Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Doporučí někdo Wifi kartu do PCI slotu pro MDV 2010.1 32b?  ( 13127 )
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« : April 21, 2011, 08:34:15 »

Máme doma internet od UPC a router Zyxel NBG-417N WiFi ke kterému bych se rád připojil. Proto sháním vhodnou Wifi kartu do mého PC.
Rád bych se vyhnul složitým a komplikovaným konfiguracím i práci v příkazovém řádku. Ideální kartou by byla taková, kterou zasunu do PC a MDV ji bez problému identifikuje.
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #1 : April 21, 2011, 18:34:29 »

Doporucil bych katru od Edimax do PCI slotu:
http://www.alza.cz/edimax-ew-7711in-d186983.htm

Nedoporuchiji usb dongle WIFI karty. Jedna stena a uz signal je v haji.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #2 : April 22, 2011, 09:06:39 »

Děkuji za zajímavý tip. Ta externí anténka se mi líbí.
O USB vůbec neuvažuji, proto jsem dal PCI slot přímo do dotazu.
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #3 : April 22, 2011, 12:15:35 »

Já používám APéčko v režimu "client" připojené dp PC přes LAN. Je to naprosto univerzální a spolehlivé řešení a lze ho i překonfigurovat na jiný způsob použití (klasické AP, bridge atd.) Nevýhodou je, že zabírá místo a slot v zásuvce i síťové kartě.

Jenom pro úplnost - i některé USB dongle mají konektor pro externí anténu, takže vždy neplatí to, co psal Dmitrij.

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #4 : April 22, 2011, 13:33:57 »

APčko je modem nebo router? ...nebo něco jiného? Každopádně, pokud to vyžaduje zásuvku na 220V, tak tudy pro mě cesta nevede. Ale i tak díky za tip.
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #5 : April 24, 2011, 18:18:11 »

Např. http://cz.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217474145063

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #6 : May 03, 2011, 08:45:17 »

Tak jsem si koupil tu kartu EDIMAX ew-7711N. Po vložení do PC Mandriva detekovala nový HW, ve správci sítí se mi objevila položka bezdrátové Wi Fi připojení ale nevidím v něm žádné "okolní počítače" k připojení.
Není nutné ještě doinstalovat nějaké balíčky, aby byl signál z mého routeru vidět a já se k němu mohl připojit?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #7 : May 03, 2011, 09:18:37 »

A nastavil jsi tu kartu? Zkus si přečíst toto:
http://www.mandrivalinux.cz/nastaveni-a-sprava-siti-v-mandriva-linuxu/

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #8 : May 04, 2011, 13:56:31 »

Ano to už jsem taky zkoušel.

Při pokusu o nastavení nové wi fi sítě jsou dvě možnosti výběru síťového rozhraní pro nastavení:
wlan0: RaLink Device 3060
Použít ovladač z Windows (pomocí ndiswrapper)

Když zvolím wlan0: RaLink Device 3060, tak nemám na výběr žádnou síť. Je zde pouze "Neuvedeno – upravit ručně".

V režimu nastavení bezdrátového připojení je nutné zvolit:
Operační režim: Ad-hoc, Spravované, Primární, Repeater, Sekundární, Auto
Režim šifrování: Omezený WEP, Otevřený WEP, WPA/WPA2 Enterprise, WPA/WPA2 předsdílený klíč, Žádné
a vyplnit:
Název sítě
Šifrovací klíč
Zde jsem vyzkoušel všechny alternativy – ovšem bez úspěchu.
(V případě režimu šifrování se  kterákoliv varianta nastavení změní při dalším pokusu na  Otevřený WEP)

V dalších krocích jsem vše ponechal na automatice.

Při pokusu o připojení se objeví hláška:
"Při testu spojení na síti se vyskytly problémy.
To může být způsobeno neplatným nastavením sítě nebo problémy na vašem modemu nebo směrovači.
Můžete zkusit znovu spustit nastavení a ověřit volby pro připojení."

Bohužel nemám žádné ponětí o tom, jaký ovladač z Windows bych měl použít při druhé možnosti výběru síťového rozhraní pro nastavení (pomocí ndiswrapper). Ve Win se pro instalaci ovladače příp. aplikace používá .exe soubor a já jsem vyzkoušel všechny .ini soubory z Program Files/Edimax, které tam byly, ale vždy to skončilo chybou „Nelze nainstalovat ovladač ndiswrapper  … a název .ini souboru“.

Neví někdo, kde je zakopaný pes?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : May 04, 2011, 14:01:23 »

Máš povolené Non-Free zdroje?  RaLink by měl fungovat celkem spolehlivě. Mám jej na jednom stroji a v klidu to jede...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #10 : May 04, 2011, 15:16:25 »

Vzhledem k tomu, že se mi nedaří zprovoznit Wi Fi, tak nejsem připojen k internetu.
Jediné zdroje, které mám k dispozici jsou ty na CD a pak to co stáhnu v práci z RPM search.
Pokud mi můžeš napsat, které balíčky budu potřebovat, tak si je stáhnu a zkusím to.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #11 : May 04, 2011, 18:46:48 »

Vzhledem k tomu, že se mi nedaří zprovoznit Wi Fi, tak nejsem připojen k internetu.
a co jít cestou nejmenšího odporu a na chvíli využít starý dobrý kabel? nastavíš zdroje, balíčky by se ti pak měly IMHO stáhnout automaticky teda až budeš laborovat s nastavením wifi karty

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #12 : May 05, 2011, 09:34:09 »

Nechci se s tím PC "stěhovat", ale vypadá to, že budu muset.
Jen nevím, jestli to k něčemu bude? Při pokusu o nastavení wifi už si systém o doinstalování balíčků řekl a nehlásil, že by mu nějaký chyběl. Při dalších pokusech už systém nic nechtěl - pouze vyzývá k ručnímu nastavení.
Ještě zkusím nainstalovat ovladač pro Linux, který jsem našel na stránkách EDIMAXu. To ale není .rpm balíček (má koncovku.tar.bz2), tak budu muset nastudovat, jak to provést. Nic podobného jsem nikdy předtím nedělal a podle návodu v příručce od Ivana Bíbra se mi to nepovedlo.
I tak děkuji za radu.
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #13 : May 05, 2011, 20:41:05 »

To ale není .rpm balíček (má koncovku.tar.bz2), tak budu muset nastudovat, jak to provést. Nic podobného jsem nikdy předtím nedělal a podle návodu v příručce od Ivana Bíbra se mi to nepovedlo.
Nechci tě podceňovat, ale na tvém místě bych na nezbytnou dobu použil raději ten kabel. Ušetříš tím spoustu času.

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #14 : May 09, 2011, 10:14:55 »

Tak jsem přestěhoval PC, připojil se k netu přes kabel, povolil non-free zdroje a aktualizoval systém. Bohužel, s bezdrátovým připojením je to stále stejné.
Chci se proto zeptat, jestli mi někdo neporadí, jak zjistit, který balíček má na svědomí instalaci ovladače RaLink 3060. Já totiž ani nevím, jak se ten balíček jmenuje. Ve win mám driver označen jako 2860 - nemůže být chyba i zde? Na stránkách RaLinku jsou totiž ke stažení odlišné ovladače pro RT 2860 (ver. 2.4.0.0 z 07/16/2010) a RT3060 (ver. 2.4.1.1 z 12/17/2010).

Ve win (2000) si ve správci zařízení najdu síťovou kartu, pravým tlačítkem rozkliknu nabídku a zvolím "vlastnosti" a v nich zadám "aktualizovat ovladač". Lze toto provést v MDV? Pokud ano, jak?

Je zde uvedena i cesta k driveru (ve win) a tak jsem zkusil nastavit síť přes ndiswrapper, ale opět s chybovou hláškou. Na netu jsem se však dočetl, že ndiswrapper vyžaduje drivery z Win XP - smůla.
: [1] 2
   |   
 
: