Přihlásit | Registrovat
: [1]
   |   
: ovladač intel hd graphic 3000  ( 8432 )
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« : October 11, 2011, 20:15:36 »

zdravím, před časem jsem si koupil notebook lenovo thinkpad edge 15, kde byl win7 64 bit. poté co mi to opakovaně spadlo a ztratil tak spooooooustu dat, rozhodl jsem se vys.at na win (už po několikáté mě vypekly i na starém pc) jsem se vrátil k linuxu mandriva 10.1cz. Po několika neúspěších instalace, resp. po instalaci mi zčernala obrazovka a šmitec. nakonec jsem zjistil, že to bylo špatným výběrem grafárny při instalaci. v současné době mi mandriva funguje, ale ... nemůžu  nastavit svoji integrovanou grafárnu intel hd graphic 3000, kterou jsem ani nenašel. ovladač na netu taky nemůžu najít. kvůli tomu si v prostředí kde4 nemůžu nastavit takové ty 3D blbůstky. jsem lama tak se omlouvám za podání. jinak předem dík za kladné info.
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #1 : October 11, 2011, 22:04:44 »

takže se v tom stále vrtám, a zjistil jsem, že nastavení int. graf. mám jako vesa, tedy takovej ten univerzál. grafické info :
Identifikace
Dodavatel: ‎Intel Corporation

Popis: ‎Arrandale Integrated Graphics Controller

Třída médií: ‎VGA compatible controller

Připojení
Sběrnice: ‎PCI

PCI doména: ‎0

Sběrnice PCI #: ‎0

Zařízení PCI #: ‎2

Funkce PCI #: ‎0

PCI revize: ‎0x02

ID dodavatele: ‎0x8086

ID zařízení: ‎0x0046

Sub ID dodavatele: ‎0x17aa

Sub ID zařízení: ‎0x215a

Ostatní
Modul: ‎Card:  Intel 810 and later

když tam však dám card intel 810 and later, napíše mi to, že mi zamrzne noťas. mám obavu, že když to dám, tak mi to zatuhne tak, že to budu muset zase přeinstalovat, jako posledně. proto tam mám nastaveno to vesa.
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #2 : October 11, 2011, 22:09:12 »

ještě takovej dotaz, můžu si nainstalovat 3D compiz fusion i v nastavení vesa ? i když jedu dle návodu v knize tak se mi nedaří zapnout nastavení compiz fusion...rovněž se mi nedaří nastavit 3D efekty v prostředí kde4, stále mi to píše kompozitní efekty vypnuté, po odkliknutí zapnuté nenastane nic. okno zavřu otevřu a opět zde mám hlášku o vypnutí efektů :-( . jak říkám, moc se v tom nevyznám, ale štve mě, že i když jedu podle návodu v knize, tak je výsledek 0.
« : October 11, 2011, 22:14:47 codyk »
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #3 : October 12, 2011, 13:31:05 »

ach jo, stále se mi nedaří nastavit tu grafárnu, dokonce mi nejde ani nastavit obrazovka na víc než 1024x768, byť jsem si v drakconf nastavil na kartu 1366x768 ... 3D efekty stále nic. za malý úspěch považuji,ž e se mi podařilo alespoň rozjet videa na netu... s instalačních dvd jsem nainstaloval snad všechno a přesto stále nic.

existuje tedy nějaký ovladač, balíček nebo něco podobného na tuto grafárnu, resp. základovou desku, abych si mohl začít plně vychutnávat výhod linuxu ? já jsem nic nenašel :-(
« : October 12, 2011, 13:39:53 codyk »
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #4 : October 12, 2011, 14:11:21 »

tak jsem našel tuto stránku http://intellinuxgraphics.org/download.html, ale nevím nevím...
alda81
Hero Member
*****

Karma: 43
: 2 621


alda81@jabber.cz


« #5 : October 12, 2011, 16:34:40 »

ovladače pro grafiky od Intelu jsou přímo v jádru -> musíš mít takovou verzi jádra, která danou grafiku podporuje, po chvilce hledání jsem našel, že bys k té tvé graf. kartě měl mít minimálně verzi 2.6.38, což v Mandrivě 2010.1 není -> nejjednodušší postup je tedy si nainstalovat poslední Mandrivu 2011 nebo Mageiu 1, obě mají jádro 2.6.38, takže ti tam ta grafika bude fungovat bez problémů

Na zmrdy, wohnouty a ichtyly nereaguju - někdy se ale neudržím a udělám vyjímku.

Na každé prase se vaří voda a čím větší prase, tím větší kotel. (lidová moudrost)
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #6 : October 12, 2011, 16:50:08 »

áha, dobře, děkuji, jdu stahovat Mageu 1 a zítra po noční to zkusím, dík
« : October 12, 2011, 18:11:42 codyk »
codyk
Newbie
*

Karma: 0
: 11


« #7 : October 13, 2011, 09:00:45 »

takže dneska jsem si nainstaloval MADEIA 1 a fakčí to !!! tímto ještě jednou děkuji alda81 za radu. obraz naprosto super
Peťoš
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: 188
: 6 712



« #8 : October 13, 2011, 11:43:00 »

Super, jsme radi, ze to jede. Prosim, jen organizacne, na Mageiu se ptej na foru Mageii na http://mageia.cz Jsou tam vice mene titez, co zde, ale at mame oddelenou Mageiu a Mandriva Linux

Do it or do not. There is no "try".

Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky
: [1]
   |   
 
: