Přihlásit
: [1]
   |   
: Wifi Broadcom  ( 9458 )
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« : June 07, 2011, 17:20:11 »

na notebooku Compaq 610 som dcere nainstaloval novu Mageiu. Snazim sa presviedcat clenou rodiny aby nepouzivali Windows     Vsetko funguje super az na Wifi a ten isty problem som mal aj Mandrivou 2010.2
karta je Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY
Nainstaloval som ovladace Broadcom z repozitarov, tiez pomocou ndiswrapperu. Wifi karta funguje vacsinou nacita vsetky siete v okoli, len nie tu moju, ktora ma najsilnejsi signal. Raz sa mi ju sice podarilo nacitat, ale nedalo sa pripojit. Zda sa mi, ze som vycerpal vsetky moznosti, ma este niekto nejaku radu? najviac ma na tom stve, ze s Voknami pripojenie fungovalo.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : June 07, 2011, 18:09:02 »

"nacita vsechny site... ale ne moji" - over si, zda mas nastaveny
1. na vysilaci a prijimaci spravny kanal
Pokud sit vidis, ale neumis se pripojit, pak over, zda je
2. spravne nastavene sifrovani
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #2 : June 07, 2011, 18:42:58 »

No, to moze by ten problem, ale ja netusim kde sa to nastavuje 
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #3 : June 07, 2011, 19:04:17 »

2. ten prijem je bez sifrovania, na prijimacom zariadeni je to nastavene tak, ze spolupracuje len so zariadeniami s povolenymi MAC adresami. Cize do prijimaca som zadal MAC adresu Broadcom zariadenia a toto zariadenie je potom povolene. Sifrovanie sa nepouziva. Tak to bude asi len tym kanalom, ale to neviem ako sa nastavuje.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : June 07, 2011, 20:59:18 »

ale to neviem ako sa nastavuje.
Mrkni do manuálu k routeru, případně proklikej v routeru nastavení u položky wifi.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #5 : June 08, 2011, 09:00:53 »

Tak tu su wifi nastavenia reutera Linksys WAP54G KH:
Mode: Mixed - povolene Wireless G aj B
Chanel: 1-2.4123GHz
SSID Broadcast: Enabled
No Encryption
Security Mode: Disabled
Zapnuty filter MAC adries: Len tie MAC adresy maju pristup na WIFI, ktore su uvedene je tam aj MAC adresa karty Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY, ktora je v notebooku, ked bol na nom nainstalovany Windows, tak WIFI fungovalo.
Advanced Wireless Settings
Authentication Type: OPEN SYSTEM (default)    
Basic Rate: default    
Transmission Rate: Auto (default)    
CTS Protection Mode: Auto (default)   
Frame Burst Mode: Enabled   
Antenna Selection: Diversity
Beacon Interval:    ( Default: 100, Milliseconds, Range: 20~1000 )
DTIM Interval:    ( Default: 3, Range: 1 - 255)
Fragmentation Threshold:    (Default: 2346, Range: 256 - 2346)
RTS Threshold:    (Default: 2346, Range: 256 - 2346)

Bude vediet niekto poradit?
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #6 : June 08, 2011, 14:11:45 »

  Už mi to ide. Urobil som vela pokusov, ale asi zabral ten, ze som vypol filtraciu MAC adries na reuteri a po restarte sa nootebook chytil. Potom som zasa zapol filtraciu, ale Wifi bezi nadalej. Tak je to vyriesene, dcera bude musiet pouzivat Linux. 
Dakujem vsetkym.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #7 : June 08, 2011, 14:58:48 »

No slava.
Jen slovicko k zabezpeceni; na notesu se jistis MAC adresou, aby jsi se nepripojil do cizi wifi, to je OK (nikoli neprustrelne). Ale na wifi routeru by jsi mel taky zajistit, aby ti nekdo cizi nelezl do site. Nejde jen o kB, ale o bezpecnost - jakmile tam nekdo ziska pristup, muze čuchat po cele siti a že se toho da zjistit az neprijemne moc (IP, hesla, kody, druhy OS, spustene sluzby,...)
H.
« : June 08, 2011, 15:00:41 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #8 : June 08, 2011, 17:31:34 »

Ja mam prave router zabezpeceny MAC filtrom.  Do routra musim zadat MAC adresu zariadenia, ktore sa k nemu moze pripojit ine adresy su automaticky odfiltrovane, myslis ze je to nedostatocna ochrana?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #9 : June 08, 2011, 20:06:43 »

Ano. Packety lítají vzduchem nezašifrované. Pokud se (např.) připojuješ k nezašifrované službě (např. stahuješ email bez SSL), tak každý může odposlechnout nejen co je v mailu, ale i heslo. Například.
Můžeš si to představit jako převoz tajného nákladu po silnici. Sice nikoho, kdo nemá "dálniční známku" nepustíš na silnici, tak nebráníš mu, aby si sedl vedle cesty a koukal, co se vozí v autech s otevřenou korbou. V případě ovšem, že budeš šifrovat síť, tak náklad budeš posílat v autech s uzavřenou korbou. A i když někdo bude sedět u cesty, tak mu to bude houby platné -- uvidí, že jezdí auta. A co v nich vozíš...?

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #10 : June 09, 2011, 09:22:00 »

Aha, uz som to pochopil, takze doporucujes kazdopadne zasifrovat. Co by si mi poradil aky system sifrovania, aby bol kompatibilny aj s linuxom aj s windowsom. Mam vo wifi sieti asi 10 pocitacov.
Vdaka za radu.
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #11 : June 09, 2011, 10:15:12 »

to zalezi na tom, co umoznuje zarizeni a linuxovy ovladac pro wifinu, to musis pohledat sam. Na netu je na to tema spousta clanku, hledej napr. "wifi zabezpeceni"
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #12 : June 13, 2011, 13:15:04 »

Wifi siet som zasifroval (WPA2) pomocou Wiki a Vas. Linux aj Vokna bezia bez problemov. Dakujem vsetkym.
Rostislav Pavlik
Full Member
***

Karma: 2
: 162


« #13 : June 14, 2011, 08:12:56 »

A predsa nastali problemy. Pri pouziti WPA2, ked restartujem pocitac, tak sa k wifi sieti nechce automaticky pripojit. Musim znova nastavit siet, aby sa pripojil. Bez WPA2 zabezpecenia to funguje normalne. 
: [1]
   |   
 
: