Přihlásit
: [1]
   |   
: Přesměrování portů  ( 5243 )
monte
Jr. Member
**

Karma: 0
: 74


montecze
« : June 09, 2011, 16:14:08 »

Dobrý den,
potřebuji přeroutovat port 80 na nějaký jiný, např 800 na severu s mandrivou, ale netuším jak.
Nějaké nastavení v Apache? 

Děkuji předem za jakoukoli pomoc
« : June 09, 2011, 16:18:14 monte »

♥GTK+♥
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #1 : June 10, 2011, 08:17:49 »

Proc? Pro cely system? Nebo jen pro 1 aplikaci? Z duvodu bezpecnosti to nema velky smysl.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
monte
Jr. Member
**

Karma: 0
: 74


montecze
« #2 : June 15, 2011, 18:47:46 »

No, jinak
Server v síti posílá WWW do sítě na 80, ptám se zdali je možné aby vysílal na jiném a jak Děkuji.

♥GTK+♥
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #3 : June 15, 2011, 19:36:10 »

http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/215955
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/129554
http://www.zive.cz/clanky/konfigurujeme-apache---soubor-httpdconf/sc-3-a-4626/default.aspx , hledej parametr "listen"

z knizky Apache servere 2: "Direktiva Port přiřazuje hostiteli číslo portu od 0 do 65535. Chybí-li direktiva Listen nebo BindAdress, která by specifikovala číslo portu, nastaví direktiva Port síťový port na ten, kterému server naslouchá. Specifikuje-li nějaká direktiva Listen nebo BindAdress číslo portu, pak direktiva Port nemá žádný vliv na to, kterému portu server naslouchá. Direktiva Port nastavuje systémovou proměnnou SERVER_PORT  (pro CGI a SSD a používá se, když serer musí generovat lokátory URL, kterými se odkazuje sám na sebe.
Syntaxe: Port číslo
Standardní nastavení: Port 80
Omezení: všechna čísla portů, nižší než 1024 jsou rezerována pro standardní služby jako TELNET, SMTP, POP3, HTTP, FTP ap. Všechna čísla portů jsou přiřazena standardním službám a dají se najít v souboru /etc/services. Pokud chceme mít jistotu, dají se pro server Apache použít všechna čísla kromě 80 (použijme raději vysokou hodnotu, třebas 8000).
Pozn. Pokud nejsme uživatelem root a chceme spustit Apache pro experimenty, musíme použít port vyšší než 1024, protože jen root může na těchto vyčleněných portech spouštět služby, jako je např. Apache.
Pokud chceme nastavit port pro virtuálního uživatele, lze k tomu využít i kontejner <VirtualHost>.
H.
« : June 15, 2011, 19:49:07 Hobil »

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
monte
Jr. Member
**

Karma: 0
: 74


montecze
« #4 : June 16, 2011, 17:24:39 »

Mockrát Děkuji. Hned to vyzkouším.

♥GTK+♥
monte
Jr. Member
**

Karma: 0
: 74


montecze
« #5 : June 16, 2011, 18:02:53 »

Tak to funguje přesně jak jsem chtěl, děkuji.

♥GTK+♥
: [1]
   |   
 
: