Přihlásit
: [1]
   |   
: Hláška k wifi na obrazovce  ( 5237 )
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« : June 26, 2011, 14:21:09 »

Příjemný den přeji
Mám dotaz jak se zbavit otravné hlášky (viz obrázek) co se mi objevuje s železnou pravidelností co cca 10 minut. Začalo se mi tak dít poté když jsem se v nějakém hotelu připojil do místní sítě kterou měli nastavenou jako proxy server přes web a pak se vrátil domů a doma se to začalo objevovat.


* Stepanka_wall1.png (124.45 , 433x240 - 603 .)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : June 26, 2011, 15:11:41 »

Mas nastavene automaticke aktualizace? Mozna to vyvolava potrebu. Nastavis zde:
Ovládací centrum, Správa SW, Nastavení zdrojů SW pro instalaci a aktualizaci, Volby, Proxy
Pripadne tamtez, v modulu sprava siti, tam je nekde take, ted to nemam otevrene. Samostatne se da spustit prikazem drakproxy, nastaveni se uklada do /etc/profile.d/proxy.sh.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #2 : June 26, 2011, 15:41:17 »

Tak nastavení mám takhle (viz obrázky) vše jak bylo instalováno nic jsem neměnil.
v souboru  /etc/profile.d/ nemám soubor proxy.sh
Jen pro doplnění . Ta hláška se děla cca 14 dní a pak definitivně se wifi odmlčela a nebylo ji šanci oživit (net šel jen přes kabel) a tak jsem se rozhodl k razantnímu kroku a to nové instalaci > čili krom složky /home vše smazáno a od nova. A hláška se objevuje opět, čili musí být někde v /home  ukryta :-(


* Stepanka_wall2.png (20.46 , 453x255 - 576 .)
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #3 : June 26, 2011, 15:42:15 »

a druhej obrázek :


* Stepanka_wall3.png (20.01 , 610x447 - 586 .)
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #4 : June 26, 2011, 15:53:56 »

ten "vhodny kofiguracni skript proxy" co system "nemuze nalezt" je zminene /etc/profile.d/proxy.sh. Mate ho? Co v nem je?
Zkuste ho prejmenovat/presunout a podivat se na nastevni proxy v ovladacim centru znovu s tim, ze date ulozit; mel by se objevit novy proxy.sh s defaultnim nastavenim.
Pak asi nejlepe restartovat system.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Daniel Jan
Full Member
***

Karma: 2
: 145


daniel_j@njs.netlab.cz

242962207
« #5 : June 26, 2011, 16:14:01 »

Nic takového tam není a ani nemůže být , tento problém se vyskytuje i po kompletní přeinstalaci formátování disku " / " , vše je nové vyjma  " /home " . Připojení jsem udělal jen doma na wifi. 
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : June 26, 2011, 17:04:25 »

pak je neco zrejme v rezii grafickeho prostredi, ktere si uklada nastaveni jinam nez do /etc, tedy nejakam do /home/user, pro nastaveni pouziva kazde prostredi jine adresare v /home. Takze bud pohledat, nebo nekam zazalohovat/nekam presunout podezrele adresare a soubory zacinajici teckou a nechat nastaveni vygenerovat znovu do defaultu.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
: [1]
   |   
 
: