Přihlásit
: [1]
   |   
: DarkTable  ( 6376 )
aiphee
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« : September 17, 2011, 14:54:36 »

Dobrý den, je možné přidat repozitář z OpenSuse? Konkrétně tenhle:
:
http://download.opensuse.org/repositories/home:/toganm:/photography/openSUSE_11.4/
a jestli ano tak jak? Nějak se mi to přes ten vlastní zdroj nepovedlo. Mandriva 2011 64b Díky.
martas38
Newbie
*

Karma: 0
: 37


« #1 : September 17, 2011, 16:15:29 »

To bych rozhodně nezkoušel. Budou tam závislosti na OpenSuse balíčky a pokud se ti z toho podaří něco nainstalovat, může ti to poslat do kopru celý systém.
aiphee
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #2 : September 17, 2011, 16:21:05 »

I když to je jen repozitář programu?
Darktable nutně potřebuju, zkusím to zkompilovat z git, ale jak by se jinak přidal ten repozitář?
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #3 : September 17, 2011, 17:00:51 »

DT pripravuji do sveho repozitare. Bude i pro MDV 2011 32/64 i pro Mageia

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
aiphee
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #4 : September 18, 2011, 20:28:58 »

Super, Mandriva je výborná pro mě má jediný dva problémy jsou že nejsou balíčky pro málo používaný programy a centrum softwaru je příšerný.
Ivko
Sr. Member
****

Karma: 5
: 290


« #5 : September 18, 2011, 21:04:52 »

Čo tým chcel autor povedať???
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #6 : September 20, 2011, 09:10:00 »

V obou tvrzenich nesouhlasim.
Centrum software je jednoduse pouzitelne i pro uplne zacatecniky. Kdo chce pracovat efektivne, nauci se urpmi pro prikazovy radek. Idealni reseni.
Mnozstvi software je srovnatelne s jakoukoli obdobnou distribuci (Suse, Fedora ap.), neco se najde zde a ne u nich a naopak
nastavit zdroje musis po instalaci u kazde distribuce, ktera je pouziva (Debian, Ubuntu, Suse... i Mandriva), pokud mas na mysli toto.
Pokud si nechces delat potize se zdroji, prikazovym radkem ap., pak snad radeji pouzivat Windows (nepouziva repozitare a prikazovy radek minimalne), nebo primo tuzku a papir.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
aiphee
Newbie
*

Karma: 0
: 8


« #7 : September 22, 2011, 22:23:51 »

Ad 1: Centrum softwaru v mandrivě špatně hledá software, když dám do vyhledávacího řádku 2 slova tak najde všechno kde se vyskytuje alepoň jedno z těch slov a nefunguje mě tam +. Jednoduchý centrum softwaru by mě vůbec nevadilo kdyby tam šel synaptic, výhodu má například i v tom že jeden software pro který je dostupný víc vezí dá do jedný položky (balík - vynutit verzi).

Ad 2: Pro Mandrivu je o dost méňe balíků než pro debianovský systémy, tady mě zas chyběl launchpad.

Na hlavní počítač pro mě mandriva není, tam nechám Mint s KDE ale hodím si jí na NB, zjistil jsem že umí rychle hibernovat a pracuje se s ní pohodlně.
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : September 22, 2011, 23:07:26 »

DatkTable je u me v repu: http://petos.cz/rpms

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
Hobil
Hero Member
*****

Karma: 58
: 4 006


« #9 : September 23, 2011, 08:58:59 »

Ad 1: Centrum softwaru v mandrivě špatně hledá software, když dám do vyhledávacího řádku 2 slova tak najde všechno kde se vyskytuje alepoň jedno z těch slov a nefunguje mě tam +.
Nového správce softu z 2011 neznám, ale tohle ovládací centrum je určeno pro klikače. Možnost složitějšího vyhledávání je možná v příkazovém rádku (nástroj urpmf, případně urpmq)
Jednoduchý centrum softwaru by mě vůbec nevadilo kdyby tam šel synaptic, výhodu má například i v tom že jeden software pro který je dostupný víc vezí dá do jedný položky (balík - vynutit verzi).
Jj, synaptic je dobrý. Každý správce má nějaké vychytávky (yast, mcc, synaptic,...) Je to ale stejné jako stěžovat si, že synaptic neumí totéž, co aptitude. Nebo že aptitude je zbytečné rozvleklé:
:
 aptitude install balicek
oproti
:
 urpmi balicek
nebo
:
  aptitude remove balicek
oproti
:
  urpme balicek
Prostě každé řešení má své silné i slabší stránky.
H.

Benzínem se nemá hasit ohniště
teď už je to jedno, ale pro příště... (K.P.)
kovalja
Jr. Member
**

Karma: 0
: 69


« #10 : December 20, 2011, 00:29:30 »

DT pripravuji do sveho repozitare. Bude i pro MDV 2011 32/64 i pro Mageia

Zdravim, nemate plan pripravit DT i pro Mandrivu 2010.0? Koukal jsem do vasich repos a DT jsem tam pro 2010 nenasel. Zkousel jsem nainstalovat darktable-0.9.2-69.1mib2010.2.i686.rpm od MIB, ale ma to spoustu zavislosti, ktere sice lze vyresit, ale nakonec clovek zjisti, ze by musel updatovat glibc. Nechci si zbytecne poskodit stavajici instalaci 2010 a tak koukam kolem a kolem, jestli se nekde neda sehnat rpm pro 2010.

Diky,
kovalja
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #11 : December 20, 2011, 00:54:54 »

Ne, nechystam. Prvne cely repozitar je uz skoro 2 roky zamrazen a obecne potrebuje spoustu noveho software, ktery proste k dispozici pro takto starou verzi Mandriva Linuxu neni. Takze bcyh musel kompilovat snad uplne vsechno... Ve spojeni s tim, ze tu verzi MDV Linuxu nepouzivam a nemam tak moznost otestovat... ne, nebudu to delat. Bohuzel.

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
kovalja
Jr. Member
**

Karma: 0
: 69


« #12 : December 20, 2011, 01:40:51 »

Diky za odpoved. I kdyz me prilis nepotesila 
: [1]
   |   
 
: