Přihlásit
: [1]
   |   
: Jak donutit Kaffeine k zobrazení TV signálu?  ( 4694 )
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« : July 23, 2011, 17:02:37 »

Programy jsem naladil, přidal a setřídil, ale Kaffeine je nezobrazí. Přitom mi funguje jak okamžité tak i plánované nahrávání. Při dvojkliku na zvolený program se na obrazovce vypíše EPG zvoleného programu, ale obrazovka zůstává černá a nejde ani zvuk.
Poradí někdo?
Mám MDV MDV2010.2-32b a Kaffeine ve verzi 1.2.2.
lukas.v
Full Member
***

Karma: 2
: 145


« #1 : July 24, 2011, 10:00:40 »

Jak to vypadá? Ještě je dotaz aktuální? Bylo by dobré projít znovu návod na zprovoznění TV karty. Popř. napiš označení modelu TV karty a jak jsi postupoval při jejím zprovozňování.
U hardwaru jedna z hlavních věcí je napsat označení HW a jak jsi jej instaloval. Samozřejmě ocejňuju info o verzi MDV, ale to nestačí.
Mj. jakou máš verzi KDE a jaký je jeho zdroj?
Edit: Jde mi taky o Kaffeine. V oficiálních repozitářích je pořád ještě KDE 4.4.5 s Kaffeine 1.0
« : July 24, 2011, 10:12:07 lukas.v »

PC: 1.6GHz, 2GB RAM, 250GB HDD; Mageia 1 - 64bit; KDE 4.6.5
Netbook - Asus Eee 1000H: 1.6 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD; Debian Squeeze 32bit, KDE 4.4.5; Windows XP SP3
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #2 : July 24, 2011, 11:01:48 »

Jak to vypadá? Ještě je dotaz aktuální? Bylo by dobré projít znovu návod na zprovoznění TV karty. Popř. napiš označení modelu TV karty a jak jsi postupoval při jejím zprovozňování.
U hardwaru jedna z hlavních věcí je napsat označení HW a jak jsi jej instaloval. Samozřejmě ocejňuju info o verzi MDV, ale to nestačí.
Mj. jakou máš verzi KDE a jaký je jeho zdroj?
Edit: Jde mi taky o Kaffeine. V oficiálních repozitářích je pořád ještě KDE 4.4.5 s Kaffeine 1.0
Karta je Technisat Air Star 2, ale tady by problém být neměl. Ta karta mi běhala bez problémů s Kaffeine už pod MDV2008. Dokonce jsem si znovu MDV2008.1 nainstaloval a vše tam funguje jak má.
Kartu jsem nijak nezprovozňoval, jen jsem do stávajícího PC vrazil nový pevný disk a nainstaloval MDV2010.1 a co poznala to tam bylo. Pak jsem po čase aktualizoval systém na MDV2010.2 a to je vše. KDE je ve verzi 4.4.5, zdroj - oficiální repozitáře.
Problém bude v Kaffeine. Zkoušel jsem instalovat i jiné distribuce (Ubuntu, Debian, OpenSuse) a všude to je stejné.
Ve staré verzi Kaffeine pod MDV2008.1 je v záložce "Nastavení" i kolonka "nastavit Xine". Ta v aktuálním Kaffeine chybí. Nainstaloval jsem sice všechny balíčky co měly s Xine něco společného, ale nic se nezměnilo. A ono nefunguje právě to přehrávání videa - nejen TV ale ani .avi, .mpg nebo .mp4. To jsem zaregistroval až nyní, pro přehrávání videa používám SMPlayer nebo VLC.
Např. pod VLC je DVB-T tuner plně funkční, ale není to tam tak pohodlné jako pod Kaffeine. Proto bych to rád zprovoznil. Sice se bez toho obejdu, nahrávat můžu a TV mám i v monitoru (Samsung T240HD), takže jsem na to nikdy moc netlačil, řešil jsem přednostně jiné problémy .
D.Palamarchuk
Sr. Member
****

Karma: 7
: 377

156814113
« #3 : July 24, 2011, 13:03:44 »

Myslim si, ze problem je s kodekami xine. Podivej se jestli mas naistalovany balicek xine-plugins.

V novych verzi kaffeine nastaveni xine je ulozeno v souboru xine.config: /home/xxx/.kde4/apps/kaffeine.

PC: AMD AthlonII X4 2,6GHz 4GB RAM Zotac NVidia GT240 AMP 512MB VRAM Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
Netbook: HP Pavilion dm-1 Intel Pentium U4100 1.3GHz 3GB RAM Intel X4500MHD Mageia 2 64bit KDE 4.8.5
venca68
Jr. Member
**

Karma: -4
: 84


« #4 : July 24, 2011, 14:24:04 »

Myslim si, ze problem je s kodekami xine. Podivej se jestli mas naistalovany balicek xine-plugins.

V novych verzi kaffeine nastaveni xine je ulozeno v souboru xine.config: /home/xxx/.kde4/apps/kaffeine.

Balíček xine-plugins nainstalovaný mám (ve verzi 1.1.18.1).
Xine-config mám v adresáři /home/venca/.kde4/share/apps/kaffeine. Přiznám se však, že netuším co bych měl změnit, aby to začalo fungovat. Je toho tam příliš mnoho.
Čeho bych si měl všímat? Toto je např. video driver:

# video driver
# { auto  aadxr3  dxr3  xv  opengl  raw  SyncFB  xshm  caca  aa  xxmc  none  sdl  vidixfb  vidix  fb  xvmc }, default: 0
#video.driver:auto

Ale ani v nejmenším netuším, jestli je zápis v pořádku, nebo ne.

: [1]
   |   
 
: