Přihlásit
: [1]
   |   
: Prosím pomoc ! potřebuji radu na nějaký program na střih videí a úpravy  ( 10512 )
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« : June 29, 2011, 09:48:37 »

Prosím o radu, chtěla bych prográmek na úpravu a střih videí v Mandrivách
Moc Vám všem děkuji za odpověď a rady Pája-akara
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : June 29, 2011, 10:27:30 »

hledej v repozitarich avidemux
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #2 : June 29, 2011, 10:57:31 »

Děkuji,
avidemux jsem hledala a nainstalovala a píše mi chyba nevím co vše tam má být doinstalováno?
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : June 29, 2011, 12:07:21 »

instalovala jak, odkud?
chyba jaka? Okopirovat sem zneni.
Ta chyba je pri spusteni avidemuxu, nebo pri nahravani videa do programu?
Pokud videa, co je to za video?
jake pouzivas graficke prostredi, a jaky avidemux jsi instalovala? (nazev balíčku/ů)
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
Paur
Hero Member
*****

Karma: 31
: 1 416


http://pavel-linux.blogspot.com/

312891810
« #4 : June 29, 2011, 22:08:21 »

Avidemux je vhodný pro nejjednoduěěí úpravy videa a konverzi formátů. Pokud máš na mysli vložení titulků, prolínaček, efektů atd., bude potřeba silnější kalibr - kdenlive, lives, pitivi, kino...

NTB: Acer Extensa 5220 (Celeron 1,73 GHz,2GB), Mageia 2 32bit KDE 4.8.2)
PC: Intel C2D E4300,2GB,NVidiaGF7600GS,Mageia 2 32 bit KDE 4.8.2, WinXP Pro
Tablety: SmartQ V5-II (ARM 720 MHz, 256 MB, 2 GB, Android 2.1, Ubuntu 9.10 LXDE), Archos 101G9 (OMAP 2x1 GHz , 512 MB, Android 4)
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #5 : June 30, 2011, 20:21:21 »

instalovala jak, odkud?
chyba jaka? Okopirovat sem zneni.
Ta chyba je pri spusteni avidemuxu, nebo pri nahravani videa do programu?
Pokud videa, co je to za video?
jake pouzivas graficke prostredi, a jaky avidemux jsi instalovala? (nazev balíčku/ů)
H.

tak avidemux mi už nejde znova nainstalovat instaluji to z balíčků "správa softwaru" a mám tam na výběr avidemux cli, gtk a qt4 a teď mi u všech píše "Promiňte, ale následující balíček nelze vybrat:" když to chci nainstalovat
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #6 : June 30, 2011, 20:32:40 »

tak jsem si nainstalovala ten kdenlive a jaký máte s ním zkušenosti, snad se v tom naučím :-). Díky za rady
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #7 : July 01, 2011, 09:08:49 »

Tak vše funguje jen mám radu proč mi nejde u formátu MP4 z mé video kamery HD převod na avi či dvd formát zvuk?
děkuji za odpovědi :-)
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #8 : July 01, 2011, 11:34:57 »

A v jakém formátu ten zvuk je? Pokud to je to .mp4a, tak s tím jsem měl, v rámci testování, problém v Avidemuxu i v ffmpegu. V Kdenlive jsem to nezkoušel. Zatím jsem to neřešil - nemusel jsem .
Podobný problém řešili např zde http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=515632, ale je to anglicky.
Kompletní návod ke Kdenlive je na Wiki http://cs.wikibooks.org/wiki/Kdenlive nebo přímo na autorových stránkách v .pdf http://files.jandrabek.cz/Kdenlive.pdf.
« : July 01, 2011, 11:42:24 venca68 »
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #9 : July 01, 2011, 21:45:56 »

ahojky, tak píši zas formát je mp4a
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #10 : July 02, 2011, 16:57:25 »

Je to poněkud kostrbaté, ale jde to.
Stáhni si program MediaCoder http://www.mediacoderhq.com/download.htm a nainstaluj pomocí Wine. Tímto programem, který umí i česky, můžeš překonvertovat celé video, nebo můžeš vyextrahovat pouze zvukovou stopu - např. do .mp3. Já jsem testoval pouze audio do .mp3 a jde to.
Pak si otevři původní video v Avidemuxu (pokud ti nejde ten Linuxový tak si můžeš nainstalovat Win verzi pomocí Wine, stejně jako MediaCoder) nebo v Kdenlive a vyextrahovanou stopu si tam k videu načti. Já to zkoušel pouze v Avidemuxu, Kdenlive se v mém PC chová poněkud nevyzpytatelně, a funguje to. Tímto způsobem nahradíš formát zvuku .mp4a formátem .mp3 a můžeš stříhat.

akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #11 : July 02, 2011, 22:11:47 »

Díky za radu, nainstalovala jsem si ten Media coder a stejnak když zkusím převést jen na zvukovou stopu napíše error přímo toto "onput not writable" tak nevím co s tím
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #12 : July 02, 2011, 23:13:19 »

V záložce "Video" (vlevo dole) musí zůstat políčko Povolit video nezaškrtnuto (všechna pole jsou šedá)

V záložce"Audio" nastav:
Zdroj - zaškrtni automatický
Enkondér - LAME MP3
Převzorkovat - Originál
Kanál - Stereo
Audio ID - 0
Míra zesílení - 0
a zaškrtni - Povolit audio, políčka Kopírovat audio, external file a Normalizace zůstanou nezaškrtnuta.

Když jsi v záložce "Audio", tak vpravo jsou záložky pro nastavení kodeků. Najdi záložku "LAME MP3" a nastav kvalitu, kterou požaduješ.
No a to je vše, teď stačí kliknout na "Start" a mělo by to jít. Pokud máš nastaven výstupní adresář na "Original folder", tak se ti uloží soubor do stejné složky, ve které máš video - soubor bude mít stejný název s příponou .mp3.
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #13 : July 03, 2011, 11:23:32 »

Návod, který jsem psal včera je aktuální pro verzi 0.6.2. Pro poslední verzi platí obdobně následující:

V záložce "Video" (vlevo dole) musí zůstat políčko Povoleno nezaškrtnuto (všechna pole jsou šedá).

V záložce"Audio" nastav:
zaškrtni povoleno
Formát - LAME MP3
Enkondér - zaškrtni automatický
Zdroj - zaškrtni automatický
Převzorkovat - Originál

Ostatní políčka zůstanou nezaškrtnuta.

Nyní jsem zkoušel novou verzi (0.8.1 build 5166), a když video povolíš a necháš zaškrtnutá políčka Kopírovat video a Automatický výběr u Enconderu a Zdroje, uloží se ti video ve formátu .mp4 se zvukem v .mp3.
akara89
Newbie
*

Karma: 0
: 8


193222950
« #14 : July 03, 2011, 12:59:02 »

To Venca86: tak moc děkuji vypadá to, že to bude i fungovat, jsem Vám moc vděčná za rady :-) Přeji hezkou neděli
: [1]
   |   
 
: