Přihlásit
: [1]
   |   
: Mandriva a VirtualBox - chyba hardwarové akcelerace (VT-x/AMD-V)  ( 8657 )
Shampoo
« : May 16, 2011, 16:17:08 »

Zdravím,

snažím se spustit Mandrivu 2009 64bit přes VirtualBox a při spuštění mi hlásí, že mám špatně nastavenou hardwarovou akceleraci VT-X/AMD-V v BIOSu. Žádné takové nastavení jsem ale v BIOSu nenašel.

Zkusím stáhnout 32bit, ta by měla fungovat, protože tam není tohle nastavení nutné. Máte ale někdo nějaké tipy a rady?

Díky moc za pomoc.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : May 16, 2011, 16:20:54 »

S virtualizací je trochu problém:
je hostovaný počítač a hostující a je nutné rozlišovat mezi nimi a popsat problém pořádně:
  • Hostující OS je co??
  • Hostovaný OS je MDV 2009 64b -- proč zrovna 2 roky stará verze? Teď je 2010.2
  • Kde a co hlásí chybu HW akcelerace?
  • Jaká verze VirtualBoxu

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Shampoo
« #2 : May 16, 2011, 16:29:59 »

Chyba:
Hardwarová akcelerace VT-x/AMD-V byla povolena, ale nefunguje. Váš 64bitový host nebude schopen detekovat 64bitové CPU a nespustí se.
Prosím ujistěte se, že jste správně povolili VT-x/AMD-V v BIOSu na vašem hostitelském počítači.

Hostující OS je Windows 7 - Ultimate 64bit
Hostovaný OS je Mandriva Linux free 2009.1 64bit (z důvodu, že jsem si již před nějakým tím rokem chtěl Linux vyzkoušet, ale až teď jsem se k tomu dostal)
Chyba se hlásí přesně po nastartování virtuálního Linuxu
Verze VirtualBoxu je 4.0.6

Já si novou verzi stáhnu, ale myslel jsem, jestli se to nedá vyřešit nějakým jiným způsobem.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : May 16, 2011, 17:02:54 »

Neřekl bych, že se jedná o problém v Mandriva Linuxu Tohle je chyba v nastavení ve VirtualBoxu ve Winckách a nebo v BIOSu. Máš možná desku, která toto nepodporuje...
S winckama bohužel nepomůžu -- neznám a nepoužívám.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Shampoo
« #4 : May 16, 2011, 17:14:35 »

V BIOSu jsem právě žádnou takovou volbu nenašel, takže asi nepodporuje deska.

Stáhnu si tedy 32bit 2011.2.

Jinak díky moc za rady.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #5 : May 16, 2011, 17:17:41 »

Bud a nebo to můžeš vypnout ve VirtualBoxu>Nastavení počítače > Systém > Akcelerace. Tam odtrhni Povolit VT-x/AMD-V

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Shampoo
« #6 : May 16, 2011, 19:33:32 »

To ale v případě, že chci instalovat 64bit, se opětovně aktivuje... Je to asi nutné při 64bit verzi.
Rellik - Dušan
Sr. Member
****

Karma: 0
: 270



« #7 : May 23, 2011, 20:05:06 »

No pokud chceš linux pouze vyzkoušet, jak píšeš, tak si stáhni LIVE CD a nemusíš nic instalovat a řešit... Celý systém se spustí z CD ;-)

PC: INTEL DUAL CORE 2800, 4Gb ram, 1x 160Gb hdd, 1x 120Gb hdd, Grafika X4500 / 256Mb - Mandriva 2010 KDE / Mageia 1 KDE
Notebook: ACER Aspire ONE - INTEL Atom 1600, 1Gb ram, 16Gb SSD - Mandriva 2010 KDE
: [1]
   |   
 
: