Přihlásit
: [1] 2
   |   
: Nová Mandriva 2011  ( 12884 )
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« : August 28, 2011, 07:37:12 »

Včera jsem nainstaloval 2011 RC2 a do ní Xfce a po restartu v Xfce nefunguje správce oken a i když mám nastavené 4 pracovní plochy tak se zobrazuje jen jedna. Jinak vše do restartu fungovalo dobře. Stejná chyba byla i v RC1. Zkoušel také někdo prostředí Xfce?
něco z logů:
:
Aug 28 06:57:47 localhost gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
Aug 28 06:57:47 localhost gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_show: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed

:
Aug 28 06:56:54 localhost gnome-session[2929]: WARNING: Could not launch application 'at-spi-registryd-wrapper.desktop': Unable to start application: Failed to execute child process "/usr/li
b/at-spi-registryd" (Adresář nebo soubor neexistuje)
Aug 28 06:57:08 localhost gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-WARNING: gtkwidget.c:5698: widget not within a GtkWindow
Aug 28 06:57:16 localhost gdm-simple-greeter[3081]: WARNING: Unable to load CK history: no seat-id found

:
gnome-session[2929]: WARNING: Could not launch application 'at-spi-registryd-wrapper.desktop': Unable to start application: Failed to execute child process "/usr/lib/at-spi-registryd" (Adres
ář nebo soubor neexistuje)
Varování správce oken: Selhalo načtení motivu „Clearlooks“: Nelze nalézt platný soubor motivu Clearlooks

** (process:3081): DEBUG: Greeter session pid=3081 display=:0 xauthority=/var/run/gdm/auth-for-gdm-uKfmAA/database

(gnome-settings-daemon:2999): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-WARNING: gtkwidget.c:5698: widget not within a GtkWindow
Varování správce oken: Buggy client sent a _NET_ACTIVE_WINDOW message with a timestamp of 0 for 0xc00057 (Přihlašo)
Varování správce oken: meta_window_activate called by a pager with a 0 timestamp; the pager needs to be fixed.
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: WARNING: Unable to load CK history: no seat-id found

** (ck-history:3869): WARNING **: Error opening /var/log/ConsoleKit/history (Permission denied)

Failed to play sound: Sound disabled

(gnome-settings-daemon:2999): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed

(gnome-settings-daemon:2999): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed

(gnome-settings-daemon:2999): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed

(gnome-settings-daemon:2999): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed
Varování správce oken: Buggy client sent a _NET_ACTIVE_WINDOW message with a timestamp of 0 for 0xc00057 (Přihlašo)
Varování správce oken: meta_window_activate called by a pager with a 0 timestamp; the pager needs to be fixed.
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_show: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_show: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
gdm-simple-greeter[3081]: Gtk-CRITICAL: IA__gtk_widget_show: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed

(gnome-power-manager:3083): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
Varování správce oken: CurrentTime used to choose focus window; focus window may not be correct.
Varování správce oken: Got a request to focus the no_focus_window with a timestamp of 0.  This shouldn't happen!
g_dbus_connection_real_closed: Remote peer vanished with error: Underlying GIOStream returned 0 bytes on an async read (g-io-error-quark, 0). Exiting.

:
Aug 28 06:56:49 localhost kernel: fb: conflicting fb hw usage inteldrmfb vs VESA VGA - removing generic driver

:
/etc/X11/gdm/Xsession: Beginning session setup...
/etc/X11/gdm/Xsession: Setup done, will execute: /usr/bin/ssh-agent -- /usr/share/X11/xdm/Xsession xfce4
Failed to connect to the VirtualBox kernel service
Failed to connect to the VirtualBox kernel service
Failed to connect to the VirtualBox kernel service
Failed to connect to the VirtualBox kernel service
/usr/bin/startxfce4: X server already running on display :0
ssh-agent is already running; starting gpg-agent without ssh support
GNOME_KEYRING_CONTROL=/tmp/keyring-b5N2hL
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-b5N2hL/ssh
GPG_AGENT_INFO=/tmp/keyring-b5N2hL/gpg:0:1
GNOME_KEYRING_CONTROL=/tmp/keyring-b5N2hL
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-b5N2hL/ssh
GPG_AGENT_INFO=/tmp/keyring-b5N2hL/gpg:0:1
GNOME_KEYRING_CONTROL=/tmp/keyring-b5N2hL
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-b5N2hL/ssh
GPG_AGENT_INFO=/tmp/keyring-b5N2hL/gpg:0:1
GNOME_KEYRING_CONTROL=/tmp/keyring-b5N2hL
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-b5N2hL/ssh
GPG_AGENT_INFO=/tmp/keyring-b5N2hL/gpg:0:1
env: wrapper: Adresář nebo soubor neexistuje
xfdesktop[6169]: starting up

** (gnome-settings-daemon:6061): WARNING **: You can only run one xsettings manager at a time; exiting

** (gnome-settings-daemon:6061): WARNING **: Unable to start xsettings manager: Could not initialize xsettings manager.
** Message: NumLock remembering disabled because hostname is set to "localhost"
(xfce4-mixer-plugin:6295): xfce4-mixer-plugin-DEBUG: mixer_plugin->track_label = 'Master'

(gnome-settings-daemon:6061): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed
main::shouldStart() called too early to check prototype at /usr/bin/draksnapshot-applet line 155.
Use of uninitialized value $opt in string eq at /usr/bin/draksnapshot-applet line 153.
Use of uninitialized value $opt in string eq at /usr/bin/draksnapshot-applet line 153.
Use of uninitialized value $p{"AUTOSTART"} in string ne at /usr/bin/draksnapshot-applet line 226.

** (xfdesktop:6169): WARNING **: Unable to load menu: File "menus/xfce-applications.menu" not found
Use of uninitialized value $p{"AUTOSTART"} in string ne at /usr/bin/draksnapshot-applet line 226.
These settings cannot work with your current window manager (unknown)
Use of uninitialized value $p{"AUTOSTART"} in string ne at /usr/bin/draksnapshot-applet line 226.
(xfce4-settings-manager:6878): xfce4-settings-manager-DEBUG: geometry = (200,200)
(xfce4-settings-manager:6878): xfce4-settings-manager-DEBUG: geometry = (200,200)

(gnome-settings-daemon:6061): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed
(xfce4-settings-manager:10157): xfce4-settings-manager-DEBUG: geometry = (200,200)
** Message: xfsm-shutdown-helper.c:1470: Using ConsoleKit to Restart
running 'pkill -INT ^gpg-agent$; rm -f /home/tomas/.cache/gpg-agent-info'
xfsettingsd: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.
gnome-power-manager: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
gnome-settings-daemon: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-panel: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfdesktop: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
wrapper: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-weather-plugin: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-screenshooter-plugin: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-mixer-plugin: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-cpugraph-plugin: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
xfce4-orageclock-plugin: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
eee-control-tray: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
mdkapplet: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
draksnapshot-applet: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
net_applet: Fatal IO error 11 (Prostředek je dočasně nepřístupný) on X server :0.0.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #1 : August 28, 2011, 11:15:39 »

Chyba se spravcem oken> je to chyba v Xfce. Do autorunu v Xfce dej: xfwm4 --replace
Chyba s poctem ploch> opet chyba v Xfce. Do autorunu v Xfce musis povolit xfce4-settings-helper a pokud to nepomuze, tak potom i xfdesktop --replace.

Jinak dneska vysla final, takze stahuji, testuji, pripravuji clanek

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
ferri
« #2 : August 28, 2011, 15:03:04 »

Jinak dneska vysla final, takze stahuji, testuji, pripravuji clanek

Ja sťahujem odtiaľto
http://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/mandriva/official/iso/2011/

Je to zaujímavé, nakoľko na mandriva.com beží stále odpočítavanie.
Zrejme je to z dôvodu okamžitej dostupnosti obrazov na sťahovanie po oznámení.
medulin
Sr. Member
****

Karma: 0
: 283


« #3 : August 28, 2011, 15:08:16 »

Díky, zdá se že to xfwm4 --replace pomohlo, alespoň zatím.
Ještě písma na některých webech vypadají strašně a jsou nečitelná, např. www.root.cz Nevím jestli to dělá jen mne? Obrázek v příloze.


* root_pismo.png (64.91 , 993x856 - 644 .)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #4 : August 28, 2011, 15:48:05 »

IMHO Ti chybi jen nejake fonty. Za me:

:
rpm -qa | grep font
x11-font-sun-misc-1.0.3-1.mga1
lib64xfont1-1.4.3-1.mga1
ghostscript-fonts-8.11-15.mga1
lib64fontenc1-1.1.0-1.mga1
lib64fontconfig1-2.8.0-5.mga1
x11-font-micro-misc-1.0.3-1.mga1
x11-font-bh-75dpi-1.0.3-1.mga1
fonttosfnt-1.0.4-5.mga1
x11-font-misc-1.0.0-8.mga1
x11-font-misc-misc-1.1.2-1.mga1
x11-font-bh-lucidatypewriter-100dpi-1.0.3-1.mga1
font-tools-0.1-21.mga1
x11-font-adobe-100dpi-1.0.3-1.mga1
showfont-1.0.3-1.mga1
xlsfonts-1.0.3-5.mga1
x11-font-encodings-1.0.4-1.mga1
mkfontscale-1.0.8-1.mga1
x11-font-daewoo-misc-1.0.3-1.mga1
fonts-ttf-bitstream-vera-1.10-10.mga1
x11-font-bh-100dpi-1.0.3-1.mga1
x11-font-cursor-misc-1.0.3-1.mga1
fontconfig-2.8.0-5.mga1
libfontconfig1-2.8.0-5.mga1
x11-font-dec-misc-1.0.3-1.mga1
x11-font-adobe-utopia-100dpi-1.0.4-2.mga1
fonts-ttf-dejavu-2.33-1.mga1
x11-font-alias-1.0.3-2.mga1
x11-font-bh-lucidatypewriter-75dpi-1.0.3-1.mga1
xorg-x11-75dpi-fonts-7.5-7.mga1
x11-font-sony-misc-1.0.3-1.mga1
x11-font-type1-1.0.0-8.mga1
x11-font-mutt-misc-1.0.3-1.mga1
libreoffice-opensymbol-fonts-3.3.3.1-0.1.mga1
mkfontdir-1.0.6-1.mga1
x11-font-isas-misc-1.0.3-1.mga1
x11-font-arabic-misc-1.0.3-1.mga1
x11-font-adobe-utopia-75dpi-1.0.4-3.mga1
fontpackages-filesystem-1.44-4.mga1
java-1.6.0-sun-fonts-1.6.0.26-0.2.mga1.nonfree
x11-font-bitstream-100dpi-1.0.3-1.mga1
x11-font-schumacher-misc-1.1.2-1.mga1
x11-font-bitstream-type1-1.0.3-1.mga1
x11-font-util-1.2.0-3.mga1
fslsfonts-1.0.3-1.mga1
fonts-ttf-liberation-1.06.0-5.mga1
x11-font-xfree86-type1-1.0.4-1.mga1
x11-font-bitstream-75dpi-1.0.3-1.mga1
xorg-x11-100dpi-fonts-7.5-7.mga1
urw-fonts-2.0-28.mga1
x11-font-jis-misc-1.0.3-1.mga1
lib64fontconfig-devel-2.8.0-5.mga1
fonts-ttf-latex-0.1-9.mga1
x11-font-adobe-utopia-type1-1.0.4-2.mga1
x11-font-adobe-75dpi-1.0.3-1.mga1

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Jindruna
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #5 : August 29, 2011, 13:18:49 »

První postřehy z instalace 64bit verze 2011ky: Instalátor zobrazí pruhy a zatuhne. Gratulace vývojářům a kontrolní dotaz: Tohle trvalo tak dlouho???
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #6 : August 29, 2011, 13:20:58 »

První postřehy z instalace 64bit verze 2011ky: Instalátor zobrazí pruhy a zatuhne. Gratulace vývojářům a kontrolní dotaz: Tohle trvalo tak dlouho???

Cetl jsi errata? Nemas nahodou ATI grafickou kartu? Chces poradit nebo si jen ulevit? Pokud poradit, poloz dotaz. Pokud ulevit, pouzij tu porcelanovou misu co mate doma. Tady na tomto foru se uz nevyskytuji zadni vyvojari. -1K

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Lucie
Hero Member
*****

Karma: 2
: 734



« #7 : August 29, 2011, 19:06:00 »

Cetl jsi errata? Nemas nahodou ATI grafickou kartu? Chces poradit nebo si jen ulevit?

Ale on má pravdu, mi to taky nejde ani s nVidií GS 7600, vždycky dřív to šlo bez problémů.. Promiň Peťoši, ale podle mě doinstalovat se dá všechno, jen dvě věci musí fungovat hned a errara neerrata, a to instalátor a spojení. Naprosto logicky: Pokud se mi to odmítne nainsatalovat nemám šanci, protože hrát si a upravovat můžu až něco co mám, jinak jsem v oné keramické míse. Nejsem vývojářka ani programátorka, ale podle mě do té mísy nepatřím. nevím jak to říct slušně, ale, DVD které se odmítá nechat nainstalovat JE paskvil a do té mísy patří, pokud máš minimální HW požadavky splněné.
Ale mám-li být konkrétní, mám ZD Asus PE5LDL2 SE, grafiku nVidia 7600GS, RAM 4x1GB, procesor Pentium D 2x2,8GHz, což mi na to co potřebuju stačí bohatě. Na jednom disku Mandriva, na druhém přítelova Vista. S žádnou Mandrivou nikdy problém nebyl, jen 2008.1 64bit neskousla HP tiskárnu, jinak všechno pohodové. Tato novinka se ani nechce nainstalovat, no, to je ne kultura za 500, nebudeme troškařit,  prostě kultura a la France... Když to fungovat nemá, tak od základu.

Nikdy neudělám dnes nic, co mohu neudělat taky zítra. (Fernando Pessoa)
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : August 29, 2011, 21:14:38 »

Lucie, laskave si precti, co zde vsude pisu a prezentuji: ja nerikam, ze se mi tento instalator libi! Pozor! Ne, nelibi.Pouze ze takoveto vykriky do tmy nikomu nic dobreho neprinesou.
A to, ze to distro ma problemy s GK s proprietarnimi drivery je sice smutne, ale bohuzel -- chces-li bezproblemove zobrazovani, je tu tty1, ktere nidky zadne problemy se znaky nemelo Krom zmrseneho instalatoru to ale vypada na slusne vydani. A konkretne ATI je na tom dlouhodobe nejhur a zadne Linuxove distro s tim nic nenadela. A cteni errata hold patri k Linuxovym zakladum uz od prvopocatku veku, at se ti to libi nebo ne.Ano, chyby by tam byt nemely, ale najdi si pribeh E17, ktery uz pres sedm, mozna devel let je ve vyvoji, aby byl bez chyb... a nikdo jej uz pouzivat nebude. Radeji par chyb a errata, nez abychom cekali dalsi rok. Nebo dva. Nebo deset...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #9 : August 29, 2011, 21:22:49 »

Ale on má pravdu, mi to taky nejde ani s nVidií GS 7600, vždycky dřív to šlo bez problémů..
http://wiki.mandriva.com/en/2011.0_Errata v erratech je popsán i problém s ovladači Nouveau pro NVidie - týká se tom nejspíš jen 64bit systému, který jak tě znám, určitě instaluješ

méně psát, více číst ...

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #10 : August 30, 2011, 10:39:38 »

Sorry, chlapi, ale ja by som sa zastal Lucie.
Keď to doteraz toľko rokov šlo a zrazu pomocou nového inštalátora sa to nainštalovať nedá, tak asi problém nebude v užívateľovi. Ja viem, errata... Ale s tým inštalátorom bol problém od Alfy a problém ostal. Voči vám nič nemám. Ale znova vyslovím to, čo som už neraz povedal - Mandriva sa sústreďuje na veci, ktoré nie sú najdôležitejšie a podstatné veci jej unikajú. Tým sa sama okráda o užívateľov. Ja osobne mám Mandrivu 2011 už len tak na skúšku - čo sa s tým systémom deje. Ale nie na produkčnom stroji. Alebo na starej mašine 2008.1 s veľmi dobrým KDE3 alebo Mageiu.
Tých problémov je podľa mňa podstatne viac. Medzi inými pri každej aktualizácii nejakej súčasti KDE sa mi vždy zrušili moje nastavenia vzhľadu a stále to nabehlo na default. Stále to nastavovať, alebo neaktualizovať??? Čo je lepšie? A možno zmeniť distro???
Sorry, ale Lucia má pravdu. Sú veci, na ktorých si MALI dať záležať už dávnejšie.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : August 30, 2011, 10:55:19 »

Jeste jednou i pro Ivka: IMHO je instalator nove MDV pruser. Ano. A soucasny stav v MDV se mi nelibi, proto jsem taky odesel z vyvoje Mandriva Linuxu a presel do projektu Mageia.
Vsechno tohle zacalo tim, ze si tu Jindruna jen tak uplivl. A tak mu bylo odpovezeno ve stejne ostrem tonu. Takze jeste jednou -- poradne si precti, o cem toto je! Nikoli o instalatoru (to je pruser a vime to vsichni), ale o tom, ze jak se do lesa vola...

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #12 : August 30, 2011, 11:00:03 »

Prepáč, nechcel som tu vyvolávať tretiu svetovú. Len som sa chcel zastať Lucky.
Ale som rád, že si prešiel k Magei. Teším sa na nové repo  . Ale toto tu už nepatrí.
Petra
Newbie
*

Karma: 1
: 16


« #13 : August 30, 2011, 17:07:45 »

Tak jsem to rozchodila,instalace ,připsala jsem do přikazového řadku při bootovaní nomodeset ,pak když se to naistalovalo  byly zase pruhy,tak jsem šla do textového režimu zdala XFdrake nastavila ATI ovladače a už to frčí  A jedem
grapefr
Full Member
***

Karma: 2
: 182



« #14 : August 30, 2011, 18:35:10 »

tak moje instalace dopadla takto...po bootu jsem nejdrive spustil live ... skoncilo to hlaskou EXT3-fs error (device dm-0): ext3_find_entry: reading directory #248738 offset....no nic zkusim rovnou instalovat ...vybiram vidim dlouho netecnou bledemodrou obrazovku Mandrivy...asi po patnacti minutach zdanliveho nicnedelani mackam ESC a sleduju vypisy...po dost dlohe dobe vzdy neco vypise, takze aspon vidim, ze to stale jede .... no a asi po pul hodine to konci na hlasce jako je vypsana vyse....ja bych brecel :-)

pc cca 1 rok MB Asus P7P55D-E CPU intel i5 4GB RAM Nvidia GF GTS250
: [1] 2
   |   
 
: