
jakub.talich
« #15 : July 07, 2011, 15:49:44 »

Tak už jsem to vyřešil...podle návod tady na fóru na Skype 2.1, ale i tak moc díky za pomoc! 
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #16 : August 06, 2011, 11:44:13 »

také bych rád "povýšil" Skype a marně hledám návod.
tady se děkuji Peťošovi (ve druhém příspěvku) a marně hledám za co a jak.
Může někdo napsat v bodech jak instalovat , stačí heslovitě.
Předem děkuji za možná (určitě) hloupý dotaz ...
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #17 : August 06, 2011, 13:41:36 »

Muj postup instalaci Skype je takovy:
1) pres urpmi s klicem nodeps naistaluji Skype,
2) spustim Skype v prikazovem radku a zjistim jake knihovny mi chybeji,
3) doinstaluji chyibejci knihovny.

Sice to neni pohodlne, ale funguje to.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #18 : August 06, 2011, 15:20:21 »

tady se děkuji Peťošovi (ve druhém příspěvku) a marně hledám za co a jak.
Peťoš už to proprietární svinstvo nepodporuje viz. http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12970.msg83364#msg83364

Může někdo napsat v bodech jak instalovat , stačí heslovitě.
viz. http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=12970.msg83839#msg83839 funguje jak Mandrivě, tak v Mageii - stáhneš, rozbalíš do domovského adresáře, nastavíš souboru skype spustitelnost, uděláš zástupce na ploše a pak už jen voláš

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #19 : August 06, 2011, 16:26:06 »

Děkuji již to běží ...
shrnu to pro ostatní :
1 - stáhnout Skype "Dynamic" http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/linux/downloading.dynamic
2 - rozbalit do vlastního adresáře (kdekoliv v "home")
3 - otevřít adresář se Skype a zkontrolovat jestli soubor "skype" je spustitelný (vlastnosti>oprávnění>spustitelný soubor)
4 - spustit
+ Není nutné - Otevřít v nabídce spouštěče aplikací "editor nabídky" a otevřít sekci "internet" a přidat si skype (ikonku + cestu do adresáře do kolonky "příkaz")
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #20 : August 06, 2011, 17:00:22 »

Jenom doplním, že jsem z funkčního hlediska nenašel rozdíl mezi verzemi static a dynamic.  Postup instalace (nebo spíš neinstalace) je stejný - viz předchozí Danielův příspěvek. Jedinou komplikací je doinstalování české lokalizace, protože je jiná cesta k programu.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #21 : August 06, 2011, 19:31:35 »

Snad jen pro doplnění ohledně české lokalizace, NIC jsem tam nedoinstalovával. Jak to je tak jsem spustil, ale pro doplnění uvádím že starou verzi 2.1 jsem neodinstalovával.
Kdo to "počešťoval" může doplnit JAK.
: 1 [2]
   |   
 
: