Přihlásit
: 1 [2]
   |   
: [VYŘEŠENO] Nastavení práv síťové tiskárny(+skeneru)  ( 16088 )
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #15 : May 06, 2011, 10:48:01 »

PCv: Přípojný bod (pokud to správně hledám v ovládacím centru, kliknutím na Vlastnosti u dané tiskárny) začíná ipp ne lpp. Vadí to?
je to spravne, umackl jsem se
PCt: kde takto nastavím firewall? Jestli v Ovládací centrum--Bezpečnost--Nastavit váš osobní firewall, tak tam dialog, kde bych vyplňoval službu, port a adresu/masku sítě nemám (nebo ji neumím najít). viz. screenshot v příloze
do toho radku "Dalsi porty" vypln 631/tcp, 631/udp, v tomhle nastavovatku jednotlive adresy nenastavis, melo by to fungovat i tak.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #16 : May 06, 2011, 10:50:14 »

Teď jsem si všiml, že pokud jsem na localhost:631 a najedu v Printers na tu nově přidanou tiskárnu a rozkliknu ji, tak mi to najede na její detail, tam je zase to usb, ale hlavně adresa v prohlížeči se změní na http://xxx.xx.xxx:631/printers/Samsung-CLX-3180-Series (místo xx je adresa počítače, na který je napojená tiskárna)
jj, to je dobre. V nastaveni serveru cups o kterem jsem psal (system-co...-pr...) je oznaceni sluzby (ipp = internet printing protocol), ve webove aplikaci cilova adresa a port (IP:port). Pripojny bod se pak tyka toho stroje, kde je tiskarna pripojena fyzicky (PCt)


* tisk_nastav2.png (75.73 , 643x527 - 550 .)
« : May 06, 2011, 10:58:05 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #17 : May 06, 2011, 10:50:38 »

Pro seznam otevřených portů můžeš zkusit i nmap IP -- proskenuje to otevřené porty. Asi to zakřičí na FW...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #18 : May 06, 2011, 11:12:53 »

takze - fungujes s tiskem OK i u zapnutého fw?

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
tomba
Newbie
*

Karma: 0
: 41


« #19 : May 06, 2011, 11:37:15 »

PCv: funguje tisk naprosto bez problémů (tisknuto 6 různých úloh, z různých programů - prohlížeč, kwrite, openoffice.org atd.) a to jsem ještě nenastavil ty porty
PCt: zase neprošel jeden tisk. Sice bylo vidět, že tiskárna něco jakoby chce přijmout(možná i přijmula), ale pak nic nevylezlo (to samé to dělalo dříve, ale teď už to aspoň nedělá u toho PCv)

Přenastavuji firewall na PCt takto: 631/tcp 631/udp (v příkladu u firewallu mezi nimi také není čárka, ale mezera, tak jsem to udělal bez čárky, s mezerou oproti vámi navrhovaného. Doufám, že správně)

PCv: tisk i poté dobře funguje
PCt: tisk funguje, ale nemusí to být nutně tímto přenastavením (na PCt tisk blbnul v méně případech než u PCv a zkoušel jsem jen 5 různých tiskových úloh)

nmap mi vypsal chybu, viz. příloha

Myslím, že tisk je asi možné pokládat za opravený. A skenování?? (omlouvám se, budu u počítače až kolem 13. hodiny, další postup, pokud mi ho sem napíšete, tedy vyzkouším hned poté a postnu sem výsledek)


* nmap_terminal.png (16.34 , 760x94 - 560 .)
« : May 06, 2011, 11:43:33 tomba »
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #20 : May 06, 2011, 11:50:22 »

ve fw na dane adrese zablokoval pristup, coz je vlastne spravne.
Na skenovani zaloz novy thread,  at se to nemota dohromady
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: 1 [2]
   |   
 
: